BL: „A Juve bent van még?” - így ébredt a kómából a 14 éves fiú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 12:05
null
A fiú életét megmentő orvosok, középen Alberto Zangrillo (Fotó: milano.corriere.it)
Egy 14 éves fiú Milánó közelében beleugrott a Naviglio-csatornába, 42 percig volt a víz alatt, mégis túlélte.

 

A fiú barátaival Cuggionóban ugrott a vízbe egy hídról, a víz két méter mély volt. A fiú szíve leállt csobbanás után. Az emberek közel háromnegyed óra elteltével, láncot alkotva húzták ki a testét a mocsaras vízből – számolt be róla a Time.

Egészen addig halottnak hitték, amíg a kiérkező tűzoltók és mentősök egy defibrillátorral be nem indították a légzését és szívműködését.

Michaelt, a félig német, félig olasz fiút csodával határos módon, háromnegyed óra elteltével sikerült újraéleszteni. Csaknem egy hónapon át mesterséges kómában tartották, vizsgálták keringési és agyi működését.

Négy hét után ébredt fel a San Raffaele kórházban. Olasz beszámolók szerint kitűnő állapotban ébredt, szüleitől megkérdezte, hogy kedvenc futballcsapata, a Juventus bent van-e még a Bajnokok Ligájában. (A válasz igen, az olasz bajnok döntőt játszik szombaton a Barcelonával.)

A Juventus az elődöntőben a Real Madridot ütötte ki (Fotó: Reuters)
A Juventus az elődöntőben a Real Madridot ütötte ki (Fotó: Reuters)

Orvosa, a korábban Silvio Berlusconit is kezelő Alberto Zangrillo azt mondta, a fiú feltámadása volt orvosi karrierje legcsodálatosabb élménye.

Keringési problémák miatt Michael jobb lábát térd alatt amputálni kellett. Agyműködése teljesen ép, a baleset történéseire is emlékszik. „Ébredése másnapján már egy mojito koktélt kért” – mondta Zangrillo, aki szerint a fiú semmit nem vesztett életkedvéből. „Intelligens és nagyszerű fiú. Mindennap beszélünk és viccelődünk” – tette hozzá az orvos.

Nem az olasz fiú az első, aki ilyen hosszú időt töltött a víz alatt, és túlélte, de kizárólag fiatalokkal és hideg vízben fordult elő hasonló. Ha az agy négy percen át nem kap oxigént, az már komoly károsodást okozhat. A hideg víz és a fiatal szervezet nagyban segít, hogy a még rendelkezésre álló oxigén az agyba terelődjön. Michael orvosai szerint egyelőre nincs teljes magyarázata annak, hogyan élhetett túl a fiú 42 percet a víz alatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik