Az Atlético visszavágott az Olympiakosznak; idegenben nyert a Juve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 20:40
null
Mandzukic mesterhármast szerzett a BL-ben, erre korábban egyetlen Atlético-játékos sem volt képes (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának ötödik fordulójában a spanyol bajnok Atlético Madrid hazai pályán Mario Mandzukic mesterhármasára építve 4–0-ra megverte az Olympiakoszt, így biztossá tette a továbbjutását. A kvartett másik meccsén a Juventus két góllal nyert a Malmö vendégeként.

ATLÉTICO–OLYMPIAKOSZ

Az Atlético Madrid az első negyedórában levegővételnyi szünetet sem engedélyezett az Olympiakosznak, amely nem is úszta meg ezt az időszakot gól nélkül, ráadásul meg is könnyítették a „matracosok” dolgát: a kilencedik percben Juanfran beadása után Roberto elé pattant a labda az egyik védőről, a kapus pánikszerűen oldalra rúgta, de Juanfran azonnal visszalőtte középre, és Raúl García négy méterről a léc alá lőtt. 1–0

A gól után sem álltak le a madridiak, az első félidőben végig hatalmas fölényben játszottak (34 támadást vezettek az első játékrészben, főleg a jobb oldal volt nagyon aktív), és még a szünet előtt sikerült megduplázniuk az előnyüket. Cristian Ansaldi bal oldali beadását követően Alberto Botía hatalmas luftot lőtt középen, a hosszú oldalon érkező Mario Mandzukic pedig négy méterről a kapuba helyezett a 38. percben (a horvát csatárról nagyon lemaradt Éric Abidal). 2–0

A szünetben az Olympiakosz vezetőedzője, Míchel kettős cserével próbált frissíteni csapatán, de ez sem lendített sokat a játékukon, a vendégek a 61. percben ennek ellenére gólt szerezhettek volna, Kosztasz Mitroglu azonban jó helyzetben csúnyán mellé fejelt. Ezt megbüntették a vendéglátók, Mandzukic a 62. percben Arda Turan beadását fejelte a jobb alsó sarokba (3–0), míg három perccel később Gabi szabadrúgását követően fejelte be a labdát Botía mellett a horvát – szintén a jobb alsóba. Ezzel Mandzukic lett az első Atlético-játékos, aki mesterhármast tudott szerezni a BL-ben. 4–0

A meccs végén még Antoine Griezmann szerzett gólt, de a játékvezető les miatt nem adta meg. Ez már nem osztott, nem szorzott, simán nyert az Atlético (nem mellesleg visszavágott az Olympiakosznak a 3–2-es pireuszi vereségért), és bejutott a legjobb 16 közé.

Llorente (balra) és Tévez góljával nyert a Juventus a Malmö vendégeként (Fotó: Reuters)
Llorente (balra) és Tévez góljával nyert a Juventus a Malmö vendégeként (Fotó: Reuters)

MALMÖ–JUVENTUS

A Kwadwo Asamoah-t, Andrea Barzaglit és Martín Cácerest is nélkülöző Juve már az előtt bosszankodott, hogy egyáltalán elkezdődött volna a mérkőzés. A torinói klub elöljárói a pálya állapotát kifogásolták, szóbeli panaszt tettek az UEFA-nál, de írásos anyagot nem nyújtottak be az európai szövetséghez.

Az olasz együttes győzelemre volt ítélve, hiszen az utolsó fordulóban az Atlético Madridot fogadja, míg a vele a csoport második helyéért csatázó Olympiakosz a Malmőt látja vendégül, tehát kijelenthető, hogy a görögöknek kedvezőbb a sorsolása, sőt a torinóiakkal szemben az egymás elleni eredmény is mellettük szól.

A világoszöld mezben pályára lépő Juventus támadólag lépett fel, ám minden erőfeszítése ellenére az első félidőben nem tudott előnybe kerülni. A gól nélküli állás kétségkívül a hazaiak számára volt hízelgőbb, a Malmö kapusa, Robin Olsen remek napot fogott ki, a második játékrész elején azonban már ő is tehetetlen volt.

A 49. percben Claudio Marchisio remek mélységi indításánál Anton Tinnerholm – a svédek jobbhátvédje – csúnyán beragadt, így Fernando Llorente nem volt lesen, egyedül száguldhatott a kapu felé, majd higgadtan elhúzta a labdát Olsen mellett, és az üres kapuba passzolt. 0–1

A vendégek végérvényesen a lefújás előtti percekben döntötték el a három pont sorsát, amikor Paul Pogba előkészítése után Carlos Tévez törte el a labdát úgy, hogy az végül a jobb alsó sarokban kötött ki (0–2). A találatot követően Erik Johannson szabálytalanságot reklamált a Llorente helyére beálló Álvaro Moratának, aminek az lett az eredménye, hogy a játékvezető kiállította. Az argentin csatár 2008 februárja óta először volt eredményes a legrangosabb európai kupasorozatban idegenben.

A csoportot öt forduló után az Atlético vezeti, a második a Juventus, amely még meg is nyerheti a kvartettet, de ha kikap otthon a spanyoloktól a hatodik körben, akkor még ki is eshet.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Atlético Madrid (spanyol)–Olympiakosz (görög) 4–0 (Raúl García 9., Mandzukic 38., 62., 65.)
Malmö (svéd)–Juventus (olasz) 0–2 (Llorente 49., Tévez 85.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 5 4 0 1 14–3 +11 12
2. Juventus 5 3 0 2 7–4 +3 9
3. Olympiakosz 5 2 0 3 6–11 –5 6
4. Malmö 5 1 0 4 2–11 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik