BL: a Barca edzője sok gólra számít a PSG elleni párharcban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 21:44
null
Sor üresjáratra nem kell számítani: Messiék ismerik a PSG-t, de igaz ez viszont is (Fotó: Reuters)
Zlatan Ibrahimovicról a Barcelona vezetőedzője, Lionel Messiről a PSG trénere beszélt a két csapat szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntője előtt. Természetesen más is elhangzott.

 

„A párizsiaktól jó néhány fontos játékos hiányzik, ez igaz, de ne felejtsük el, hogy képesek voltak legyőzni minket Zlatan Ibrahimovic nélkül is, viszont amikor játszott, mi vertük meg őket. Egyszóval kiszámíthatatlan, mennyire meghatározó egy-egy nagy játékos hiánya” – mondta keddi sajtótájékoztatóján Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

Ama bizonyos 3–2-es szeptemberi BL-vereségről a szakember elmondta: emlékei szerint jó meccs volt, de sok helyzetet elpuskáztak, és a történtek egyértelművé tették, hogy nemcsak helyzetkihasználásban, hanem védekezésben is javulniuk kell.

„Nagyon jó a párizsi csapat, ezt a Chelsea kiejtésével is bebizonyította – méltatta az ellenfelet Luis Enrique. – Jól és gyorsan építkeznek védekezésből, az ellentámadásaik során sokfelől leselkedik ránk veszély. Két sokban hasonlító csapat nyílt ütközete lesz, amely érzésem szerint sok gólt hoz majd. Remélhetőleg mi szerzünk majd többet, mert nem fogunk visszaállni, a célunk ezúttal is a győzelem lesz.”

Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője elmondta: számukra a szeptemberi 3–2-es győzelem a minta, hiszen „kevesen rúgnak három gólt a Barcának”, jól is játszottak – főbb elemeiben azt a produkciót szeretnék megismételni.

„Persze ezúttal figyelnünk kell arra, hogy ne kerüljön a labda a kapunkba, mert a hazai pályán kapott góloknak tetemes ára lehet – mondta a PSG edzője. – Természetesen erről sokkal könnyebb beszélni, mint megvalósítani. Minden ellenfelüknek ez a szándéka, aztán mégis mindannyian kapják a gólokat. S hogy mi lesz a labdabirtoklással? Mi is szeretjük, ha nálunk a laszti, de ezúttal valószínűleg kénytelenek leszünk a szokásosnál mélyebben védekezni. Fontos, hogy ha megszerezzük a labdát, a lehető leggyorsabban támadásba dobjuk Cavanit és Lavezzit.”

Thiago Motta és Lucas edzésbe állt már, de Blanc szerint „csoda kellene” ahhoz, hogy pályára tudjanak lépni – szóval nem csak az eltiltott Zlatan Ibrahimovic és Marco Verratti hiányzik majd a fontos játékosok közül. Természetesen szóba került az is, hogyan kívánják megállítani Lionel Messit.

„Hogy mit gondolok Messiről? Azt, amit a legtöbb futballbarát: jó ideje ő a világ egyik legjobb labdarúgója. Ötven, hatvan gólt is képes szerezni szezononként, és ha csak negyven jön össze, már azt mondják, nincs formában. Csakis összehangolt és fegyelmezett védőmunkával lehet esélyünk a megállítására.”

ÁPRILIS 15., SZERDA

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
20.45:
PSG–Barcelona (tv: DIGI Sport1)
20.45: Porto–Bayern München (tv: DIGI Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik