Szavazás: ki Európa legjobbja? Idén is befolyásolhatja az UEFA döntését!

Vágólapra másolva!
2018.07.25. 11:15
null
Öt Aranylabdája már van Cristiano Ronaldónak, nem lenne szomorú, ha idővel ennyi UEFA-trófeája is lenne (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport az idén is az olvasók közreműködését kéri, akik hozzászólásaikkal segíthetik, megerősíthetik lapunk döntését és voksolását.

Nyolcadik alkalommal szervez közös szavazást az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az Európa vezető sportújságait tömörítő ESM (European Sport Media). Sőt, már másodszor választják meg a Bajnokok Ligája legjobb kapusát, védőjét, középpályását és csatárát, valamint az Európa-liga mögöttünk hagyott idényének legjobb játékosát is.

POSZTRÓL POSZTRA
Kikre szavazhatnak a szurkolók? Olvasóink hat kategóriában fejthetik ki véleményüket hozzászólás formájában.
1. Európa legjobb futballistája a 2017–2018-as idényben
2. A Bajnokok Ligája legjobb kapusa a 2017–2018-as idényben
3. A Bajnokok Ligája legjobb védője a 2017–2018-as idényben
4. A Bajnokok Ligája legjobb középpályása a 2017–2018-as idényben
5. A Bajnokok Ligája legjobb csatára a 2017–2018-as idényben
6. Az Európa-liga 2017–2018-as idényének legjobbja

Magyarországról a Nemzeti Sport főszerkesztőjét kérték fel a szavazáson való részvételre. Szöllősi György az idén is úgy döntött, hogy kikéri az olvasók tanácsait is, mielőtt júliusban leadná a magyar szavazatot. A szavazólapon egyaránt három játékost lehet megjelölni mind a hat kategóriában – az első helyen leadott név mellé öt, a második mellé három, a harmadik mellé egy pont kerül. A jelölteknek nem kell UEFA-tagállam játékosainak lenniük, de valamelyik UEFA-tagállam valamelyik klubjában kell szerepelniük. Olyan labdarúgóra lehet voksolni, aki európai szinten kiemelkedő teljesítményt nyújtott, játékával, képességeivel, kreativitásával, hatékonyságával, sikereivel, sőt, pozitív hozzáállásával és sportszerű játékával is felhívta magára a figyelmet. A zsűritagok a végeredmény ismertetéséig nem hozhatják nyilvánosságra szavazatukat, kötelességük titokban tartani, és azt sem ígérhetjük, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztője arra voksol, akit a legtöbben ajánlanak figyelmébe az olvasók.

Ami biztos: figyelembe veszi a hozzászólók véleményét, és megfontolja az építő jellegű kommenteket.

Hogyan állnak össze a szavazatok?

A Bajnokok Ligája posztonkénti díjaira és Európa legjobb futballistájára a 32 főtáblás csapat vezetőedzője, az Európa-liga legjobb játékosára a csoportkörbe jutó 48 együttes szakvezetője szavaz, ők egészülnek ki az 55 UEFA-tagállam egy-egy ismert sportújságírójával.


 

 

Az év európai játékosa megítélésénél a 2017. szeptember 1. utáni valamennyi pályára lépés (a klubban és a válogatottban is) alkalmával nyújtott teljesítmény számít, egészen a voksolás pillanatáig.
A Bajnokok Ligája posztonkénti díjainál, valamint az Európa-liga legjobb játékosának díjánál a megfelelő klubtornán nyújtott teljesítményt kell mérlegelni. Ha egy játékos mindkét versenykiírásban szerepelt, akkor mindkét sorozatban lehet rá szavazni.

Az UEFA minden kategóriában augusztus elején hozza nyilvánosságra a legjobb három jelöltet.

A győzteseket Monacóban jelentik be: a Bajnokok Ligája posztonkénti legjobbjait az Európa legjobb játékosa díj nyertesével együtt augusztus 30-án, a BL-sorsolás keretében, míg az Európa-liga kitüntetett labdarúgóját egy nappal később, augusztus 31-én, az El sorsolásakor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik