Az Inter kétgólos előnnyel utazhat Barcelonába

Vágólapra másolva!
2010.04.20. 20:46
null
AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
Az Internazionale hazai pályán 3–1-re nyert a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A vezetést először a Barcelona szerezte meg Pedro révén, ám Wesley Sneijder még az első félidőben egyenlített, a szünet után pedig Maicon és a két gólpasszt adó Diego Milito is betalált.

A mérkőzést felvezető, a két csapatot taktikai téren bemutató cikkünket ide kattintva olvashatja.

PUYOL ÉS SZTANKOVICS NEM JÁTSZHAT A VISSZAVÁGÓN

A barcelonai visszavágót mindkét csapatból egy-egy játékosnak kell kihagynia sárga lapok miatt. A hazaiaknál Carles Puyol, az Interből pedig Dejan Sztankovics nem játszhat majd eltiltás miatt.

Azt nem lehet mondani, hogy visszafogottan kezdtek a csapatok, az első kilenc perc azonban nagyobb helyzet nélkül telt el.

A tizedik minutumban aztán óriási lehetőség adódhatott volna Diego Milito előtt, ám a ziccerben kitörni készülő argentin csatárt les miatt megállította a játékvezető. Nem biztos, hogy igaza volt…

Talán még ki sem bosszankodták magukat emiatt a hazai szurkolók, amikor csapatuk hátrányba került. Maxwell futott le nagyszerűen az alapvonalig a bal oldalon – nagy ellenállásba mindenesetre nem ütközött –, remekül gurított vissza, a középen érkező Pedro pedig laposan a kapuba lőtt. 0–1

Az Inter viszonylag hamar válaszolhatott volna, ám Diego Milito a második nagy helyzetét sem tudta kihasználni, centikkel a bal alsó sarok mellé lőtt. Gólt tehát nem tudott szerezni a dél-amerikai támadó, előkészítésben viszont már sikeresebb volt. A tizenhatos közepén legalább három Barca-védővel a háta mögött kitette a labdát a bal oldalon üresen helyezkedő Sneijderhez, aki jobbal bevette Víctor Valdés kapuját, a vendégek kapusa lábbal csak beleérni tudott a labdába. 1–1

Jól látszott, hogy José Mourinho teljes mértékben felkészítette övéit a Barcelona játékára. Lionel Messinek egy-két megindulástól eltekintve nem akadt emlékezetes megmozdulása, Zlatan Ibrahimovic pedig még annyi veszélyt sem jelentett, mint aranylabdás társa. Pedro góljának köszönhetően azonban így is elégedetten vonulhattak a vendégek a szünetre, hiszen idegenben is betaláltak, ami még nagyon sokat számíthat.

A fordulás után erősen kezdett az Inter, amely a 48. percben Maicon góljával átvette a vezetést. Ismét Diego Milito jegyezte a gólpasszt, a jobb oldalon tört be a vendégek tizenhatosára, Maicon elé tálalt, aki a labdaátvétel után Valdés mellett a hosszú alsóba pöckölt. 2–1

A gól felébresztette a vendégeket, előbb Messi, majd Busquets veszélyeztetett, utóbbi üresen fejelhetett, ám Júlio César bravúrral hárított.

Az Inter azonban továbbra is remekül szűrte meg a Barcelona támadásait, nemegyszer már a vendégek térfelén. Egy ilyen eset után szereztek labdát a milánóiak, Eto'o beadását Sneijder fejelte keresztbe, a leshatáron (vagy azon túl) helyezkedő Diego Milito pedig közelről az üres kapuba stukkolt. 3–1

Idegenben lőtt gól ide, idegenben lőtt gól oda, a Barcelona bizony kellemetlen helyzetbe került, Guardiola erre Ibrahimovic le-, Abidal becserélésével reagált. José Mourinhónak egy kényszerű cserét is végre kellett hajtania, hiszen a Messivel ütköző Maicon olyan állapotba került, mint egy kiütött bokszoló.

Az Inter-szurkolók még két spanyolországi túrát terveznek a tavaszra (Fotók: Action Images)
Az Inter-szurkolók még két spanyolországi túrát terveznek a tavaszra (Fotók: Action Images)

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második Inter-gól szerzőjének kiesésével sem bomlott meg a fekete-kékek egysége, a helyére beálló Cristian Chivu hamar felvette a ritmust, amire szükség is volt, mert a Barca egyre nagyobb mezőnyfölénybe került. A hazaiak azonban jól állták a sarat, a védelmüket szinte lehetetlen volt átjátszani, Messi szabadrúgásánál pedig Júlio César védett szépen.

Szűk tíz perccel a vége előtt aztán valószínűleg megdermedt az Inter-drukkerek ereiben a vér, ugyanis Sneijder furcsa körülmények között szerelte hátulról Dani Alvest, ám a portugál játékvezető nem ítélt tizenegyest, viszont sárga lapot adott a brazil jobbhátvédnek.

A hajrában Gerard Piqué már centert játszott, ám hiába tett fel a katalán gárda szinte mindent egy lapra, nem sikerült csökkentenie a hátrányán, így az Inter kétgólos előnnyel utazhat a Camp Nouba.

INTERNAZIONALE-BARCELONA 3-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik