„Nem mészárolhatjuk le az ellenfelet, mi nem a Barca vagyunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 10:40
null
Luisao eldöntötte a Benfica–Anderlecht összecsapást (Fotó: Reuters)
A Benfica és a PSG is győzelemmel kezdett a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában. Előbbi a belga Anderlechtet, utóbbi pedig a Megyeri Balázst is a soraiban tudó görög Olympiakoszt győzte le. Jorge Jesus vezetőedző szerint a Benfica nem olyan, mint a Barcelona, Laurent Blanc pedig elégedett a PSG keretével és az elért eredménnyel.

 

„Aki nem látta a mérkőzést, a végeredményből arra következtethet, a PSG könnyedén győzött – pedig nem ez történt. Megvolt a lehetőségünk, hogy gólokat lőjünk, jól játszottunk, de drágán megfizettünk a hibáinkért, ahogy az ezen a szinten lenni szokott. A szünet után csökkent a lendületünk, már nem támadtunk le olyan agresszívan, mint azt előzetesen kértük. A szurkolók a vereség ellenére megtapsolták a csapatot, mert örültek annak, amit láttak. Sajnos egy súlyos vereséget is kénytelenek voltak végignézni” – nyilatkozta Míchel, a Megyeri Balázst is soraiban tudó Olympiakosz vezetőedzője.

„Elégedett vagyok az eredménnyel – mondta Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője a lefújást követően. – Az igaz, hogy az Olympiakosz sok gondot okozott nekünk az első félidőben, remekül támadtak le minket, így visszább kellett állnunk. Ugyanakkor ezzel sok energiát használtak fel, ami a második játékrészben megmutatkozott. Fordulás után eljött a mi időnk, ekkor mi presszionáltunk, jól használtuk ki az üresen hagyott területeket. Sikerült úgy futballozunk, ahogy akartunk. Igazi kiváltság, hogy minőségi játékosok vannak még a kispadon is. Ez a győzelem bizalomgerjesztő lehet a jövőt illetően.”

A C jelű négyes másik mérkőzésén a Benfica otthon 2–0-ra nyert az Anderlecht ellen. A portugálok második gólját a csapatkapitány Luisao szerezte fejjel, ezzel megdöntötte a Benfica kapitányai által szerzett BL-gólok rekordját. A korábbi csúcsot Simao és Joao Pinto tartotta két-két találattal, a brazil középhátvédnek ez volt a harmadik gólja a Benfciában csk-szalaggal a karján.

„Tapasztalatból tudjuk, hogy minden pont fontos a minél eredményesebb BL-szereplés érdekében. Nekünk sikerült három ponttal rajtolnunk, de meccsről meccsre kell haladnunk. Ez a Bajnokok Ligája, a legjobb csapatok, a legjobb játékosok és a legjobb edzők ellen játszunk. Amikor már kétgólosra nőtt az előnyünk, teljesen az irányításunk alá vontuk a mérkőzést. Az első félidőben mi voltunk a jobbak, az Anderlecht a másodikra feljavult egy kicsit. Az embereknek meg kell érteni, hogy mi nem mészárolhatjuk le 90 percen keresztül sok-sok góllal az ellenfelünket, mi nem a Barcelona vagyunk” – összegzett Jorge Jesus, a Benfica trénere.

„Ha egy gyönyörű góllal szerez az ellenfél vezetést már a 4. percben, azzal még csak-csak megbékélünk, de hogy egy egyéni hibából… – panaszkodott John van den Brom, az Anderlecht szakvezetője. – A Benfica ilyen lehetőségre várt már a legelejétől. Nem arról van szó, hogy ezzel máris elvesztettük a mérkőzést, de érthetően sokkal nehezebb innen felállni. Pláne, hogy gyorsan jött a második gól is… Őszintén, a meccs más az első félidőben eldőlt. Az Olympiakosz elleni találkozó életbe vágóan fontos lesz a harmadik helyért vívott harcban.”

A KEDDI JÁTÉKNAP ÖSSZES GÓLJA IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ!

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT
, 1. FORDULÓ
Benfica (portugál)–Anderlecht (belga) 2–0
Lisszabon, Estádio do Sport Lisboa e Benfica. Vezette: Gräfe (német)
Gólszerző: Djuricsics (4.), Luisao (30.)

Olympiakosz (görög)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4
Pireusz, Jorgosz Karaiszkakisz Stadion. Vezette: Brych (német)
Gólszerző: Weiss (25.), ill. Cavani (19.), Thiago Motta (68., 73.), Marquinhos (86.)

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Paris SG 1 1 4–1 +3 3
2. Benfica 1 1 2–0 +2 3
3. Anderlecht 1 1 0–2 –2 0
4. Olympiakosz 1 1 1–4 –3 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik