Rummenigge: A maximumot kell nyújtanunk

Vágólapra másolva!
2010.03.19. 16:48
null
Tavaly nyáron az Audi-kupa döntőjében a Bayern tizenegyesekkel múlta felül az MU-t (Fotó: Action Images)
Címkék
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság igazgatótanácsának elnöke szerint a ManUnited elleni BL-párharcuknak nem ők az esélyesei, Philipp Lahm szerint viszont fekszik nekik a manchesteriek játékfelfogása. David Gill, az MU ügyvezetője bízik benne, hogy a remek formában lévő Wayne Rooney a bajor csapat elleni is győzelemre vezeti a „vörös ördögöket”. A sorsolás után a Girondins Bordeaux elnöke elmondta, ő és lyoni „kollégája” sem szerette volna, hogy létrejöjjön a francia párharc.

 

BAYERN MÜNCHEN–MANCHESTER UNITED

„Izgalmas párharc lesz, szép emlékeink vannak a Bayern München ellen vívott BL-döntőről. Hogy tartottam-e attól, hogy a Barcelonát kapjuk? Nem, ezen a szinten már az összes csapatnak remek játékosai vannak, így a Bayernnek is" – nyilatkozta David Gill, a Manchester United ügyvezetője, aki főleg Rooney miatt bízik együttesében.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Magabiztosak vagyunk. Wayne Rooney manapság a világ egyik legjobbja, nagyszerű látni, hogy élvezi a futballt. Ugyancsak örömteli, hogy Owen Hargreaves kezd teljesen felépülni, remélhetőleg hamarosan az első csapatba is visszatérhet" – utalt rá Gill, hogy a régóta sérült Hargreaves csütörtök este a United tartalékgárdájában már pályára lépett.

Ken Ramsden, a „vörös ördögök" titkára nem felejtette el megjegyezni, hogy a Bayern Münchennek van a legjobb mérlege ellenük a negyeddöntő résztvevői közül. Eddigi hét összecsapásukból csak egyet nyert meg az angol gárda.

„Az az egy siker viszont a legfontosabb mérkőzésen született – utalt Ramsden az 1999-es BL-döntőre –, így nem félünk tőlük."

„A legjobb tudásunknak megfelelően kell játszanunk, vagy még annál is jobban, ha tovább akarunk jutni. A Manchester United egyike a Bajnokok Ligája esélyeseinek, a legjobb négy közé vártam az angolokat. Egyértelmű tehát, hogy a BL egyik favoritja lesz az ellenfelünk, ez pedig hatalmas kihívást jelent számunkra" – nyilatkozta a Bayern hivatalos honlapjának Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke.

A bajor csapat védője, Philipp Lahm arra hívta fel a figyelmet, hogy a manchesteriek szeretik játszani a focit, ami kedvez nekik. A legfontosabb szerinte az, hogy otthon ne kapjanak gólt az első meccsen.

LYON–BORDEAUX

„Reális esélyünk van a négy közé kerülésre, ahogy a Bordeaux-nak is. Elégedettek lehetünk, mivel nagyobb esélyünk van ellenük, mintha a Barcelonával vagy a Manchester Uniteddel kerültünk volna szembe. Furcsa párosítás ez, viszont garantálja, hogy lesz francia csapat a négy között, amire a Monaco 2004-es remeklése óta nem volt példa. Jobb lett volna a visszavágót otthon játszani, de azzal kiegyeznék, ha a Real Madrid ellenihez hasonló eredményt érnénk el az első meccsen" – mondta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke.

„A sorsolás előtt beszélgettem Jean-Michellel (a Lyon elnökével – a szerk.), és egyetértettünk abban, hogy nem lenne jó, ha összekerülnénk. Nekünk az az előnyünk, hogy a visszavágót hazai pályán vívjuk, nekik viszont sokkal nagyobb a tapasztalatuk ezen a szinten" – hangzott a bordeaux-i klub élén álló Jean-Louis Triaud véleménye.

BAJNOKOK LIGÁJA 
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
 Olympique Lyon (francia)–Girondins Bordeaux (francia)
 Bayern München (német)–Manchester United (angol)
 Arsenal (angol)–Barcelona (spanyol)
 Internazionale (olasz)–CSZKA Moszkva (orosz)
 Az elöl álló csapatok játsszák hazai pályán az első mérkőzést.
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bayern München vagy Manchester United – Lyon vagy Bordeaux
Inter vagy CSZKA Moszkva – Arsenal vagy Barcelona
A TOVÁBBI MENETREND
Negyeddöntő  március 30–31. és április 6–7.
Elődöntő április 20–21. és 27–28.
Döntő május 22., Madrid, Bernabéu-stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik