BL: Az MU-nak nincs elég pénze a játékosainkra - Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.16. 20:10
Megtartotta a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője, akit nemcsak a soros ellenfélről, hanem a City városi riválisáról, a Unitedről is kérdezték a helyszínen tartózkodó újságírók.

 

„Győzelmekre van szükséged ahhoz, hogy tanulj, és később megnyerd a Bajnokok Ligáját. A Manchester City a legutóbbi szezonban több sikert is aratott, ezért ebben az idényben már készen áll arra, hogy megnyerje a BL-t – ahogy rajta kívül nyolc-tíz másik csapat is. Már az előző évadban is erősek voltak, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot” – vélekedett Guardiola, aki a legrangosabb európai kupasorozatról a 2014–2015-ös évadban lemaradó Manchester Unitedre is kitért.

„Az MU példája jó lecke a nagy csapatok számára. Azt hitték, hogy verhetetlenek és erősek, most még sincsenek itt. Mindegyik szezonban jól kell végezned a dolgodat, különben a következő idényben kellemetlen meglepetés ér. Ezért csodálatos a labdarúgás. Minden héten készen kell állnod a soros feladatra” – mondta a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szakember.

A spanyol szakember reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint a „vörös ördögök” a nyári átigazolási időszakban több (korábbi) Bayern München-játékost, így Toni Kroost és Thomas Müllert is megpróbálták szerződtetni.

„Nincs elég pénzük a játékosainkra. Rengeteget költöttek a nyáron, de minden az adott futballistán múlik. Ha maradni akar, marad. A Manchester United érdeklődött néhány labdarúgónk iránt, ám ők nem szerettek volna távozni, aminek örülünk” – hangoztatta Guardiola.

Más kérdés, hogy Kroos végül mégis továbbállt, de nem az angolokhoz, hanem a Real Madridhoz kötelezte el magát.

A Bajnokok Ligája E-csoportjának első fordulójában rendezendő Bayern München–Manchester City mérkőzés szerdán 20.45 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik