BL: 15–0 – a spanyolok eddig csúnyán beárazzák Európát

Vágólapra másolva!
2016.02.24. 10:32
Lenyűgöző formában kezdték meg a spanyol csapatok a két nemzetközi labdarúgókupa, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga kieséses szakaszát.

A „Melyik Európa legerősebb labdarúgó-bajnoksága?” vitában az első számú érv a La Liga ellen általában az, hogy két kiemelkedő csapat van, míg a többiek jócskán le vannak maradva. De a nemzetközi eredményeket figyelve messze nem csak a Barcelonáról és a Real Madridról szól a spanyol futball.

Az elmúlt hét napban a nemzetközi kupában még talpon álló hét spanyol együttesből hat már pályára lépett a BL-ben vagy az El-ben. A mérleg hatból hat győzelem, tizenöt szerzett és nulla kapott gól.

A Bajnokok Ligájában a Real Madrid és a Barcelona is 2–0-ra nyert idegenben, a katalánok az angol bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese, az Arsenal ellen kerültek nagyon előnyös helyzetbe a továbbjutást illetően. Az Európa-ligában az Athletic Bilbao és a Villarreal 1–0-ra nyert, utóbbi a tartalékosan felálló, de kiváló erőkből álló, olasz bajnoki címre pályázó Napoli ellen. A Sevilla 3–0-val hozta a kötelezőt a norvég Molde ellen, a Valencia hat góllal küldte haza a Rapid Wient.

A sort szerda este az Atlético Madrid teheti teljessé, Diego Simeone együttese a PSV otthonában kezdi meg a Bajnokok Ligája kieséses szakaszát. Az Atléticón múlik, hogy makulátlan lesz-e a BL- és El-tavasz első felvonása a spanyol klubok számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik