Turan vetett véget Buffon és a Juve góltalansági rekordjának

Vágólapra másolva!
2014.10.01. 20:40
null
Fernando Llorente (Juventus, középen) igyekszik megtartani a labdát Miranda (balra) és Raul Garcia (mindkettő Atlético) felügyelete mellett (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a spanyol Atlético Madrid odahaza minimális különbséggel nyert az olasz Juventus ellen. A svéd Malmö két góllal legyőzte a görög Olympiakoszt, utóbbiban Megyeri Balázs a kispadon foglalt helyet.

Atlético Madrid–Juventus

A legrosszabb sejtelmeink váltak valóra az Atlético–Juventus rangadó első félidejében, ugyanis finoman szólva is egeret szültek a hegyek: néhány közepesen sem veszélyes középtávoli lövés mellett csak unalmas mezőnybeli sarabolást és sok-sok gonosz belemenést, könyöklést láthattunk. A fordulást követően beállt Antoine Griezmann és felébredt Arda Turan, így egyre többször kellett védenie csodás gól nélküli sorozatának megtartásáért Gianluigi Buffonnak, míg a másik kapu előtt Miguel Ángel Moyá dobta fel a mérkőzést – és majdnem oda a labdát honfitársának, Fernando Llorentének, de megúszta végül a kapus. Sajnos nem sokáig tartott a fellángolás, ám a hajrá előtt mégiscsak megszületett a várva várt gól: Arda Turan használta ki az olasz védelem teljes csődjét. 1–0!

Április 28. óta most először kapott gólt tétmérkőzésen az „Öreg Hölgy”, Buffon rekordja (a válogatott mérkőzéseket is beleszámítva) így megállt 713 percnél. Legutóbb a világbajnokságon kapitulált a talján ikon, akkor egyébként éppen az atléticós Diego Godín vette be kapuját. Keretes szerkezet, madridi módra…

Diego Simeone csatár helyett szűrőt vezényelt a pályára, kollégája, Massimiliano Allegri beküldte a Roberto Pereyra, Sebastian Giovinco, Álvaro Morata hármast (utóbbi egykori atléticós), Raúl García meg kis híján öngólt vétett – nem tudott már felpörögni a Juventus, így igazi „minimalista” győzelmet aratott odahaza olasz ellenlábasa ellen az Atlético Madrid.

Atlético Madrid–Juventus 1–0

Malmö–Olympiakosz Pireusz

Kiegyenlített mérkőzésen – úgy a mezőnyjátékot, mint a lehetőségeket, a kapura lövések számát tekintve – Markus Rosenberg jelentette a különbséget a felek között. A hazaiak 32 éves centere az első, majd a második félidő hajrájában is betalált Roberto kapujába, így juttatva három ponthoz övéit.

Előbb szemfüles és erőszakos volt, amikor gólt érően megzavart két vendégjátékost a görögök tizenhatosán belül – egyikük a kapus volt –, a második gólnál hasonló volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy társa használta ki a görög védelem határozatlanságát, és szolgálta ki gólpasszal a befejező embert.

Malmö–Olympiakosz 2–0

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A-CSOPORT
Malmö–Olympiakosz 2–0 (Rosenberg 42., 82.)
Atlético Madrid–Juventus 1–0 (Arda Turan 75.)

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 2 1 1 2–1 +1
3
2. Atlético Madrid 2 1 1 3–3 0 3
3. Malmö 2 1 1 2–2 0 3
4. Olympiakosz
2
113–4
–1
3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik