D. Á./M. D. 2020.04.05 19:35 Frissítve: 2020.04.06 16:21

UEFA: Ceferin nem zárta ki, hogy zárt kapuk mögött folytatódjon a BL

Aleksander Ceferintől, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökétől a német ZDF televíziós csatorna szombaton azt idézte, tervezik, hogy folytatják a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmeit, de az idénynek augusztus 3-án mindenképpen véget kell érnie. Az UEFA vasárnap cáfolta, hogy a német közszolgálati adón ilyen elhangzott volna. Arról viszont szó esett, hogy akár zárt kapuk mögött is folytathatják a nemzetközi kupaidényt.


Ceferin szerint több ötletük is van a BL- és az El-mérkőzések lebonyolítására (Fotó: AFP)

 

A koronavírus-járvány miatt Európa topbajnokságait felfüggesztették, akárcsak a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is – egyelőre nem tudni, mikor lesz folytatása a 2019–2020-as idénynek, ha lesz egyáltalán.

Szombaton még arról szóltak a hírek, hogy az idénynek van záró időpontja, Aleksander Ceferintől ugyanis az alábbi mondatokat idézte a német ZDF televíziós csatorna: „A Bajnokok Ligája és az Európa-liga is legkésőbb augusztus harmadikán véget ér. Olyan szituációban vagyunk, amely nem megszokott, így muszáj rugalmasnak lennünk a mérkőzések időpontjaival kapcsolatban. Minél hamarabb véget ér a krízis, annál korábban tudjuk újra beindítani a bajnokságokat.”

Erre reagált az UEFA vasárnapi közleményében: „Az elnök egyértelműen nem határozott meg pontos dátumot. Nem igaz, hogy azt mondta volna a ZDF-nek, hogy augusztus harmadikáig be kell fejezni a Bajnokok Ligáját.”

Az UEFA elnöke továbbá kijelentette (és erre már az európai szövetség részéről sem érkezett cáfolat), hogy akár egymeccses párharcban is eldőlhet a továbbjutók sorsa.

„Több tervünk is van: az eredeti felállás szerint a csapatok két meccsen dönthetik el a továbbjutást, ez lenne a legjobb. Az idő hiányában viszont egy mérkőzésen is eldőlhet a továbbjutás sorsa, ebben az esetben semleges pályán játszanának a felek. Még az is egy opció, hogy nyolcas vagy négyes döntőt rendezünk – folytatta az UEFA elnöke.

Az egyetlen rossz megoldás az lenne, ha hagynánk, hogy a járvány közepén mérkőzzenek meg a csapatok egymással. Ezzel ugyanis veszélyeztetnénk a játékosokat, a bírókat és a szurkolókat is” – tette hozzá Ceferin, akitől vasárnap újabb idézet látott napvilágot a Bajnokok Ligája és az Európa-liga folytatásával kapcsolatban.

„A futball nem lenne ugyanaz szurkolók nélkül, mert egyértelműen jobb nézők előtt játszani. De még mindig jobb zárt kapuk mögött megrendezni a mérkőzéseket, és a televízióban megtekinteni őket, mint nem játszani. Az embereknek szükségük van a labdarúgásra, pozitív energiát hozna a lakásukba, ha látnának meccseket. Erre júliusban vagy augusztusban kerülhet sor. Szeptemberig vagy októberig nem nyújthatjuk ki az idényt – idézi a Sky Sports Ceferint, aki azonban hozzátette: – Ha a hatóságok nem engedik, hogy játsszunk, akkor nem fogunk.”

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...

2020.04.14 23:13:29

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem mehet minden veszendőbe.

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.