BL: a Real Madrid csak második kalapos lesz ősztől

Vágólapra másolva!
2015.05.18. 09:24
null
A Real a BL-búcsú és a bajnokságban elért második hely után nem lesz kiemelt ősztől (Fotó: AFP)
Csak második kalapos lesz a Bajnokok Ligája 2015–2016-os szezonjában a Real Madrid, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új szabályai szerint csak a topbajnokságok aranyérmesei és a BL címvédője lehet kiemelt.

Mint beszámoltunk róla, az Atlético Madrid otthonában győzelmet arató Barcelona lett a Primera División 2014–2015-ös idényének bajnoka, így a Real Madrid a következő szezonban csak második kalapos lesz a Bajnokok Ligájában.

Az UEFA új szabálya szerint ugyanis az első kalapba a BL címvédője mellett a spanyol, az angol, a német, az olasz, a portugál, a francia és az orosz bajnok kerül, illetve ha a BL-győztes egyben hazája bajnoka is, akkor a nyolcadik csapat a holland aranyérmes lesz (a Juventus–Barcelona döntő miatt ez is biztos már).

Ezek alapján a második kalapba kerül ősztől például a Real Madrid, az Atlético Madrid, az Arsenal vagy a Manchester United is.

A kiemeltek listája így már teljes: a Barcelona, a Bayern München, a Chelsea, a Juventus, a Paris Saint-Germain, a Benfica, a Zenit és a PSV lesz első kalapos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik