HIRDETÉS
DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2018.07.17 23:18 Frissítve: 2018.07.17 23:18

Undorfin helyett – Deák Zsigmond jegyzete

 

Sosem gondoltam volna, hogy valaha biológusként, illetve a biokémikusként alkotok maradandót, de most nagyon úgy néz ki, hogy felfedeztem valami fontosat. Abból indultam ki, hogy ha létezik boldogsághormon, az a bizonyos endorfin, akkor boldogtalansághormonnak is kell lennie. Ebben megerősített aktív olvasóink online oldalunkon meghirdetett szavazásának eredménye arról, hány magyar klubcsapat éli túl a nemzetközi labdarúgó-kupasorozatok rajtját. Az ellenfelek ismeretében, de még az első meccsek előtt a voksolók 37 százaléka úgy vélte, mind a négy reprezentánsunk azonnal kiesik, 22-22 százalék egy, illetve kettő, 10 százalék négy, 9 pedig három továbbjutóra tippelt. A rajtot követően (amely két-két döntetlent és vereséget hozott) meglepetésemre némileg javult a megítélés, 35 százalék még mindig a teljes kudarcra tippelt, de 40 szerint egy gárdánk azért talpon marad, 18 kettő, 4 három, 3 százalék pedig még mindig négy sikert látott reálisnak.

 
NÉGY GÓLT VÁGVA JUTOTT TOVÁBB A BUDAPEST HONVÉD
REZGETT A LÉC, DE TOVÁBBJUTOTT A VIDI A DUDELANGE ELLEN

Nyilvánvaló, hogy a magyar szurkolók boldogtalansághormon-szintje két tényezőtől függ a leginkább: az általános hazai hozzáállástól – még mindig mi vagyunk a világ egyik legpesszimistább nemzete –, illetve klubfutballunk előző évtizedeinek szomorú tapasztalatától. Legutóbb 2012-ben élte meg valamelyik csapatunk a csoportkört (a Videoton az Európa-ligában), egyébként az augusztus eleji kieséses átlagot hozzuk. Huszonnyolc esztendeje történt hasonló, mint ami most, vagyis a győzelem nélküli rajt a kontinentális porondon, hogy ez szavazóinkat mégis inkább optimistábbá tette, tudjuk be az igen alacsony kiindulási szintnek.

A Vidi a Bajnokok Ligája selejtezőjében a luxemburgi Dudelange-ot, a Honvéd az Európa-ligáéban a macedón Rabotnicskit fogadva indíthatta be a hormonjainkat. No de melyiket? Az endorfint vagy az általam felfedezni vélt, másik fehérje jellegű anyagét? Amelynek a szerkezetét ugyan még nem analizáltam teljesen, de a nevét már kitaláltam, és mindenképpen levédetem: undorfin! Nos, utóbbi szintje Kispesten legfeljebb a korábbi UEFA-büntetés miatti zárt kapus lebonyolítás miatt emelkedhetett kissé, mert a Honvéd tükörsimán kiütötte szkopjei riválisát, s készülhet az újabb körre. Késő este Felcsúton a fehérváriak már sokkal inkább megszenvedtek a Benelux vendégekkel (a hajrá izgalmait senkinek sem kívánom), de végül ők is továbbléptek, így olvasóink voksainak zömével szemben már legalább két gárdánk folytathatja.

Csütörtökön a Ferencváros és az Újpest növelheti tovább az endorfinszintünket s nemzetközi szereplőink számát. Félre az undorfinnal!

2019.02.20 19:38:35

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A félidőben két tizenegyesgóllal vezetett a Schalke, aztán jött Leroy Sané és Raheem Sterling.

2019.02.20 19:58:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Szomorú lett Cristiano Ronaldo madridi visszatérése, pedig a VAR kétszer is az olaszokkal volt.

2019.02.19 20:30:20

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben a házigazda mind a 12 lövését elpazarolta, a folytatásban ellaposodott a meccs.

2019.02.19 18:44:51

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Lyon beállította a Bajnokok Ligája döntetlenrekordját a gól nélküli remivel.

2019.02.19 11:43:49

Bajnokok Ligája SZ. E. M.

Az uruguayi csatárklasszis idegenbeli mérkőzésen 2015 óta nem talált be a Bajnokok Ligájában.