MTI 2019.05.17 18:27 Frissítve: 2019.05.17 19:04

Női BL: Valóra vált álmom a budapesti döntő – Marozsán

Az Olympique Lyon magyar származású támadója, Marozsán Dzsenifer számára valóra vált álom, hogy szombaton Budapesten léphet pályára az FC Barcelona ellen a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.

 

Marozsán Dzsenifer a szülővárosában, teljes családja előtt játszhat BL-döntőt (Fotók: Török Attila)

 

A finálé helyszínén, a Groupama Arénában tartott pénteki sajtótájékoztatón a német színekben olimpiai és Európa-bajnok játékos elmondta: az elmúlt három kiírásban győztes francia klubnak fontos, hogy történelmet írhat.

„Nagy motiváció számunkra, hogy sorozatban negyedszer nyerhetünk, hiszen ilyen korábban nem volt” – fogalmazott.

A 27 éves Marozsán elárulta: nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy Budapesten rendezik a döntőt.

„Tökéletes és rendkívüli érzelmekkel teli számomra, hogy itt lesz a finálé, amely ezáltal a legkülönlegesebb lesz számomra. Ez volt az álmom, hogy itthon játszhassak a családom előtt, s ez végre megadatik” – fejtette ki. (Minderről Marozsán Dzsenifer egy Facebook-bejegyzésben is megemlékezett.)

Az MTI kérdésére elmondta: rengeteg pozitív üzenetet kapott a magyar szurkolóktól az elmúlt időszakban.

„Nagyon hálás vagyok ezért, már izgatottan várom, hogy együtt legyünk a stadionban” – emelte ki. Hozzátette: minden támogatásra szükségük lesz a kispadról és a lelátóról is.

A találkozóról elmondta, csapatként dolgoznak, ez a győzelmeik kulcsa, és mindig megtalálják az utat a sikerhez, függetlenül attól, ki az ellenfél. Kiemelte, hosszú és kemény szezonon vannak túl, minden nap fontos a regenerálódás szempontjából, így segített, hogy legutóbbi találkozójukat tíz napja játszották.

Marozsán ebben a cipőben lép pályára a szombati fináléban

Az ötszörös BL-győztes Olympique Lyon trénere, Reynald Pedros elmondta: az elmúlt tíz napban jó és fókuszált munkát végeztek. A Barcelonáról – amely első spanyol csapatként jutott el már az elődöntőig is – elmondta: játéka főleg a labdabirtoklásra épül, támadásban és védekezésben is stabil csapat, amelyet erős és technikás játékosok alkotnak.

„A saját játékunkat játsszuk majd. Nagyon oda kell figyelnünk, nem szabad hagynunk, hogy a tehetséges játékosaik kiteljesedhessenek” – fogalmazott. Kitért rá: nem gondolja, hogy az elmúlt évek sikerei miatt kisebb motivációval várná együttese a budapesti döntőt.

„Keményen dolgoztunk, és mindig tiszteljük az ellenfeleinket. Nehéz volt elérni a legmagasabb szintet, és mi újabb és újabb trófeákat akarunk nyerni. Minél több van a vitrinben, annál inkább szeretnénk újabbakat begyűjteni.”

Wendie Renard csapatkapitány leszögezte, továbbra is történelmet szeretnének írni, újabb trófeákat nyerni, és mindenkit legyőzni.

„Mindazonáltal ez egy döntő lesz, amelyben nem számít, ki az esélyes. A pályán dől el, meg tudjuk-e védeni a címünket” – mondta.

A döntő szombat 18 órakor telt ház előtt kezdődik az orosz Anasztaszija Pusztovojtova sípjelére. A meccset 41 országban – 16 Európán kívüliben – lehet élőben nézni a televízióban.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, BUDAPEST, GROUPAMA ARÉNA
Szombat, 18.00: 
Lyon–FC Barcelona (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2019.06.19 11:04:03

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Ludogorec elleni kiesés esetén az Európa-ligában izlandi vagy szlovén ellenfelet kapnak a zöld-fehérek.

2019.06.18 21:52:04

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Előbb vagy utóbb át kell tudni lépni a Ludogorec szintű csapatokon is.

2019.06.18 21:37:26

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2019.06.18 16:05:27

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Vidi már bizonyította, a Ludogorec nem verhetetlen, de ettől függetlenül roppant erős, rutinos európai kupacsapat.

2019.06.18 12:40:57

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A magyar bajnok otthon kezdi a bolgár csapat elleni párharcot.