Neuer egyik kérője ellen készül a bizonyításra

Vágólapra másolva!
2011.04.26. 17:53
null
Manuel Neuernek eddig szép emlékei vannak az angol ellenfelekről, folytatná jó sorozatát (Fotó: Action Images)
Címkék
A Schalke csapatában kedd este a Manchester United ellen pályára lépő Manuel Neuer az egyik fő esélyes arra, hogy az idény végén visszavonuló Edwin van der Sar helyébe lépjen az Old Traffordon, ezért különösen fontos lehet számára a mostani párharc. A másik ász természetesen Raúl lesz, a németek spanyol csatára 1995 óta először nézhet farkasszemet BL-meccsen Van der Sarral.

A keddi Schalke–Manchester United Bajnokok Ligája-mérkőzés egyik érdekes szereplője Manuel Neuer, a gelsenkircheniek kapusa, aki nemrég visszautasította csapata szerződéshosszabbítási ajánlatát, s ezzel megnyitotta az utat az iránta érdeklődő klubok előtt. A Manchester United is köztük van, amit nem is nagyon tagadott Sir Alex Ferguson, az MU menedzsere. Ám nem akart még az átigazolásokról beszélni.

Neuerból is csak annyit lehetett kicsikarni, mondja el a véleményét a keddi ellenfélről.

„A United fő erőssége inkább a csapategység, szeretem a játékát – folytatta a Manchester United egyik fő nyári átigazolási célpontja. – Tisztelem az angolokat, de nem félek tőlük. Wayne Rooneyval a világbajnokságon találkoztam, jó emlékeket őrzök arról a meccsről. Remélem, most is úgy zárunk, mint akkor."

Ebben elsősorban Raúl, a Schalke spanyol csatára lehet a csapat segítségére, Neuer meg is indokolta, miért.

„Nézzék csak meg Raúl statisztikáját: minden második meccsén gólt szerez. Mi sem egyértelműbb, mint hogy biztosan betalál az MU ellen is – mondta magabiztosan Neuer. – Nehéz lesz az MU ellen, nagyon jó játékosok alkotják, Ryan Giggs és Edwin van der Sar rutinja óriási fegyver. A holland kapus volt gyerekkorom idolja, felnéztem rá kisgyerekként."

Van der Sar is áradozva beszélt Raúlról. A holland kapus még az 1995–1996-os Bajnokok Ligája csoportkörében az Ajax játékosaként kétszer is kapott gól nélkül zárt a 18 éves Raúllal felálló Real Madrid ellen (számunkra azért emlékezetes ez az idény, mert a Ferencváros ugyanebben a csoportban szerepelt).

SZAVAZÁS

Schalke–Manchester United elődöntő a BL-ben: mire számít az első mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Raúl csodálatos játékos, hosszú éveken át kimagasló szinten játszott a Real Madridban, rengeteg gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Nem szabad szem elől téveszteni, mert a legkisebb helyzetet is képes gólra váltani – mondta Van der Sar, akit a Schalke elleni meccs sajtótájékoztatóján sem tudtak meggyőzni arról, hogy az ősszel folytassa pályafutását. – Élvezem a játékot, mindig jó győztes csapatban védeni, remélem, az idény végén sem vallunk kudarcot, és szépen fejezem be sikerekben gazdag pályafutásomat."

Bár a Manchester United a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésein a német csapatok elleni tíz mérkőzéséből csupán egyet veszített el, a kieséses szakaszban, az oda-visszavágós párharcokban még egyszer sem volt sikerélménye német gárdákkal szemben (az 1999-es Bayern elleni döntőt most nem számítjuk): 1997-ben a Dortmund, 2002-ben a Leverkusen ellen bukott el az elődöntőben, míg a Bayern München elleni negyeddöntőben 2001-ben és tavaly vérzett el Sir Alex Ferguson együttese.

Gary Neville, a csapat januárban visszavonult játékosa részese lehetett ezeknek a kudarcoknak, és most is óvatosságra inti társait.

„Valahogy nem megy nekünk a német gárdák ellen, csapatunk rutinos játékosai is érzik, hogy ellenfeleink nagyon jó hatásfokkal játszanak, és a vérükben van a sikeresség – mondta Neville. – A menedzser nem fog nagy újdonságokat mondani, csak a szokásos alaptételeket: jól védekezzünk, tartsuk a labdát, és, ami a legfontosabb, lőjünk egy gólt idegenben, mert csak úgy tudunk kellő önbizalommal pályára lépni a visszavágón."

Neville szerint ha legfeljebb egygólos hátrányról vagy döntetlenről indul majd a manchesteri visszavágó, az angol klub fél lábbal a döntőben érezheti magát.

„Az Old Traffordon pokoli hangulattal és gyilkos tempóval kell szembenéznie ellenfelünknek, az első perctől az utolsóig óriási nyomás nehezedik majd a vendégünkre. Az első meccsen még a kontratámadásoké lesz a főszerep" – mondta Neville.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SCHALKE 04 (német)–MANCHESTER UNITED (angol)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, 20.45 (tv: Tv2). Vezeti: Velasco Carballo (spanyol)
A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
SCHALKE: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Sarpei – Farfán, Papadopulosz, Jurado, Baumjohann – Raúl, Edu
MANCHESTER UNITED: Van der Sar – Rafael, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Pak – J. Hernández, Rooney
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik