HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.25 11:15 Frissítve: 2018.07.25 11:23

Szavazás: ki Európa legjobbja? Idén is befolyásolhatja az UEFA döntését!

A Nemzeti Sport az idén is az olvasók közreműködését kéri, akik hozzászólásaikkal segíthetik, megerősíthetik lapunk döntését és voksolását.

HIRDETÉS
Öt Aranylabdája már van Cristiano Ronaldónak, nem lenne szomorú, ha idővel ennyi UEFA-trófeája is lenne (Fotó: AFP)

Nyolcadik alkalommal szervez közös szavazást az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az Európa vezető sportújságait tömörítő ESM (European Sport Media). Sőt, már másodszor választják meg a Bajnokok Ligája legjobb kapusát, védőjét, középpályását és csatárát, valamint az Európa-liga mögöttünk hagyott idényének legjobb játékosát is.

POSZTRÓL POSZTRA
Kikre szavazhatnak a szurkolók? Olvasóink hat kategóriában fejthetik ki véleményüket hozzászólás formájában.
1. Európa legjobb futballistája a 2017–2018-as idényben
2. A Bajnokok Ligája legjobb kapusa a 2017–2018-as idényben
3. A Bajnokok Ligája legjobb védője a 2017–2018-as idényben
4. A Bajnokok Ligája legjobb középpályása a 2017–2018-as idényben
5. A Bajnokok Ligája legjobb csatára a 2017–2018-as idényben
6. Az Európa-liga 2017–2018-as idényének legjobbja

Magyarországról a Nemzeti Sport főszerkesztőjét kérték fel a szavazáson való részvételre. Szöllősi György az idén is úgy döntött, hogy kikéri az olvasók tanácsait is, mielőtt júliusban leadná a magyar szavazatot. A szavazólapon egyaránt három játékost lehet megjelölni mind a hat kategóriában – az első helyen leadott név mellé öt, a második mellé három, a harmadik mellé egy pont kerül. A jelölteknek nem kell UEFA-tagállam játékosainak lenniük, de valamelyik UEFA-tagállam valamelyik klubjában kell szerepelniük. Olyan labdarúgóra lehet voksolni, aki európai szinten kiemelkedő teljesítményt nyújtott, játékával, képességeivel, kreativitásával, hatékonyságával, sikereivel, sőt, pozitív hozzáállásával és sportszerű játékával is felhívta magára a figyelmet. A zsűritagok a végeredmény ismertetéséig nem hozhatják nyilvánosságra szavazatukat, kötelességük titokban tartani, és azt sem ígérhetjük, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztője arra voksol, akit a legtöbben ajánlanak figyelmébe az olvasók.

Ami biztos: figyelembe veszi a hozzászólók véleményét, és megfontolja az építő jellegű kommenteket.

Hogyan állnak össze a szavazatok?

A Bajnokok Ligája posztonkénti díjaira és Európa legjobb futballistájára a 32 főtáblás csapat vezetőedzője, az Európa-liga legjobb játékosára a csoportkörbe jutó 48 együttes szakvezetője szavaz, ők egészülnek ki az 55 UEFA-tagállam egy-egy ismert sportújságírójával.


 

 

Az év európai játékosa megítélésénél a 2017. szeptember 1. utáni valamennyi pályára lépés (a klubban és a válogatottban is) alkalmával nyújtott teljesítmény számít, egészen a voksolás pillanatáig.
A Bajnokok Ligája posztonkénti díjainál, valamint az Európa-liga legjobb játékosának díjánál a megfelelő klubtornán nyújtott teljesítményt kell mérlegelni. Ha egy játékos mindkét versenykiírásban szerepelt, akkor mindkét sorozatban lehet rá szavazni.

Az UEFA minden kategóriában augusztus elején hozza nyilvánosságra a legjobb három jelöltet.

A győzteseket Monacóban jelentik be: a Bajnokok Ligája posztonkénti legjobbjait az Európa legjobb játékosa díj nyertesével együtt augusztus 30-án, a BL-sorsolás keretében, míg az Európa-liga kitüntetett labdarúgóját egy nappal később, augusztus 31-én, az El sorsolásakor.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.08 23:00:35

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A világ most újból videobíróért kiált.

2018.11.08 11:56:51

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Juve-szurkolók hergelése kapcsán összegyűjtöttük emlékezetes ünnepléseit és balhéit.

2018.11.07 20:50:28

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A címvédő leiskolázta Csehországban a Plzent, a CSZKA Moszkvát legyőző AS Romával együtt 9 pontos.

2018.11.07 20:42:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Úgy nézett ki, csak az a kérdés, mennyire nyeri a rangadót a Juventus, ám a hajrá elképesztő fordulatot hozott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS