Tizedik áldozatának szánja a Bayern a Cityt

Vágólapra másolva!
2011.09.27. 09:59
null
Sergio Agüero (középen) vezérletével az első győzelmére készül a City (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi programjának egyik csúcsmérkőzését Münchenben vívják: a 2. forduló keretében a Bayern a Manchester Cityt fogadja (A-csoport). A bajorok kiváló formában vannak, és angol riválisuk ellen sorozatban a tizedik győzelmüket érhetik el. A találkozót a magyar Kassai Viktor vezeti.

 

„A csoport rendkívül erős, hiszen Európa négy legerősebb bajnoksága képviselteti magát benne – mondta Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője, aki bár 139 európai kupamérkőzésen edzősködött már, angol ellenfele most lesz először. – A Manchester Citynek ugyanannyi pontja van a bajnokságban, mint a Manchester Unitednek, ez, azt hiszem, mindent elmond az erejéről és a ránk váró kihívás nagyságáról."

Heynckes elmondta: mint nagyon sokakra, rá is mély benyomást tesz a City rendkívül színes játékosállománya, no és az, hogy a sztárok pillanatnyilag nagyon harmonikus csapatot alkotnak – valamint trénerük itáliai származása ellenére látványos támadófutball játszanak.

Jupp Heynckes, a Bayern edzője (Fotó: Reuters)
Jupp Heynckes, a Bayern edzője (Fotó: Reuters)

„Magas színvonalú, a nézőknek tetsző taktikai csatára számítok – folytatta a német szakvezető. – Nyilván most is támadni próbálnak majd, de úgy vélem, elég jó formában vagyunk és kellően felkészültünk ahhoz, hogy tovább javítsuk a mérlegünket."

A Bayern korábban sérüléssel bajlódó labdarúgói közül Mario Gomez, Daniel Van Buyten, Luiz Gustavo, sőt Arjen Robben is szerepelt a Leverkusen ellen simán megnyert szombati bajnokin, amelyen Robben és Van Buyten gólt is szerzett. Ivica Olić és Breno sérült, míg Holger Badstuber betegségből lábadozik.

Minden bizonnyal kezdőként lép pályára ugyanakkor Jerome Boateng, akiért hosszas kötélhúzást folytatott a nyáron a két klub – Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klubot működtető gazdasági társaság elnöke akkor bírálta is üzleti taktikája miatt az angol vetélytársat. Rummenigge most bizakodó:

„A csapat jól felkészült, nagyom motivált, úgyhogy reménykedve várom én is a meccset. Mellettünk a Manchester City a csoport favoritja, szép lenne, ha jó teljesítményt tudnánk nyújtani ellene."

A kihívás nagyságát illetően nincsenek kétségei Bastian Schweinsteigernek sem: szerinte az idény eddigi legnehezebb mérkőzése vár a német bajnokság listavezetőjére.

„Olyan csapattal kell megmérkőzünk, amelyik nagyobb játékerőt képes felvonultatni, mint mi, és amelyik az egyéni képességek terén is erősebb. Keresve sem találhatnánk jobb alkalmat arra, hogy bebizonyítsuk, fel tudjuk venni a versenyt az ilyen kaliberű gárdákkal. Egy biztos, ha úgy játszunk, mint szombaton a Leverkusen ellen, nehéz lesz legyőzni bennünket" – mondta a csapatkapitány-helyettes.

Nem kétséges, az angol együttesben vannak olyan futballisták, akik képesek betalálni Manuel Neuer immár 838 perce érintetlen müncheni hálójába. Egyvalami azonban biztos: a hétvégi bajnokin eredményes Mario Balotellinek nem lesz lehetősége ezt megtenni, hiszen az eltiltását tölti.

Roberto Mancini nem ezzel, inkább a keddi összecsapás történelmi jelentőségével foglalkozik.

Az alkalmazást bemutató galéria 
megtekintéséhez  kattintson a képre!
Az alkalmazást bemutató galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

„Fantasztikus meccs vár ránk, amelyet semmiképpen sem akarunk elveszíteni – mondta az olasz menedzser. – Mint mindig, természetesen most is nyerni akarunk, de ehhez sokat kell javulnunk. Már egész jó a csapatunk, ám ha olyanok akarunk lenni, mint a futballtörténelembe beágyazott Bayern München, ahhoz egynél több Bajnokok Ligája-mérkőzést kell játszanunk."

Az a bizonyos egy meccs ráadásul nem sikerült a legjobban, hiszen a Napoli elvitt egy pontot a City of Manchester Stadionból és persze elvett még egyet a Citytől – a veszteséget illene minél előbb pótolni.

„El kell ismerni, a Napoli erős csapat, és nagyon jól játszott ellenünk – idézte fel a két hete történeteket David Silva, a City spanyol légiósa. – Ez azonban nem jelenti, hogy a Bayern ellen változtatnunk kellene a labdatartáson alapuló játékstílusunkon. Teljesen mindegy, hol rendezik a mérkőzést, támadnunk kell, mert ebben hiszünk."

A City a sérült Adam Johnson és a lábadozó Nigel de Jong nélkül utazik, azonban a távollétükben is – ahogyan Heynckes, az ellenfél hadvezére fogalmazott – igen jelentős játékerőt képvisel.

„A Bayern nagyszerű csapat, kiváló futballistákkal, elég csak Mario Gomezt említenem, de magasztalhatnám roppant rutinos edzőjüket is. Mégis biztos vagyok benne, hogy jó eredményt érünk el. Hogy kiket vetek be a támadósorban? Ez legyen az én titkom az utolsó pillanatokig!" – mondta az olasz tréner.

A nemzetközi elemzők a mostanában megszokott koreográfiára számítanak, azaz arra, hogy Carlos Tévez csak a kispadon kezd.

GIUSEPPE ROSSI SÉRÜLÉS MIATT KIMARADHAT A VILLARREALBÓL
A Bayern München–Manchester City kirakatmeccs mellett egy másik fontos összecsapást is rendeznek kedd este az A-csoportban: az olasz Napoli és a spanyol Villarreal az első győzelméért száll harcba.

„Tavaly is játszottunk a Villarreallal, de akkor még nem voltunk elég tapasztaltak. Most más a helyzet, ami nem jelenti, hogy magunkat tartanám az esélyesnek – jelentette ki Walter Mazzarri, a Napoli edzője. – Juan Carlos Garridónak igaza van, az ő csapata tapasztaltabb, és ha esetleg Giuseppe Rossi nem játszana, akkor is igen jó erőkből válogathatnak."

Rossi bevethetősége kisebb térdsérülése miatt vált kérdésessé; ha nem léphet pályára – ami egyre valószínűbb –, Cani kerül be a kezdő tizenegybe, és Nilmar egyedüli ékként veszi fel a harcot az olasz védőkkel. A Napolinál közben Blerim Dzemaili és Christian Maggio sérülése okoz gondot.

„Rossi itt van velünk, de nem valószínű, hogy futballozni fog, mert rúgást kapott a térdére – mondta Juan Carlos Garrido, a „sárga tengeralattjárónak" becézett spanyol csapat trénere. – De ha nem is játszik, akkor is rendben leszünk, hiszen a közelmúltbeli meccsekhez képest több a hadra fogható emberem. A csoportban Európa legjobb csapatai közül jött össze négy, és bár a Bayern München kiváló formában van, szerintem lesznek itt meglepetések. Az előző idényben a Napoli és a Villarreal bebizonyította, hogy országa legjobb együttesei közé tartozik."

A két fél februárban az Európa-ligában találkozott egymással, s akkor a gól nélküli nápolyi meccset követően a Villarreal a 2–1-es hazai győzelmével továbbjutott.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER CITY (angol)
München, 20.45 (Digi Sport). V: Kassai (magyar)
A várható kezdőcsapatok
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Badstuber (Van Buyten), Lahm Schweinsteiger, Luiz Gustavo Th. Müller, Kroos, Ribéry – Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes
MAN. CITY: Hart – Richards, Lescott, Kompany, Clichy – Y. Touré, Barry, D. Silva, Nasri – Dzeko, Agüero. Menedzser: Roberto Mancini
NAPOLI (olasz)–VILLARREAL (spanyol)
Nápoly, 20.45 (tv: Digi Sport Plus). V: De Bleeckere (belga)
A várható kezdőcsapatok
NAPOLI: De Sanctis – Campagnaro, P. Cannavaro, Aronica – Maggio, Inler, Gargano (Dzemaili), Dossena – Hamsík, Lavezzi – Cavani. Vezetőedző: Walter Mazzarri
VILLARREAL: Diego López – Mario Gaspar, Zapata, Musacchio, Catala – Marcos Senna – Marchena, De Guzmán, Bruno – Nilmar, G. Rossi (Cani). Vezetőedző: Juan Carlos Garrido
A mérkőzésekről élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 1 1
2–0 +2 3
2. Napoli 1 1 1–1 0 1
Manchester City 1 1 1–1 0 1
4. Villarreal 1 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik