Portói győzelmével csoportelső a Chelsea

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 22:54
Címkék
A Bajnokok Ligája D-csoportjának 5. fordulójában a Chelsea 1–0-ra győzött Nicolas Anelka góljával a Porto vendégeként, ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a kvartettet. Az Atlético Madrid a ciprusi APOEL otthonában 1–1-es döntetlent játszott, így a spanyol és a ciprusi gárda továbbra is nyeretlenül áll a csoportban.

Nicolas Anelkát ölelgetik a Chelsea játékosai (Fotó: Reuters)
Nicolas Anelkát ölelgetik a Chelsea játékosai (Fotó: Reuters)

PORTO (portugál)–CHELSEA (angol) 0–1

Nicolas Anelka a 15. percben a Porto kapuját védő Betónak adott munkát, ezt követően azonban Petr Cechnek kellett kétszer egymás után közbeavatkoznia, Fernando Belluschi lövését és az ismétlést is védte a cseh hálóőr.

A 30. percben ismét Belluschi hozta rá a szívbajt a Chelsea-hívekre, az argentin középpályás lövése a kapufán csattant.

A második félidőben is viszonylag csendesen teltek a percek – egy kevéssel mellészálló Deco-lövést leszámítva nem forogtak veszélyben a kapuk –, mígnem a 70. percben megszerezte a vezetést a Chelsea. Florent Malouda beadása után nem tudtak felszabadítani a Porto védői, és Nicolas Anelka fejjel közelről bevette a hazai kaput. 0–1

Nem sokkal ezután a csereként beállt Hulk szerette volna, ha a játékvezető tizenegyest ítél a Porto javára, ám Jonas Eriksson szerint Jurij Zsirkov nem bántotta a brazil csatárt.

A Chelsea eredményesen őrizte egygólos előnyét, így első portugáliai BL-sikerével megnyerte a csoportot.

 

PORTO–CHELSEA 0–1

0–1, Anelka

 

 

APOEL (ciprusi)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 1–1

Az Atlético Madridnál valószínűleg úgy számoltak, hogy a csoportkör e szakaszában az első két hely valamelyikéért küzdenek majd, ehelyett a harmadik hely volt a tét a spanyol együttes ciprusi vendégjátékán. A Madridból 0–0-s döntetlennel távozó APOEL komolyan gondolta, hogy megelőzi az Atléticót, ennek jeléül már az 5. percben megszerezte a vezetést. Nektariosz Alexandru futott el a bal oldalon, beadása után pedig Nenad Miroszavljevics talált a kapuba. Ez volt a Bajnokok Ligájában az első gól, amelyet APOEL-játékos szerzett (a ciprusi csapat eddigi egyetlen találata egy öngól volt). 1–0

Hiába volt az első félidőben 10:2 a kapura lövések aránya a vendégek javára, gólok tekintetében az APOEL állt jobban a szünetben.

Egészen a 62. percig eredménytelenek voltak az Atlético próbálkozásai, ekkor azonban egyenlített a spanyol gárda. Sergio Agüero beadását Dioniszisz Hiotisz csak kitenyerelni tudta, Simao Sabrosa pedig közelről a hálóba juttatta a labdát. 1–1

A hátralévő időben többször már nem jutott a kapukba a labda, így maradt a döntetlen, azaz mindkét csapat nyeretlenül várja az utolsó fordulót.

APOEL–ATLÉTICO MADRID 1–1
1–0, Miroszavljevics

 

 

 

 

 

1–1, Simao

 

 

 

 

 AZ ÁLLÁS
1. Chelsea 5 4 1 9–2 +7  13
2. Porto 5 3 2 5–3 +2  9
3. Atlético Madrid 5 3 2 3–9 -6  3
4. APOEL 5 2 3 2–5 -3  2
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik