Tizenegyesek döntöttek: a Bayern bevette Madridot!

Vágólapra másolva!
2012.04.25. 20:40
null
Ronaldo hamar örömet szerzett a hazai szurkolóknak, akik végül szomorúan hagyhatták el a stadiont (Fotó: MTI)
Címkék
A Bayern München tizenegyespárbajban legyőzte idegenben a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján, ezzel bejutott a fináléba, ahol a Chelsea lesz az ellenfele. José Mourinho csapata a mérkőzésen 2–0-ra is vezetett (tehát csakúgy, mint tegnap a Barcelona a Chelsea ellen továbbjutásra állt), végül azonban búcsúzott. A döntőben a Bayern ellenfele a Chelsea lesz – ennyit az újabb el Cláscicóról…

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

A Barcelona elleni spanyol bajnoki fóbiáját a szombati 2–1-es sikerrel megtörő José Mourinho 2004-ben a Portóval, 2010-ben az Interrel nyert Bajnokok Ligáját, a sorozat döntőjében százszázalékos a mérlege. Ugyanakkor az elődöntőkről kedden inkább a rossz élményeit elevenítette fel a találkozó előtt.

„Nem számítok szerencsésnek az elődöntőkben. A Chelsea-vel 2005-ben egy nem is volt góllal ütött ki minket a Liverpool, a labda át sem haladt a gólvonalon, mégis megadták – kezdte a felsorolást Mourinho. – Két évvel később tizenegyespárbajban estünk ki, a tavalyi esetet pedig mindenki láthatta.″

A MÉRKŐZÉS

A találkozót Kassai Viktor vezette. A magyar játékvezető sípszavára el is kezdődött a mérkőzés, amely arról volt hivatott dönteni, hogy melyik csapat lesz a Chelsea ellenfele a fináléban.

A Bayern München középpályása, Bastian Schweinsteiger szerint a mérkőzés eleje kritikus a Real ellen, de ha az első húsz percet átvészelik, akkor jó esélyük lesz a továbbjutásra. Nem húzták ki azonban a vendégek ezt az időszakot. Sőt, húsz perc elteltével már kettővel vezetett a Real Madrid.

Hatalmas iram jellemezte a mérkőzést (Fotó: Reuters)
Hatalmas iram jellemezte a mérkőzést (Fotó: Reuters)

A 6. percben egyből tizenegyeshez jutott a Real Madrid! Cristiano Ronaldo pedig higgadtan értékesítette a büntetőt. 1–0 Az eset előzménye: Di María lövésébe Alaba vetődött bele, akinek a kezére pattant a labda, Kassai pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A gólnak köszönhetően máris a Real állt továbbjutásra.

A kapott találat felpörgette a Bayernt, amely egyből egyenlíthetett volna, Arjen Robben azonban 6 méterről ziccerben hibázott. Nem sokkal később Franck Ribéry elől mentettek szögletre a hazai védők.

Hiába voltak a Bayern-helyzetek, az újabb találatot is a Real Madrid szerezte. A 14. percben Ronaldo kapott remek labdát Mesut Öziltől, majd szépen a jobb alsóba helyezett. 2–0

A portugál klasszis a tizedik gólját szerezte a Bajnokok Ligája mostani szezonjában.

De Robben visszahozta a meccsbe a jól játszó Bayernt (Fotó: Reuters)
De Robben visszahozta a meccsbe a jól játszó Bayernt (Fotó: Reuters)

Támadásban maradt a folytatásban is a Bayern. A német csapat azonban továbbra is veszélyes játékot folytatott, a területet kissé átengedő Real Madrid ugyanis egy újabb góllal talán végleg eldönthette volna a továbbjutás kérdését. De nem így lett, mert Kassai újabb tizenegyest ítélt meg – ezúttal a münchenieknek.

Mario Gomezt tarolta le Pepe a 26. percben, majd Arjen Robben vállalta magára az ítélet-végrehajtást. A holland a Dortmund elleni sorsdöntő bajnokin ugyan hibázott, ezúttal azonban betalált. Iker Casillas beleért a labdába, amely a jobb kapufáról a gólvonal mögé pattant. 2–1

A folytatásban is rendkívül látványos, nagy iramú mérkőzést láthattunk. Gomez ziccerben Casillasba lőtt a 34. percben, de a vendégeknek a félidő vége előtt is megvolt az esélyük az egyenlítésre: Robben 17 méteres szabadrúgását azonban védte Casillas.

SZÜNET

A második félidő egyből egy nagy müncheni helyzettel kezdődött, Gomez közelről fejjel a hosszú sarok mellé csúsztatott. Ekkor tudott volt, hogy ha egy újabb gólt lő a német együttes, a Realnak legalább négy (tehát még két) találatra lett volna szüksége a továbbjutáshoz.

Kassai két tizenegyest ítélt az első félidőben (Fotó: MTI)
Kassai két tizenegyest ítélt az első félidőben (Fotó: MTI)

A tét pedig a második félidőben már érződött a pályán is, a játékosok többször is csúnyán odarúgtak egymásnak. A második félidő első tíz percében sok szabálytalanság volt.

Jóval kevesebbet kockáztattak a csapatok, mindkét együttes tudta, hogy egy újabb kapott gól végzetes lehet a számára. A Real Madrid elsősorban szabadrúgásokkal veszélyeztetett (Ronaldo szinte mindenhonnan tüzelt – eredménytelenül), míg a Bayern kontrái rendre a hazai tizenhatos előterében haltak el.

A vége felé egyre kevésbé jöttek ki a technikai finomságok a mérkőzésen... (Fotó: Reuters)
A vége felé egyre kevésbé jöttek ki a technikai finomságok a mérkőzésen... (Fotó: Reuters)
A 11-ES PÁRBAJ

1. kör: A Bayern kezdte: Alaba belőtte a bal alsóba, Casillas a másik irányba ment. C. Ronaldo kihagyta! Neuer leért a jobb alsóhoz.

2. kör: Gomez a jobb alsóba vágta. Casillas ezúttal sem érezte az irányt. Kaká oda lőtte, ahová Ronaldo. Neuer ezúttal is hárított.

3. kör: Kroos is hibázott. Ezúttal Casillas védett, és tartotta meccsben a Realt. Xabi Alonso ellenben kíméletlenül bevágta a kapu közepébe.

4. kör: Lahm lövését is védte Casillas. De Sergio Ramos Ivancsics Gellért (vagy Hercegfalvi Zoltán) módjára légi pályára állította a labdát – ez is kimaradt, maradt az 1–2.

5. kör: Schsweinsteiger, ha belövi, vége... És belőtte! 1–3, döntőben a Bayern München!

Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt mégis óriási lehetőség adódott a Bayern előtt. Robben ezúttal önzetlenül tálalt a kapu előtt helyezkedő Gomeznek, aki azonban elügyetlenkedte a lehetőséget. A védők az utolsó pillanatban mentettek. Pedig, ha a csatár egyből lő...

Jött a hosszabbítás!

A második játékrészre Ronaldo teljesen észrevétlenné vált (leszámítva az említett szabadrúgásokat...) az egyre jobban fáradó Madridban. Ekkor úgy tűnt, hogy a hosszabbítást az újabb gólhoz egyébként is közelebb álló Bayern bírja jobban fizikailag.


HOSSZABBÍTÁS

Legutóbb 1999-ben kényszerült hosszabbításra a Bayern München a BL-ben. Akkor tizenegyesekkel nyertek a németek a Valencia elleni fináléban. És most is körvonalazódott, hogy a 11-esek döntenek majd, a két csapat ugyanis alig került helyzetbe. Fáradtak voltak a játékosok – mind a két oldalon, de hazai oldalon azért jobban.

Ronaldo is olyan technikai hibákat követett el, ami egyáltalán nem volt rá jellemző az elmúlt években.

SZÜNET

A hosszabbítás második félidejében Kaká lehetősége érdemel említést: a brazil aranylabdás azonban nem lőtt egyből a 112. percben, ezután pedig már nem volt helye centerezni a labdát. A fáradtság számlájára írható ez is.

Csak Kassai nem fáradt el: remekül vette észre, és nem ette meg Esteban Granero műesését a 116. percben. Így aztán a 120 perc (plusz a müncheni 90) nem hozott döntést. Jöhettek a tizenegyesek.

Az idegek harcát pedig a Bayern bírta jobban, és a döntőben hazai pályán fogadhatja a Chelsea-t.

Sokan az elődöntők előtt Real Madrid–Barcelona álomdöntőt vizionáltak. Ehhez képest egyik csapat sem lesz ott a fináléban...

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

REAL MADRID–BAYERN MÜNCHEN 2–1 – TIZENEGYESEKKEL 1–3


BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 2–1 (2–1, 2–1, 2–1) – 11-esekkel 1–3
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 80 354 néző. Vezette: Kassai Viktor (magyar)
A CSAPATOK
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di María (Kaká, 75.), Özil (Granero, 111.), C. Ronaldo – Benzema (Higuaín, 106.). Vezetőedző: José Mourinho
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger, Luiz Gustavo – Robben, T. Kroos, Ribéry (Th. Müller, 95.) – Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Továbbjutott: a Bayern München, 3–3-as összesítéssel, tizenegyesekkel.
Érthető a Bayern-játékosok öröme (Fotó: Reuters)
Érthető a Bayern-játékosok öröme (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik