Történelmi Gomez-gólok; a Man. City megelőzte a Napolit

Vágólapra másolva!
2011.11.02. 22:50
null
Gomez triplájával nyert a Bayern (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának 4. fordulójában a Bayern München hazai pályán Mario Gomez mesterhármasának köszönhetően 3–2-re legyőzte a Napolit az öt gól mellett két kiállítást is hozó mérkőzésen. A német csatár első gólja volt a 250. Bayern-találat a BL-ben, a második a 300., amelyet német játékos szerzett a legrangosabb európai kupasorozatban, a harmadikkal pedig megelőzte Michael Ballackot a német ranglistán. A bajorok azonban ezzel a sikerrel még nem tudták bebiztosítani a továbbjutásukat, ugyanis a Manchester City idegenben 3–0-ra legyőzte a Villarrealt.

BAYERN MÜNCHEN–NAPOLI

Előzetesen úgy nézett ki a képlet a csoportban, hogy ha a Bayern München begyűjti a három pontot, és a Manchester City nem nyer a Villarreal ellen idegenben, a bajorok már nyolcaddöntősök. A bajorok – bár a hajrá váratlanul izgalmasra sikeredett – hozták a meccsüket, az angolok azonban nem tettek „szívességet", de ne haladjunk sorban!

Óvatosan kezdtek a csapatok Münchenben, és bár a Bayern birtokolta a labdát, sokáig nem láthattunk helyzeteket, a 17. percben aztán beindult a Gomez-gólgyár. Bastian Schweinsteiger adott kitűnő labdát Gomeznek, aki üresen kapta középen, majd egy cselt csinált Hugo Campagnaro mellett, és 14 méterről Morgan de Sanctis mellett félmagasan ellőve megszerezte a vezetést a bajoroknak (1–0). Gomez gólja volt a 250. Bayern-találat a BL-ben (eddig csak a Real Madrid, a Barcelona és a Manchester United jutott el idáig), ráadásul a 700. az UEFA által szervezett kupák történetében.

A vezető találat láthatóan felpörgette a hazaiakat, akik sorra dolgozták ki a veszélyes helyzeteket, Gomez pedig a Toni Kroos beívelése után a 23. percben közelről megszerezte második gólját is (2–0). Ez volt a 300. találat, amelyet német játékos szerzett a BL főtábláján.

A bayernes szurkolók sokszor már olléztak egy-egy hazai passz után, közben pedig érett Gomez mesterhármasa, amire több kimaradt lehetőség után végül a 42. percben került sor. Franck Ribéry passza után Kroos lőtt a tizenhatos bal oldaláról, De Sanctis védett, de kipattant róla a labda, Gomez érkezett a leghamarabb, és közvetlen közelről a hálóba továbbított (3–0).

Gomez harmadik találatával már 17-nél jár a BL-ben, amivel megelőzte az eddigi német csúcstartó Michael Ballackot. Gomez – aki a Bayern utolsó 24 BL-góljából 13-t jegyez – az első német játékos, aki két mesterhármast is elért a BL-ben. Legutóbb majdnem egy évvel ezelőtt, a CFR Cluj 4–0-s legyőzéséből vállalt három találatot. Gomezt megelőzően áprilisban Lionel Messi tudott egy félidő alatt háromszor az ellenfél kapujába találni a BL-ben, a Barcelona akkor 4–1-re nyert az Arsenal elleni negyeddöntőben

SCHWEINSTEIGER HETEKRE KIDŐLT

Még a héten műtét vár Bastian Schweinsteigerre, a Bayern München labdarúgócsapatának német válogatott középpályására.

 

Schweinsteiger a mérkőzés 51. percében, Gökhan Inlerrel viaskodva sérült meg. A Sport1.de információi szerint biztos, hogy a középpályásnak ki kell hagynia a Bundesliga őszi szezonjából hátralevő hat fordulót. A Bayern hivatalos honlapja megerősítette: Schweinsteigerre legalább hathetes kényszerpihenő vár.

Hogy életben maradjanak a Napoli reményei, arról az eltiltott Paolo Cannavaro helyén szerepet kapó Federico Fernández tett, és a szünet előtt fejjel szépített (3–1).

A második félidőben próbált kezdeményezni a Napoli, ráadásul megsérült Schweinsteiger is, de helyzetek helyett a lapokat gyarapították a játékosok. Zúniga például rövid időn belül két sárgát is, amivel megfogyatkoztak a 70. percben az olaszok, de Badstuber kisvártatva a Napoli „segítségére sietett”, miután ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.

Az élete első BL-meccsét játszó Fernández aztán váratlanul izgalmassá tette a hajrát, miután a 79. percben második fejes góljával mínusz egyre hozta fel a vendégeket (3–2). Mindent megpróbált a Napoli, de a 94. percben még a szöglethez előrejövő De Sanctisnek kellett nagyot mentenie, hogy ne változzon az eredmény, ami így maradt 3–2.

A Bayern-szurkolók csodálatos élőképe a meccs előtt
A Bayern-szurkolók csodálatos élőképe a meccs előtt

VILLARREAL–MANCHESTER CITY

A City 3–0-ra nyert
A City 3–0-ra nyert

A Manchester City két hete, hazai pályán alaposan megszenvedett a Villarreallal, hiszen már a meccs elején hátrányba került, és végül csak a hosszabbítás perceiben szerzett Sergio Agüero-góllal tudott fordítani. Ezúttal azonban már az első percektől próbáltak dominálni David Silváék, többet birtokolták a labdát, és a 30. percben Yaya Touré lapos lövésével a vezetést is megszerezte a City.

A manchesteriek lendülete a vezetés megszerzését követően sem esett vissza, és bár Samir Nasri helyzete a 40. percben még kimaradt, a szünet előtt így is növelte előnyét a vendégcsapat, miután Mario Balotelli előbb kiharcolt, majd értékesített is egy büntetőt.

Az elefántcsontparti középpályás, Yaya Touré a pályafutása során a mai meccsig 36 Bajnokok Ligája találkozón lépett pályára, és egy gólt szerzett, a Villarreal ellen viszont duplázott, ugyanis a vezetés megszerzése után a 71. percben ő állította be a végeredményt is – 3–0-ra győzött a Manchester City, és sikerével feljött a második helyre. A Villarrealnak már csak a harmadik hely megszerzésére maradt matematikai esélye.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Bayern München (német)–Napoli (olasz) 3–2
München, Allianz Arena. V: Kuipers (holland)
G: Gomez (17., 23., 42.), ill. Fernández (45., 79.)
K: Badstuber (77.), ill. Zúniga (70.)
Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol) 0–3
Villarreal, El Madrigal. V: Pedro Proenca (portugál)
G: Yaya Touré (30., 71.), Balotelli (45+3. – 11-esből)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 4 3 1 8–3 +5 10
2. Manchester City 4 2 1 1 6–4 +2 7
3. Napoli 4 1 2 1 6–5 +1 5
4. Villarreal 4 4 1–9 –8 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik