„Wenger megtalálta a puzzle hiányzó darabját”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 12:00
null
Összeállt a puzzle? (Fotó: Action Images)<br />
A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is remeklő Arsenal a Dortmundot fogadja a Bajnokok Ligája F-csoportjában, a németeknél továbbra sem ülhet a kispadon Jürgen Klopp. A Marseille-nél remélik, hogy ezúttal végre jó eredményt érnek el.

 

Az Arsenal nemcsak a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is remek rajtot vett: a Premier League-ben vezet, míg két győzelemmel indított a BL talán legnehezebb csoportjában.

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője is kiemelte a mostani ellenfél erejét.

„Az Arsenal a világ egyik legerősebb bajnokságában az első helyen áll, szóval így egyértelműen a meccs esélyese. De a két mérkőzés végkifejletéről nüanszok döntenek majd, és nekünk éppen ezekre az apróságokra kell felkészülnünk. Szombaton óriási ellenállásra kényszerített bennünket a Hannover a bajnokságban, vért izzadtunk az egy nullás előnyünk megtartásáért. Mondtam a srácoknak, vegyenek mély levegőt, szép lassan fújják ki, aztán nyomjuk tovább.”

A német szakember ezzel a meccsel tölti le kétmérkőzéses büntetését, így Zeljko Buvac másodedző helyettesíti ezúttal is a kispadon. Klopp kitért az Arsenalra is.

„Arsene Wenger szerintem megtalálta a puzzle hiányzó darabját Mesut Özil személyében. Mindenki azt akarta, hogy nyolcvanmillió fontot költsön, erre ő megszerezte Özilt, valamint ingyen Flaminit, mindketten nagy segítségére vannak csapatának.”

Özil teljesítményét Wenger is hétről hétre kiemeli, tény, hogy a német nagy szerepet játszik az Arsenal szezonbeli remeklésében. A csapattársaktól viszont egy másik középpályás, Aaron Ramsey kapja a legjobb méltatást.

„Tényleg jó formában futballozom, de innen is van feljebb, hiszen még csak huszonkét éves vagyok. A főnök, Arsene Wenger folyamatosan motivál, s közben felhívja a figyelmet a hiányosságaimra, például arra, hogy az ellenfél támadásainál nem mindig a megfelelő helyet foglalom el a védekező alakzatban. Ami a csapatot illeti, nem látom akadályát, hogy a szezon végéig tudjuk hozni ezt a szintet. Kivirult, boldog játékosok alkotják most a keretet, amint véget ér az egyik mérkőzés, alig várjuk a következőt” – mondta a walesi.

Az Arsenal hazai pályán jól teljesít a német csapatok ellen, hiszen legutóbbi 13 meccséből kilencet megnyert. A legutóbbi szezonban viszont csorbát szenvedett a még jobb statisztika, hiszen a Schalke és a Bayern München is nyerni tudott az Emiratesben.

Wenger Walcott, Diaby, Podolski és Alex Oxlade-Chamberlain játékára nem számíthat, Cazorla és Sagna viszont ott lehet a csapatban. A Dortmundnál Weidenfeller visszatérhet egymeccses eltiltása után, Piszczek és Ilkay Gündogan viszont még mindig nem hadra fogható.

A másik párharcban a Marseille a Napolit fogadja. A franciák ugyan két vereséggel rajtoltak, de nem adják fel álmaikat.

„A legfontosabb, hogy továbbra is higgyünk magunkban, és abban, hogy továbbjuthatunk. Ezúttal is a saját játékunkat kell játszanunk, és reméljük, hogy ez most eredménnyel is párosul. A Napoli viszont a Roma ellen is jól játszott, tizenegyesből és szabadrúgásból kapott gólt, volt több lehetősége. Az, hogy ilyen nagy különbséggel kikapott, azért is van, mert a Roma most tényleg magas színvonalon futballozik” – nyilatkozta Elie Baup, a franciák mestere.

A Napoli a Dortmund legyőzése után gyengébb teljesítményt nyújtott az Emiratesben, így sima vereséget szenvedett az Arsenaltól. Most eljött a lehetősége a javításra.

„Ez a meccs mindkét csapatnak rendkívül fontos. Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, remek teljesítményt kell nyújtanunk. Ehhez pedig mindenképpen ki kell kapcsolnunk a játékból Valbuenát, akinek képességeit valamennyien ismerjük” – mondta Gökhan Inler, a Napoli svájci középpályása.

BAJNOKOK LIGÁJA, F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

ARSENAL (angol)–BORUSSIA DORTMUND (német) 20.45 (tv: Digi Sport2)
London, Emirates. Vezeti: Eriksson (svéd)
A várható kezdőcsapatok:
Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Arteta, Wilshere – Cazorla, Özil – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger.
Dortmund: Weidenfeller – Grosskreutz, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Aubameyang, Mhitarjan, Reus – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp

O. MARSEILLE (francia)–NAPOLI (olasz) 20.45
Marseille, Stade Vélodrome. Vezeti: Cakir (török)
A várható kezdőcsapatok:
Marseille: Mandanda – Fanni, N’Koulou, S. Diawara, Mendy – Imbula, Romao – A. Ayew, Valbuena, Thauvin – Gignac. Vezetőedző: Elie Baup.
Napoli: Reina – Maggio, P. Cannavaro, Raúl Albiol, Armero – Behrami, Inler – Callejón, Hamsík, Insigne – Higuaín. Vezetőedző: Rafael Benítez

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik