nemzetisport.hu 2019.05.19 08:07 Frissítve: 2019.05.19 09:01

Női BL: Óriási volt hallani a magyar szurkolóktól a Ria, Ria, Hungáriát! – Marozsán Dzsenifer

Mindössze öt percet kellett várni Marozsán Dzsenifernek arra, hogy a valóra vált álma – Bajnokok Ligája-döntő Budapesten – még édesebb legyen: miután belőtte a Lyon vezető gólját, a magyar szurkolók rázendítettek a Ria, Ria, Hungária! rigmusra. Erről, valamint a Barcelona elleni 4–1-es diadalról, a negyedik BL-trófeájáról és továbbiak reményéről, a családról és Puskás Ferencről is beszélt a mérkőzés után az NSO Tv kamerája előtt. Továbbá elárulta, mit mondott neki Wendie Renard, amikor csapatkapitányként átengedte a magyar lánynak a kupa felemelését. „Dzseni, itthon vagy, itt van a családod, óriási meccset játszottál, te emeld fel a trófeát!”
– ezekkel a szavakkal adta át a női labdarúgó Bajnokok Ligáját zsinórban negyedszer megnyerő Lyon csapatkapitánya, Wendie Renard a kupát Marozsán Dzsenifernek, hogy ő emelhesse azt a magasba a magyar közönség előtt.

Az ugyancsak negyedik BL-győzelmét arató – egy a Frankfurttal, három a Lyonnal –  Marozsán már a Barcelona elleni döntő előtt arról beszélt, az álma vált valóra azzal, hogy Budapesten léphet pályára. Természetesen a bemutatásánál hangosan zengett a Groupama Aréna, az ötödik percben pedig szinte felrobbant, hiszen Dzseni gólt szerzett. Ami ezután történt, az még szebbé tette az álmát.

„Óriási volt hallani a magyar szurkolóktól a Ria, Ria, Hungáriát! mondta. – Nagyon élveztem, hogy az egész stadion nekem szurkolt. Itt volt a családom is, akiktől rengeteg szeretet kaptam. A kedvenc töltött káposztámat viszont most nem kapom meg, mert a nagymamám nincs itt, de innen is pusziltatom, tudom, hogy nagyon szurkolt nekem.” 

Videónkban beszélt a Barcelona elleni döntőről is, továbbá reagált arra, hogy jövőre Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan ötszörös BL-győztes lehet. A három BEK-trófeát nyerő Puskás Ferencet pedig már le is körözte…

A mérkőzésről bővebben IDE kattintva olvashatnak.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
LYON–FC BARCELONA 4–1

Budapest, Groupama Aréna, 19 487 néző. Vezeti: Anasztaszija Pusztovojtova  
LYON: Bouhaddi – Bronze, Renard, M'Bock Bathy, Majri – Fishlock (Kumagai, 72.), Henry, Marozsán – Van de Sanden (Cascarino, 63.), Hegerberg, Le Sommer (Bacha, 82.). Vezetőedző: Reynald Pedras.
BARCELONA: Panos – Torrejón, Pereira (Van der Gragt, 81.), León, Ouahabi – Losada, Bonmati (Andressa Alves, 69.), Alexia, Mariona – Martens, Duggan (Oshoala, 69.). Vezetőedző: Lluis Cortes. 
Gólszerző: Marozsán (5.), Hegerberg (16., 19., 30.), ill. Oshoala (89.)

2019.11.07 11:24:58

Bajnokok Ligája D. Á.

Kyle Walker esete után olyan futballistákat gyűjtöttünk össze, akik kapusként is megállták a helyüket.

2019.11.06 19:30:29

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

VAR, kimaradt büntető, elpuskázott helyzetek, kiállított cserekapus és vészkapus védő – Zágrábban sem unatkoztak.

2019.11.06 20:34:08

Bajnokok Ligája KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 18 éves brazil hét perc alatt duplázott, végül négy gólból vette ki a részét közvetlenül. A PSG továbbjutott.

2019.11.05 19:58:24

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Negyvenöt percig mesésen és hatékonyan futballozott az Inter, de aztán beindult a dortmundi henger.

2019.11.05 16:43:02

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Már a 4. percben 1–1 volt az állás, a hollandok már hárommal is mentek, de majdnem kikaptak.