Owen triplája kiejtette a Wolfsburgot

Vágólapra másolva!
2009.12.08. 22:51
null
Michael Owen háromszor is betalált Wolfsburgban (Fotó: Reuters)
Címkék
A Manchester United lett az első, a CSZKA Moszkva pedig másodikként jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjából. A Wolfsburg – amelynek a saját kezében volt a sorsa – 3–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Manchestertől, amelyben Michael Owen három gólt szerzett. A németek az Európa-ligában folytatják, mivel a CSZKA Moszkva 2–1-re nyert a Besiktas vendégeként, így megelőzte a Wolfsburgot.

Wolfsburg–Manchester United

A Manchester United a meccsre szinte a teljes védelmét elveszítette, így a klub történetében először – és szinte biztos, hogy utoljára – a Pak, Fletcher, Carrick, Evra négyes kapott helyet Kuszczak előtt. Bár a Manchester már továbbjutott, a csoportelsőség szempontjából még volt tétje a meccsnek.

A Wolfsburg már az első negyedórában vezetést szerezhetett volna, ám az előző fordulóban a Debrecen meccsén közreműködő Björn Kuipers játékvezető nem ítélt tizenegyest a javára. A holland bíró tévedett, mivel Carrick becsúszása Hasebe lábát érte, nem a labdát.

A 18. percben Andrea Barzagli előtt nyílt nagy lehetőség, ám az előrehúzódó középhátvéd hét méterről a léc fölé fejelte a szögletet. Tizenkét perccel később mégis a Wolfsburg hálója zördült meg, de a hazaiak szerencséjére Welbeck találatát les miatt nem adta meg Kuipers.

A 44. percben már szabályos gólt szerzett az MU: Nani beadása után Barzagli és Schäfer rosszul osztotta el az embereket, így Michael Owen szabadon maradt, és a bal alsó sarokba fejelt.

A szünet után már nem tudott tovább ellenállni a manchesteri védelem, a balról érkező Schäfer-beadásra remek ütemben érkezett Dzeko, és a támadó bombaerős fejesére nem volt ellenszer. Mivel a másik meccsen a CSZKA vezetett, ez még kevés volt az üdvösséghez.

A Wolfsburg hiába támadott, a győztes gólt nem tudta megszerezni, sőt, még a döntetlent sem sikerült megtartani: a hajrában Owen kétszer is eredményes volt, ezzel eldöntötte a meccset. A támadó először Obertan remek előkészítése, másodjára pedig gyors kontra után talált be Benaglio hálójába. A másik meccsen a CSZKA győzött, így a Wolfsburg az Európa-ligában folytatja.

WOLSBURG–MANCHESTER UNITED 1–3

Besiktas–CSZKA Moszkva

A CSZKA Moszkva adminisztrációs hiba miatt elveszítette két védőjét a Besiktas elleni meccs előtt: Szergej Ignasevics és Alekszej Berezuckij ugyanis olyan gyógyszert kapott megfázására, ami nincs a doppinglistán, ám használatát be kell jelenteni. Nos, az oroszok ezt elmulasztották, így a két futballista játékengedélyét felfüggesztette az UEFA.

Az oroszok sorsa nem a saját kezükben volt, hiszen amennyiben ugyanannyi pontot szereznek, mint a Wolfsburg, nem előznék meg a német csapatot, mert az egymás elleni eredmény a wolfsburgiaknak kedvez.

A Besiktas az első negyedórában elhibázott egy óriási ziccert, Tello hiába állt szemtől szemben a kapussal, labdája a kapu mellé került.

A 41. percben a CSZKA szerezte meg az oly áhított vezető gólt: Semberas labdája után Kraszics emelt Rüstü felett a hosszú sarokba. Ráadásul a másik meccsen a Wolfsburg hátrányba került...

A második félidő Rüstü ápolásával telt el, a kapusnak a vérző orra miatt mezt is kellett cserélnie. A folytatásban a törökök próbáltak támadni, elsősorban Tello iparkodott, de ez nem hozott eredményt.

A hajrában a Besiktas egyenlített, a 86. percben Bobo továbbította a hálóba Ibrahim Üzülmez beadását. Ez volt a törökök első hazai gólja a sorozatban. Ám a hazaiak pontnak nem örülhettek, mert a 95. percben Necid egy bedobást Aldonyin elé pörgetett, ő pedig mattolta Rüstüt. A CSZKA továbbjutott.

BESIKTAS–CSZKA MOSZKVA 1–2
BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Wolfsburg–Manchester United 1–3 (Dzeko 56., ill. Owen 44., 83., 90.)
Besiktas–CSZKA Moszkva 1–2 (Bobo 86., ill. Kraszics 41., Aldonyin 95.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Manchester United 6 4 1 1 10– 6 +4 13
2. CSZKA Moszkva 6 3 1 2 10–10 0 10
3. Wolfsburg 6 2 1 3 9– 8 +1 7
4. Besiktas 6 1 1 4 3– 8 –5 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik