Raúl, a rekorder: 71 (vagy 70) gól az utókornak

Vágólapra másolva!
2011.02.16. 07:39
null
Raúl volt a valenciai este hőse, ez nem kérdéses (Fotó: Reuters)
Nemcsak a pályán volt bőven dolga a Schalkét a Valencia otthonában BL-nyolcaddöntőn 1–1-es döntetlenhez segítő Raúlnak: a spanyol klasszist valósággal lerohanták a meccs után kérdésekkel, és a 33 éves csatár hajnali egyre ért ki a csapatbuszhoz. A Mestallában Raúl megszerezte 71. (más források szerint 70.) európai kupagólját, ezzel pedig rekorder a kontinentális sorozatokban.

„Óriási este volt ez nekem és a csapatnak is. A visszavágón még kemény kilencven perc vár ránk, hiszen a Valencia képes az idegenbeli győzelemre, ez egyértelmű. Mindent bele kell adnunk otthon is, ha tovább akarunk lépni" – mondta Raúl a Schalke hivatalos honlapjának.

És hogy mi a helyzet az európai kupagólokkal? Nos, ebben még az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) sem biztos... Az UEFA hivatalos oldalán a meccs előtt 69 gólt ismert el a csatárnak, de ugyancsak az UEFA a Hapoel Tel-Aviv elleni BL-mérkőzés után a német dpa hírügynökségnek 70 gólos mutatót erősített meg, beszámolva az 1998-as Interkontinentális Kupa döntőjében a Vasco da Gama ellen szerzett gólt.

TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!
TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!

Ha Raúl góljainak száma 71, akkor a Bajnokok Ligája után immár az európai kupaküzdelmek örök-góllövőlistáját is egyedül vezeti, ha még „csak" 70, akkor Filippo Inzaghival holtversenyben – még egy találat, és immár egész biztosan ő az egyedüli éllovas.

A Valencia találatát szerző – hat BL-meccsén hat gólt elérő, kitűnő perc/gól átlagú (390/6) – Roberto Soldado szintén Raúl előtt emelt kalapot.

„Egy méter teret sem szabad adni neki, mert ha megkapja, akkor láthatjuk, mire képes – kezdte a Valencia csatára. – Tisztában voltunk vele, hogy a Schalke veszélyes csapat, kitűnő támadókkal, ennek ellenére jobb eredmény elérésében reménykedtünk. Nagyon sokat tettünk azért, hogy egyáltalán idáig eljussunk, így azt garantálhatom, hogy nem fogjuk feladni!"

„Raúl gólja nem a véletlen műve volt: egy ösztönös gólvadászt láttunk a pályán. Pontosan tudta, hova akarja lőni a helyzetet. Az igazán különleges az benne, hogy a góljai mellett rengeteget dolgozik a csapat érdekében is. Még nagyon sok munka áll előttünk, óriási intenzitással játszó csapatot ismertünk meg a Valenciában, de fel fogunk készülni" – vélekedett a meccsről a gelsenkircheniek edzője, Felix Magath.

„Ez megérdemelt döntetlen volt. Nagyon jó szellemben léptünk pályára. A kapott gólunk előtt teljesen feleslegesen adtuk el a labdát a támadásépítés során, és gyorsan megfizettünk érte. Nem használtuk ki jól a helyzeteinket, ha megtettük volna, nyerünk, de így is megérdemelten szereztünk gólt. Jól játszottunk, a második félidőben kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. A győzelem még jobb eredmény lett volna, de elégedett vagyok a döntetlennel is" – tette hozzá.

Kollégája, Unai Emery is megérdemeltnek tartotta a német csapat által kiharcolt döntetlent.

„Ki tudtak egyenlíteni, meg is érdemelték az ikszet. Ha Raúl gólja nem okozott volna ekkora kárt nekünk, akkor még dicsérném is... Guaita sok helyzetben védeni tudott, de a végén meg kellett adnia magát, mindkét csapat sok lehetőséget elrontott. Nem jó eredmény az egy egy, de nem is igazán rossz – a Schalke minimális előnyt élvez. Sajnos a Raúl és Huntelaar elleni védekezéssel végig problémáink voltak. A cél a visszavágón az, hogy megakadályozzuk a fizikai erőfölényük kihasználását, mert ma ezzel gondok akadtak" – értékelte a mérkőzést.

A Valencia a Mestallában 1996 óta nem tudott európai kupamérkőzésen német csapatot legyőzni – a mérleg immár hat döntetlen és egy vereség.

kerdes=Ön szerint melyik csapat jut tovább?|opcio1=A Schalke 04|opcio2=A Valencia|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Ön szerint melyik csapat jut tovább?
mceBlockPasteEnd

VALENCIA–SCHALKE 1–1
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Valencia (spanyol)–Schalke 04 (német) 1–1 (Soldado 17., ill. Raúl 64.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik