BL: 1 jegy, 1 euró – összefognak az elitklubok a menekültekért?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.05. 11:08
A portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Porto nyílt levélben kérte az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) és a Bajnokok Ligája klubjait, hogy közös összefogással segítsék a földrészünkre áramló menekülteket és a kontinensen kialakult krízishelyzetet.

Iker Casillas új klubja Michel Platininek címezte pénteki levelét, amelyben arra kéri a szövetséget és az elitsorozat klubjait, hogy a 2015–2016-os Bajnokok Ligája csoportkörében az első két játéknap jegybevételének egy részét adományozzák a menekülthelyzet megsegítésére. Bajnokok Ligája csoportkörében az első két játéknap jegybevételének egy részét adományozzák a menekülthelyzet megsegítésére.

A Porto elnöke, Jorge Nuno Pinto da Costa terve az, hogy mind a 32 klub az első hazai mérkőzésén eladott minden jegy után egy eurót fordítson a jótékony célra.

„A labdarúgás családja hagyományosan szolidáris és rendre felelősséget vállal a társadalmunkban kialakult nehéz helyzetekért. Nem hunyhatunk szemet a jelenlegi állapotok felett” – szól a Porto levele.

Hasonló állásponton van a Bundesligában szereplő Bayern München, amely csütörtökön jelentette be, hogy táborokat hoz létre a Németországba tartó menekültek számára.

A skót Celtic a hétvégén jótékonysági mérkőzést játszik a Dunfermline ellen, és a jegybevételeket a menekülteket segítő szervezeteknek ajánlják fel.

A Schalke szintén erős kampányba kezdett. A klub korábbi csatára, Gerald Asamoah szólítja összefogásra az európai embereket, álljanak ki a kiszolgáltatott sorsú menekültek mellett, ne harcoljanak azok ellen, akinek semmijük sincs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik