Wenger egységgel válaszolna Fabregas távozására

Vágólapra másolva!
2011.08.16. 16:22
null
Már Fabregas nélkül fogadja az Udinesét az Arsenal (Fotó: Action Images)
Címkék
Kedden és szerdán rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzéseit, amelyek során ma a Szabics Imrét foglalkoztató osztrák Sturm Graz a fehérorosz BATE Boriszov stadionjában lép pályára, miközben az Arsenal az Udinesét, a Lyon az orosz Rubin Kazanyt fogadja.

 

Az utolsó selejtezőkör tétje a csoportkörbe jutás, igaz, a vesztesek sem búcsúznak az európai kupaporondtól, a párharcokban alulmaradó együttesek ugyanis az Európa-liga főtábláján folytatják szereplésüket.

A keddi játéknap slágermérkőzésén az angol Arsenal fogadja az olasz Udinese alakulatát, s a hazaiak immár egyik eddigi kulcsjátékosuk, az FC Barcelonához igazoló Cesc Fabregas nélkül igyekeznek majd megnyugtató előnyhöz jutni a visszavágóra.

„Egy világklasszis játékost veszítettünk. Szomorúak vagyunk, küzdöttünk, hogy megtartsuk – utalt Arsene Wenger Fabregas távozására. – Végül azonban tiszteletben tartottuk a játékos döntését. 125 éves a klub, több nagy futballistát elveszített, de mindig továbblépett. Ezt akarjuk megmutatni, hogy elég erősek és szervezettek vagyunk ahhoz, hogy tovább küzdjünk."

Az „ágyúsoknál" Samir Nasri és Robin van Persie (akit Fabregas távozása után megválasztottak csapatkapitánynak) eltiltás miatt nem léphetet pályára, míg Jack Wilshere és Abou Diaby sérüléssel bajlódik.

„Erős az ellenfél, de én akkor sem félnék tőlük, ha Fabregas, Nasri és Van Persie is játszana. Ha sikerül gólt szereznünk Londonban, akkor jó eséllyel pályázhatunk a továbbjutásra" – nyilatkozta Samir Handanovic, az Udinese kapusa.

Ugyancsak izgalmas találkozót ígér a portugál Benfica holland vendégjátéka: az előző szezonban az El-ben elődöntőig jutó együttes a németalföldi ezüstérmes Twente otthonában szerepel. Jorge Jesus, a portugálok edzője elmondta, Pablo Aimar nem lenne képes végigjátszani a 90 percet, de ettől még akár kezdőként szerepet kaphat a találkozón.

Szabics Imre együttese, a Sturm a BATE Boriszovhoz látogat. Franco Foda vezetőedző szerint egész Ausztria számára fontos lenne a továbbjutásuk:

„Nemcsak a csapatnak, egész Ausztriának is fontos lenne a továbbjutásunk. Eddig bátran játszottunk, ezért is jutottunk el idáig, de most Fehéroroszországban is jó eredményt szeretnénk elérni. 50-50 százalék az esély, ha sikerül két jó meccset játszanunk, visszavezethetjük Ausztriát az európai elitbe" – mondta Foda.

BAJNOKOK LIGÁJA, RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG
FC Köbenhavn (dán)–Viktoria Plzen (cseh) 20.45
BATE Boriszov (fehérorosz)–Sturm Graz (osztrák) 20.45
NEM BAJNOKI ÁG
Arsenal (angol)–Udinese (olasz) 20.45 (Tv: tv2)
Olympique Lyon (francia)–Rubin Kazany (orosz) 20.45 (Tv: Digi Sport)
FC Twente (holland)–Benfica (portugál) 20.45 (Tv: Digi Sport Plus)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik