Sousa: Megakadályoztak minket a komolyabb előnyszerzésben

Vágólapra másolva!
2011.07.21. 09:18
null
Mitrovicsék alulmaradtak a Sturmmal szemben (Fotó: Hegedüs Gábor)
Címkék
Mint ismeretes, a Videoton tegnap 3–2-re legyőzte az osztrák bajnok Sturmot a BL-selejtező 2. fordulójának visszavágóján, de 4–3-as összesítéssel a graziak jutottak tovább. A fehérváriak vezetőedzője, Paulo Sousa a meccs utáni értékelésében arra is utalt: a játékvezetők ténykedése is befolyásolta, hogy nem tudtak komolyabb előnyt szerezni az első félidőben. A vendégeket irányító Franco Foda szerint az döntött, hogy a második játékrészben már nem hagytak teret a Videotonnak.
SZABICS: KINT DŐLT EL A TOVÁBBJUTÁS

Szabics Imre, a Videotont búcsúztató Sturm Graz magyar légiósa ezúttal nem szerzett gólt, kisebb combsérülése miatt pedig már a szünetben lecserélték. A válogatott csatár dicsérte az ellenfelet, és reméli, nem kell sokat kihagynia a sérülése miatt.

„Nagyon jól játszott a Videoton, mindent megtett, de a továbbjutás már kint eldőlt – mondta Szabics Imre az m1 kamerája előtt. – Elégedett vagyok, holnap már nem lesz fontos, hogyan játszottunk, a továbbjutás a lényeg. A combhajlító-izmom kicsit megsérült, de remélem, a hét végi bajnokin tudok játszani. Most csak az a meccs foglalkoztat minket, nem a selejtező következő köre."

„A csapatom nagyszerűen futballozott, csak dicséret illeti a játékosokat a küzdőszellemükért – mondta a Videoton tegnapi BL-búcsúja után Pauolo Sousa, a Videoton vezetőedzője, aki burkoltan a játékvezetők ténykedését is kifogásolta. – Voltak olyan szituációk, amelyek után akár komolyabb előnyre is szert tehettünk volna, de ebben megakadályoztak bennünket. Nem szeretném részletezni, hogy mire gondolok, mindenki látta az eseteket."

„A labdarúgóimmal elégedett vagyok, hiszen nagyon harcosan futballoztak, sajnálom, hogy ez nem ért továbbjutást" – tette hozzá Sousa.

A játékvezetői hármas összességében sokat tévedett, a 25. percben például nem ítélt tizenegyest a macedón Alekszandar Sztavrev, pedig Dominic Pürcher jól láthatóan kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül. A Sturm első góljánál azonban jól döntött a bíró, amikor felülbírálta a lest intő partjelzőjét, hiszen nem lehetett szó lesállásról, mert fehérváriról pattant vissza a labda az osztrákokhoz. A hibák ellenére megállapítható, hogy nem a bírókon múlt a Videoton továbbjutása...

A tegnapi mérkőzésen elsősorban az volt meghatározó – a hazai védelmi hibákon túl –, hogy a Sturm a második játékrészben már sokkal jobban leszűkítette a területeket. Erről beszélt a meccs után a vendégek mestere, Franco Foda is.

VIDEOTON–STURM GRAZ 3–2

(A Magyar Televízió felvétele)

„Természetesen továbbjutásra készültünk. A csapatom erejét mutatja, hogy az első félidőben két alkalommal is egyenlíteni tudott. A fordulás után aztán minden labdarúgó kiemelkedő fegyelmezettségről tett tanúbizonyságot, hiszen alázatosan futballoztak, mindent megtettek azért, hogy továbbjussanak. A Videoton megnehezítette a dolgunkat, de a taktikus játékunk sikert ért" – kezdte értékelését a 3–2-es Sturm-vereséggel, de a továbbjutásukkal záruló meccs után a graziak vezetőedzője, Franco Foda.

„Ez a mérkőzés három évet elvett az életemből. Túl sok helyet hagytunk a hazaiaknak, ráadásul nem jó felfogásban védekeztünk az első játékrészben. Mindig is mondtam, hogy a futballban a kettő nullás előny még semmit sem ér. A csapat kibírta a nyomást, pedig keveset járattuk a labdát. Ellenfelünk ezen az estén jobb volt, de mi jutottunk tovább. A Videoton a második félidőben valamelyest vesztett az erejéből, ezért akkor már jobban ment nekünk is a játék. Nem gondolom, hogy a Zesztafoni könnyebb rivális lenne, egyetlen együttest sem szabad lebecsülni" – utalt a szakvezető a Sturm következő körös ellenfelére.

ÉRTÉKELÉSEK A MÉRKŐZÉS UTÁN – NSO TV

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
VIDEOTON–STURM GRAZ (osztrák) 3–2
Székesfehérvár, Sóstói Stadion. V: Sztavrev (macedón)
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Horváth G., H. Sánchez – Nagy, Mitrovics, Sándor Gy. (Nikolics, 76.), Elek Á. (Polonkai, 65.), Gosztonyi (Walter, 79.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
Sturm: Gratzei – Pürcher (Kopkadze, a szünetben), Feldhofer, Burgstaller, Standfest – Weber – Hölzl, Koch, Wolf (Ehrenreich, 83.) – Muratovics, Szabics (Kienast, a szünetben). Vezetőedző: Franco Foda
Gólszerzők: Elek (27.), Sándor Gy. (32.), Lipták (46.), illetve Hölzl (28.), Feldhofer (39.)
Összesítésben: 3–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik