Özil „mindent tud”; Klopp most lazulhatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.02. 10:45
null
Özil érkezése óta önbizalomtól duzzad az Arsenal (Fotó: Reuters)
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint Mesut Özil elképesztő futballista, aki mindent tud a játékról. Mikel Arteta, az „ágyúsok” középpályása elmondta: egyre erősebb lesz a csapatuk. A Napolinál érthetően az első húsz percben elkövetett hibáikkal magyarázzák a 2–0-s vereséget. Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője ezúttal nem őrjöngött, sőt lazulhatott is csapata Marseille elleni játékát látva.

„Remek csapattal játszottunk, már a kezdetektől fogva megpróbáltuk kapujukhoz szögezni őket. A góllövést tekintve nem volt problémánk korábban sem, most próbálunk jobban figyelni a védekezésre, no és arra, hogy már az ellenfél térfelén visszaszerezzük a labdákat. Nem kell azzal foglalkozunk, hogyan állunk jelenleg, még semmit sem nyertünk ebben az idényben. A sérültek visszatérésével viszont még tovább erősödünk. Ne feledjük, topcsapattal mérkőztünk, és ellenük játszottunk remekül az első félidőben. Vannak végre gólerős játékosaink, és nagyon éhes a csapat a sikerre” – mondta a hazaiak spanyol középpályása, csapatkapitánya, Mikel Arteta.

KLOPP LAZULHATOTT

„Remek meccs volt, mi pedig nagy sebességgel futballoztunk. Ha csak pár kilométerrel kevesebbet futottunk volna, nem értük volna el ezt az eredményt, a Marseille ugyanis nagyon jó csapat. Remek ellenféllel játszottunk. A csapatom elvégezte a feladatát, megszilárdítottuk a helyünket a csoportban, aminél többről nem is álmodhattunk volna a találkozó előtt. Ha a csapatom így játszik, mint most, akkor nyugodtan ellazulhatok a páholyban” – mondta Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője a Marseille elleni 3–0-t követően..

Mint ismert, a német menedzser a legutóbbi, Napoli meccsen annyira nem lazult el, leüvöltötte a negyedik játékvezető fejét, amiért eltiltást kapott, így most nem ülhetett le csapata kispadjára.

„Megpróbáltunk minél erősebben kezdeni. Mesut Özil gólja fontos volt, eddig csak gólpasszokat adott, most végre betalált maga is. Nagyszerű játékos, könnyű vele futballozni, egyszerűen és nagyszerűen játszik. Arteta visszatérésével tovább erősödtünk” – fogalmazott Olivier Giroud, aki egy gólt lőtt, „természetesen” Özil passzából.

„Az első félidő egészen rendkívülire sikeredett, a másodikban vérbeli profiként játszottunk. Az első negyvenöt percben Mesut Özil elképesztően futballozott. Mindent tud, amit csak látni szeretnél egy labdarúgótól! – áradozott a németről Arsene Wenger, a londoniak menedzsere is.

„Jó iramban, technikásan futballoztunk, nagyszerű gólokat lőttünk. Az első félidő fantasztikus volt, minden benne volt, amiről csak álmodhatnak szurkolóink! A fordulás után kevesebb támadást vezettünk, elöl kevesebb megindulást láthattak tőlünk, de összességében nagyszerű mérkőzést játszottunk. Flamini és Arteta jól együttműködött, és jó jel, hogy Flamini most is nagy szerepet játszott az ellentámadásokban. Kétszer győztünk, jobban nem is rajtolhattunk volna, és a következő két mérkőzésen minden eldől. De hát ezért tértünk vissza egy kis szünet után a nemzetközi futballba, nagyszerű mérkőzések várnak ránk a Dortmund ellen!”

Rafa Benítez, a Napoli vezetőedzője a mérkőzés elején elkövetett hibákkal magyarázta csapata vereségéért.

„Csúnyán megfizettünk a hibákért, amelyeket a mérkőzés elején elkövettünk. Nagyon elrontottuk a kezdést, egyértelmű, hogy az első húsz perc döntött a két csapat között. Hibázni egy ilyen erősségű csapat ellen végzetes, nincs rá megoldás. Az első találat után teljesen elveszítettük az önbizalmunkat, a játék pedig az Arsenal elképzelése szerint alakult. Játékosaim mentális erejét dicséri, hogy a második félidőben már egyenrangú ellenfelek voltunk, igaz, a mérkőzés már az Arsenal kezében volt. Nagyon nehéz lett volna fordítani" – vélekedett Benítez.

Valon Behrami, a Napoli védője nem számított arra, hogy ilyen gyengén fognak futballozni.

„Mindannyian tudjuk, hogy ha két gólt kapunk idegenben, az Arsenal otthonában, az jelentősen megnehezíti a dolgunkat, a lehető legrosszabb, amit el tudsz képzelni. Természetes, hogy ha idegenben játszol a Bajnokok Ligájában, szembekerülhetsz nagyon jó csapattal, de arra nem számítottunk, hogy ilyen gyengén fogunk játszani” – mondta Behrami.


BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ARSENAL (angol)–NAPOLI (olasz) 2
–0 (2–0)
London
, Emirates Stadion, 59 536 néző. Vezette: Mazsics (szerb)
Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Arteta, Flamini, Ramsey (Monreal, 88.) – Rosicky (Wilshere, 63.), Özil – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger
A kispadon: Fabianski (k.), Jenkinson, Vermaelen, Gnabry, Bendtner
Napoli: Reina – Mesto, Raúl Albiol (F. Fernández, 83.), Britos, Zúniga – Behrami, Inler – Callejón (D. Zapata, 77.), Hamsík, Insigne – Pandev (Mertens, 61.). Vezetőedző: Rafael Benítez
A kispadon: Rafael (k.), P. Cannavaro, Armero, Dzemaili
Gólszerző: Özil (8.), Giroud (15.)

BORUSSIA DORTMUND (német)–OLYMPIQUE MARSEILLE (francia) 3–0 (1–0)
Dortmund, Signal Iduna Park, 65 829 néző. Vezette: Fernández Borbalán (spanyol)
Gólszerző: Lewandowski (19., 79. – 11-esből), Reus (52.)

AZ ÁLLÁS
F-CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Arsenal 2 2 4–1 +3 6
2. Borussia Dortmund2114–2+23
3. Napoli 2 1 1 2–3 –1 3
4. Olympique Marseille 2 2 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik