Piqué elfogulatlan bírót akar a visszavágón

Vágólapra másolva!
2010.04.21. 09:54
null
Balotelli (jobbra) nem nyújtott jó teljesítményt, mégis a középpontba került (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Inter egygólos hátrány után 3–1-re megverte a Barcelonát Milánóban a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A katalán együttes részéről többen a játékvezetőt hibáztatják: Gerard Piqué bízik benne, hogy a második találkozón elfogulatlan lesz a bíró. A mezét a lefújás után földre dobó Mario Balotellit nemcsak Marco Materazzi, hanem az Inter-szurkolók is megtámadták, de a biztonságiak kimentették a támadót.

Az Intert irányító José Mourinho büszke csapatára, amely 3–1-re megverte a Barcelonát a BL elődöntőjének első mérkőzésén, ám Mario Balotelli és a Barca-játékosok viselkedésével nincs kibékülve.

BALOTELLIT MEGTÁMADTÁK
Mario Balotellit megpróbálták megtámadni a szurkolók a Giuseppe Meazza Stadion parkolójában az Inter–Barcelona BL-elődöntő után, ám a biztonságiak az utolsó pillanatban kimentették a játékost.

Mint ismeretes, a milánói együttes szurkolói kifütyülték a támadót, aki kimutogatott a drukkereknek, és a lefújás után ledobta a mezét.

„Fiatal játékos, ami történt, megtörtént, de most a győzelemmel szeretnék foglalkozni. Ez egy seb, ami begyógyul, és hasznos lecke lesz a számára" – mondta Massimo Moratti, az Inter elnöke Balotelliről.

„A Barcelonát megverni nyilvánvalóan nem könnyű. Védekezni és gólt szerezni is nehéz ellene. Mi azonban nyertünk, ráadásul megérdemelten. Ezzel az eredménnyel a meccs előtt is kiegyeztünk volna. Mindenesetre még messze vagyunk a finálétól. Még vár ránk egy meccs a világ egyik legjobbja ellen, amely hazai pályán kiváló" – mondta Mourinho, majd kitért Mario Balotellire, aki a lefújás után dühösen a földhöz vágta a mezét.

„Az Internél 2008 júliusa óta vagyok edző. Ezer és ezer alkalommal próbáltam ezalatt megnevelni egy nagy tehetséget, erre egy BL-elődöntőben – ami a klubfutballban a második legfontosabb párharcnak számít – ilyen ronda dolog történik."

A portugál tréner a Barcelona játékosainak viselkedésével sincs kibékülve. Különösen az nem tetszett neki, ahogy a mérkőzés után reklamáltak a játékvezetőnél a Dani Alves ellen elkövetett és szerintük tizenegyest érő szabálytalanság miatt.

„A meccs után a játékoskijáróban látottak megmutatták, mire számíthatunk a visszavágón. A Barcelona labdarúgói megpróbálták meggyőzni a játékvezetőt az igazukról. Csak annyit mondhatok róluk, hogy rövid távú memóriájuk van, »Chelsea-játékosaim« tavaly Övrebo történelmi hibája után tényleg reklamálhattak... Miért nem tud a Barcelona bajnokhoz méltóan viselkedni, és miért nem tudja elfogadni, hogy kikapott a nála jobban játszó csapattól?" – tette fel a költői kérdést Mourinho, aki szerint a visszavágón bármi megtörténhet, még az is, hogy a katalánok 10–0-ra győznek.

Diego Milito, az Inter harmadik gólját szerző argentin támadó úgy véli, megnyugtató az eredmény, de még nem dőlt el semmi.

IBRAHIMOVIC MEGVÉDTE BALOTELLIT
Marco Materazzi nem ment el szó nélkül amellett, hogy Mario Balotelli az Inter–Barcelona BL-mérkőzés után sértődötten a földhöz vágta a mezét, és a lefújás után megtámadta fiatal csapattársát. Az esetnek szemtanúja volt Zlatan Ibrahimovic is, aki tavaly még az Interben játszott, ma már azonban a katalánokat erősíti.

„Szemtanúja voltam, hogy Materazzi a játékoskijáróban megtámadja Balotellit. Soha életemben nem láttam még ilyet – nyilatkozta a RAI-nak a svéd csatár. – Én nem foglalkoztam volna Marióval, de Materazzi rátámadott, ami megdöbbentett. Ha engem támadott volna meg, akkor egy másodperc alatt helyreraktam volna! Materazzi már sok baj forrása volt, a Barcelona öltözőjében is róla beszélt mindenki. Egy játékosnak büszkének kellene lennie a győzelem után, nem pedig utánamenni a húsz éves csapattársának, hogy lehordja."

Ernesto Paolillo, az Inter ügyvezetője súlyos büntetést helyezett kilátásba Balotellinek, ám hogy Materazzinak felelnie kell-e a tettéért, azt még nem lehet tudni.

„Reméljük, hogy eljutunk a döntőig, és nagyon örülünk a győzelemnek. Tudjuk, hogy nem sokáig ünnepelhetünk, mivel egy meccs még hátra van, de az eredmény azért némileg megnyugtató. Alaposan felkészültünk a Barcelonából, és megpróbáltuk semlegesíteni a támadásait. Úgy gondolom, ez hatékonyan sikerült. Messi nagyszerű játékos, de kiváló védelmet állítottunk fel, amely elérte, hogy ő és Ibrahimovic ne jusson túl gyakran a labdához" – mondta Diego Milito.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője szerint az Inter egyáltalán nem érdemtelenül nyert, és a katalán szakember nem volt hajlandó José Mourinhót kritizálni, aki a találkozó alatt „bemutatott″ reklamáló kollégájának.

„Tudtuk, megtörténhet, hogy veszítünk. Nem szeretnék a játékvezetőkről beszélni, de nem várhattunk mást. Reméljük, a barcelonai meccsen frissebbek leszünk, és győzünk. Támadni fogunk – mondta Guardiola, akit megkérdeztek arról is, mit szólt ahhoz, hogy Mourinho a halántékát kopogtatta a mutatóujjával, amikor a katalán tréner reklamált. – Ismerem már egy ideje, és nem megyek bele a játékába. Jó edző. Nagy klub vagyunk, és sok gyermek példaképe. Nem fogok emiatt kevésbé összpontosítani."

„A saját játékukat láthattuk az Intertől, a csatáraik nagyon gyorsak voltak, mi pedig nem voltunk olyan hatékonyak, mint máskor. A pálya elég gyors volt, próbálkoztunk a széleken és középen is, de az ellenfél nem könnyítette meg a dolgunkat" – tette hozzá a szakember.

Gerard Piqué, a Barcelona védője már nem volt ilyen visszafogott a bíró tevékenységével kapcsolatban: úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy a visszavágón elfogulatlan játékvezető dirigál majd.

„Megnézhetik a felvételeket, és ellenőrizhetik, hogy Milito gólját les előzte meg, míg Maicon találata a Messi elleni szabálytalanság után született. A játékvezető egyáltalán nem támogatott minket. Reméljük, a második meccsre elfogulatlan bírót küldenek – mondta Piqué, aki szerint még van esély a továbbjutásra. – Minden lehetségest megteszünk a sikerért. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk ledolgozni a kétgólos hátrányt. Mindenesetre el kell ismerni, hogy az Inter jól ismerte a játékunkat, uralta a meccset, és tudta, hogyan rombolja a játékunkat."

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Daniel Alves, Piqué védőtársa szerint is hibázott a játékvezető, mivel véleménye szerint büntetőt kellett volna ítélni a javára Wesley Sneijder belépője után, mert a holland futballista hozzáért a lábához.

„A játékvezetők néha nem kedveznek nekünk, de csak a vesztesek panaszkodnak. Nem szeretnék a meccsel foglalkozni, csak előre tekintek. Erősnek kell lennünk mentálisan, hogy túllépjünk a nehézségeken. A teljesítményünk alapján jobb eredményt érdemeltünk volna. Nem lepődtünk meg az Inter játékán, tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk. Nem szabad a buszos utazás miatt panaszkodnunk, erősnek kell lennünk – mondta Dani Alves, aki szerint tizenegyest kellett volna ítélni a javára. – Sneijder nem érhetett hozzá a labdához, szerintem büntető volt, mert hozzáért a lábamhoz."

BALOTELLI MEGVÁLIK MEZÉTŐL
INTERNAZIONALE-BARCELONA 3-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik