BL: Biztos vagyok benne, hogy fogunk gólt szerezni – Tokmac Nguen

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 11:34
null
Tokmac Nguen készen áll az újabb nagy párharcra (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros labdarúgócsapata 21 órától a norvég Molde vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörének első mérkőzésén. A párharc kapcsán az FTC középpályása, Tokmac Nguen fejtette ki a véleményét a fradi.hu-nak.

 

Tokmac Nguen, a Ferencváros 26 éves középpályása nem tart a Molde elleni párharctól.

„Igaz, hogy most itt vagyok Norvégiában, de ez nem a szülővárosom, szóval nincs nagy különbség aközött, mintha bárhol máshol játszanánk” – kezdte a kenyai születésű norvég játékos.

„A Molde erős csapat, minőségi játékosaik vannak. Főleg hazai pályán, mindig a támadásra helyezik a hangsúlyt, ezért kemény mérkőzésre számítok” – mondta az ellenfelet dicsérve Tokmac Nguen.

„Örülök, hogy a teljesítményemnek köszönhetően reflektorfénybe kerültem az utóbbi időben, de a tavalyi selejtezők is jól sikerültek a csapatnak és nekem is, így hozzá vagyok szokva ehhez. Ha összehasonlítjuk a mostani csapatot a tavalyival, egyértelműen láthatjuk a fejlődést, ez akár önbizalmat is adhat” – tette hozzá.

„Szervezetten kell játszanunk. Biztos vagyok benne, hogy fogunk gólt szerezni. Hozzátette, hogy ezúttal két mérkőzés dönt a továbbjutásról, így nem muszáj az elsőn nyerniük.

„A lényeg, hogy okosak legyünk, jól játszunk, és akkor miénk lehet a végső győzelem” – mondta zárásul az FTC középpályása.

Kovács Péter 18 éve igazolt Norvégiába, ahol nyolc együttesben játszott, és két gólkirályi címig is jutott. A jelenleg is Norvégiában élő 42 éves exfutballista a DIGI Sport híradójának beszélt a Ferencváros esélyeiről, valamint korábbi norvégiai csapattársáról, Tokmac Nguenről is elmondta a véleményét.

„Szerintem örültek Moldéban, hogy a Ferencvárost kapták, de tisztelik a Fradit, úgyhogy jól felkészültek lesznek, és jó meccset fogunk látni. Véleményem szerint a középpályás- és a csatársora a Molde erőssége, Magnus Wolff Eikrem egy nagyon jó szervező középpályás, van két nagyon jó középcsatáruk, Leke James és Ohi (Omoijuanfo), illetve elég gyors szélsőik vannak – nem tudom, hogy ki fog kezdeni, de mindenképp a Fradinak figyelnie kell erre. Úgy érzem, hogy talán a Molde hátvédsora az, ahol a Fradinak keresnivalója lehet” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Kovács Péter.

„A Molde nincsen jó formában, az utóbbi bajnokikon nem játszott jól, és az eredmények sem jöttek, de természetesen egy nemzetközi kupameccs az más, ők is másképp tekintenek rá, mert nagyon nagy a tét. Úgy érzem, mindenféleképpen jobb teljesítményt fognak nyújtani, mint szombaton, amikor a Valerengától idegenben 2–1-re kikaptak, a teljesítményük nem volt a legjobb. A szerdai meccsre szerintem biztos, hogy összeszedik magukat” – tette hozzá a tízszeres magyar válogatott játékos.

Kovács Péter nem csak a Molde-játékosokat ismeri, mivel a Ferencváros légiósával, Tokmac Nguennel korábban még együtt is játszott.

„Nagyon örülök neki, hogy Toki, aki csapattársam volt a Strömsgodsetben, kulcsemberré vált a Fradiban, és remélem, megmutatja még egyszer itt a Molde ellen, az utolsó gátnál a Bajnokok Ligája előtt, hogy milyen jó futballista, remélem, hogy helyzeteket fog kialakítani és gólt fog rúgni, ami nagyon fontos a Fradinak egy idegenbeli meccsen.”

„Nagyon nehéz tippelni erre a meccsre, nagyon nagy a tét mindkét csapatnak, mindkét futballnemzetnek. Fontos a Fradinak, hogy jó eredményt érjen el az első meccsen, Moldéban, de szerintem nem fog semmi eldőlni az első 90 perc után. Lehetetlen megmondani, hogy ki jut majd tovább, 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak, és szeretnék két jó meccset látni” – jelentette ki Kovács Péter.

A Molde–Ferencvárosi TC Bajnokok Ligája-playoff első mérkőzését szerda este 21 órakor rendezik Norvégiában.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF (4. FORDULÓ)
ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG
21.00:
Molde FK (norvég)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A FERENCVÁROS BL-KERETE A MOLDE ELLENI ELSŐ MÉRKŐZÉSRE
Kapusok: Dibusz Dénes, Bánki Márton, Bogdán Ádám
Védők: Abraham Frimpong, Lovrencsics Gergő, Eldar Civic, Botka Endre, Miha Blazic, Marcel Heister, Lasa Dvali, Csontos Dominik, Iyinbor Patrick
Középpályások: Somália, Tokmac Nguen, Ihor Haratin, Sigér Dávid, Csonka András, Hajdú Roland, Katona Bálint, Michal Skvarka, Aissa Laidouni
Támadók: Olekszandr Zubkov, Roko Baturina, Pócsik Botond, Redzic Damir, Franck Boli, Myrto Uzuni, Isael, Varga Roland

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik