nemzetisport.hu 2019.06.19 15:26

PSG: nem változik Neymar súlyos büntetése a BL-ben

Az Európai Labdarúgó-szövetség (az UEFA) fenntartotta Neymar három mérkőzésre szóló eltiltását a Bajnokok Ligájában. A brazil a játékvezetőket inzultálta a PSG–Manchester United BL-nyolcaddöntő visszavágója után.

Neymarnak ki kell hagynia a következő BL-idény csoportmérkőzéseinek a felét (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, az UEFA nyomozást indított a PSG–MU mérkőzést követően Neymar megjegyzései miatt, majd három mérkőzésre tiltotta el a brazil játékost, amelyet a következő BL-idényben kell letöltenie. A PSG fellebbezett, az UEFA azonban szerda délután megerősítette, hogy marad a büntetés – írja a BBC. 

Az emlékezetes PSG–MU mérkőzésen a játékvezető az utolsó percben ítélt tizenegyest, miután Kimpembe kezét érte a labda. A büntetőből Rashford szerezte meg a Man. United továbbjutását – a párizsiak kiesését – jelentő gólt. Neymar sérülése miatt a nézőtérről figyelte az eseményeket, s a következőket írta Instagramon a lefújás után.  

„Szégyen! Ott van négy ember, akinek fogalma sincs a futballról, annyit sem értenek, hogy megnézzenek egy lassítást a tévén. Semmi nem volt! Hogyan tudta volna máshová tenni a kezét?!” – írta Neymar Instagram-sztorijában.

Neymar több botrányba is keveredett az utóbbi időszakban. Megerőszakolási vádakkal is szembe kellett néznie néhány nappal korábban, ráadásul a PSG elnökével is megromlott a kapcsolata. 

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...

2020.04.14 23:13:29

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem mehet minden veszendőbe.

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.