Van Persie nem kezdett, az Arsenal nem nyert; Megyeriék kikaptak

Vágólapra másolva!
2011.11.01. 20:45
null
Az első félidőben Aaron Ramsey (középen) járt legközelebb a gólhoz az Arsenal–Marseille meccsen <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
A Bajnokok Ligája F-csoportjának rangadóján a Robin van Persie nélkül kezdő Arsenal gól nélküli döntetlent játszott a Marseille-jel. A csoport másik meccsén az Olympiakosz Megyeri Balázzsal a soraiban 1–0-ra kikapott a Dortmundtól.


ARSENAL–MARSEILLE

A Marseille bátran, támadó szellemben kezdett az Arsenal vendégeként, de a kezdeti lendület és néhány ígéretes lövés után fokozatosan átvette a játék irányítását a hazai csapat, és a fölény helyzetekben is megmutatkozott.

Gervinho és Aaron Ramsey kihagyott lehetőségei után alighanem több hazai szurkoló a fejéhez kapott, és feltette magában a kérdést: „De miért nem kezdett a Chelsea-nek hármat hintő Robin van Persie?”

Az első félidőben nem született gól, de az iramra és a színvonalra így sem lehetett panasz. A Marseille-ben talán Loic Rémy volt a legaktívabb, aki amellett, hogy többször is jó labdával játszotta meg társait, a 24. percben kis híján gólt szerzett, lövése nem sokkal suhant el a jobb alsó sarok mellett.

A második félidőben mindkét csapat játékában sok volt a hiba. Elpattanó labdák, rossz indítások, elméretezett beadások – a nagyon pörgős, remek első félidő után jelentősen visszaesett a színvonal.

A 60. perc környékén volt ugyan egy jó időszaka a Marseille-nek, amikor Mathieu Valbuena állt a legközelebb a gólhoz, de egy szép emelés után végül a kapu mellé lőtt a középpályás, vagyis az eredményen nem tudott változtatni.

Ahogy a hazai drukkerek által alighanem messiásként várt Robin van Persie sem. A 2011-es naptári évben 27 bajnokin 28 gólt jegyző, az Aranylabda-aspiránsok 23-as listájáról mégis lemaradó csatár a 78. percben ugyan meglépett a szintén csereként beálló Tomás Rosicky labdájával, de a végig nagyon magabiztos Steve Mandandát nem tudta becsapni, emelését megfogta a kapus.

Arsene Wenger a hajrára mindhárom, gyengén játszó támadóját, vagyis Aaron Ramseyt (még ő volt a legjobb hármójuk közül), Gervinhót és Pak Csu Jungot is levitte, de a helyettük beállók sem változtattak jelentősen a játék képén. Rosicky és Van Persie mellett Andrej Arsavin sem, így maradt a gól nélküli döntetlen. Azt már sosem tudjuk meg, mi történik, ha Van Persie kezd ezen a meccsen, de a döntetlennel összességében nem lehet elégedetlen az Arsenal, hiszen négy forduló után vezeti a csoportját.

DORTMUND–OLYMPIAKOSZ

Megyeri Balázs Franco Costanzo hétvégi gyenge teljesítményének következtében az idényben (és pályafutás során a Bajnokok Ligájában) először lépett pályára, és bár találkozó elején nem volt túl magabiztos – mintha kicsit jobban izgult volna a kelleténél –, nem rajta múlott, hogy már a 7. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: a harmadik dortmundi helyzet után Kevin Grosskreutz távoli átlövése a jobb felső sarokban kötött ki (1–0).

A korai hazai fölény ezt követően eltűnt, az első negyedóra végén pedig az ígéretes helyzetbe kerülő Pablo Orbaiz lövésénél kellett résen lennie Roman Weidenfellernek.

Fél óra játék után ismét egyenlíthetett volna a vendég együttes, de Modesto közelről estében már nem tudott a kapuba találni, ahogy az utolsó percekben Olof Mellberg sem – igaz, 3 méteres fejese Mats Hummels levegőbe emelt kezét érintette.

A szünet után Jose Holebas 18 méteres lövését védte a levegőben úszva a hazaiak kapusa, az újabb gólhoz azonban így is a dortmundiak voltak közelebb: bár Moritz Leitner két átlövése sem jelentett gondot Megyerinek, Holebas nagyon rövid hazaadása annál inkább, de a vendégek szerencséjére a magyar kapus mellett is elhúzó Robert Lewandowski csak a jobb oldali kapufát találta el kiszorított helyzetből.

A nagyon ellaposodó mérkőzésen ezt követően szinte már csak a szabálytalanságok és a cserék keltettek feltűnést, helyzet nem alakult ki, így a németek végül visszavágtak pireuszi vereségükért.

BORUSSIA DORTMUND–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ 1–0


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
F-CSOPORT
ARSENAL (angol)–MARSEILLE (francia) 0–0
London, Emirates Stadion. V: Tagliavento (olasz)
DORTMUND (német)–OLYMPIAKOSZ (görög) 1–0
Dortmund, Vestfalen Stadion. V: Bezborodov (orosz)
Gólszerző: Grosskreutz (7.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 4 2 2 0 4–2 +2 8
2. Marseille 4 2 1 1 4–1 +3 7
3. Borussia Dortmund 4 1 1 2 3–7 –4 4
4. Olympiakosz 4 1 0 3 4–5 –1 3
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 4 2 2 0 4–2 +2 8
2. Marseille 4 2 1 1 4–1 +3 7
3. Borussia Dortmund 4 1 1 2 3–7 –4 4
4. Olympiakosz 4 1 0 3 4–5 –1 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik