A Leverkusen a C-csoport élére ugrott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 22:45
A Bayer Leverkusen hazai pályán 2–0-ra nyert a Zenit ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának 3. fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén a Benfica gól nélküli döntetlent játszott Monacóban, ezzel megszerezte első pontját.

 

BAYER LEVERKUSEN–ZENIT

Már az első félidőben is inkább a Leverkusen dominált, ám ekkor még nem tudta bevenni a Zenit kapuját. Ez a szünet után öt perc alatt kétszer is sikerült. Előbb az olasz Giulio Donati lőtte ki a jobb alsó sarkot 20 méterről, majd a csereként beálló Kirjakosz Papadopulosz fejjel volt eredményes egy szabadrúgás után. 2–0

A Bayer a 79. percben tíz főre fogyatkozott, miután Wendell megkapta a második sárga lapját, ám a Zenit ezt sem tudta kihasználni, maradt a 2–0. Sikerével a német gárda a csoport élére állt.

MONACO–BENFICA

Az első félidőben mindkét oldalon egy-egy nagy lehetőség adódott. A Monaco már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést, ám Lucas Ocampos a kaput sem találta el Dimitar Berbatov előkészítése után, a kissé álmosan kezdő Benficából pedig Lima lőhetett volna gólt, ha Danijel Subasic nem mutat be bravúrt. Berbatov ekkor már nem volt a pályán, mivel a 34. percben sérülés miatt le kellett cserélni.


A fordulás után is hiába gyűrték egymást a felek, gólt nem látott a monacói közönség. Erről leginkább Subasic tehet, aki újabb nagy védésekkel akadályozta meg a Benficát a győzelem megszerzésében. A lisszaboniak az utolsó negyedórában emberhátrányban játszottak Lisandro López kiállítása miatt, így a végén annak is örülhettek, hogy megszerezték első pontjukat a csoportban. 0–0

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Bayer Leverkusen (német)–Zenit (orosz) 2–0
(Donati 58., Papadopulosz 63.)
Monaco (francia)–Benfica (portugál) 0–0

AZ ÁLLÁS
1. Bayer Leverkusen32015–2+36
2. Monaco31201–0+15
3. Zenit 31112–20 4
4. Benfica30121–5–41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik