Moyes: A Manchester United nem rövid távban gondolkodik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 15:48
null
David Moyes úgy érzi, nincs veszélyben az állása (Fotó: Action Images)
David Moyes, a Manchester United menedzsere nemcsak abban hisz, hogy csapata az első mérkőzésen elszenvedett 2–0-s vereség ellenére továbbjut az Olympiakosszal szemben a BL-nyolcaddöntőben, hanem abban is, hogy hamarosan ismét sikeres lesz a klub. Ami az állását illeti, nem tart az elbocsátástól, szerinte a klub vezetősége hosszú távon gondolkozik a sikerekben.

A Manchester United vasárnap hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Liverpooltól, így már 12 ponttal marad el a Bajnokok Ligája-selejtezőbeli indulást jelentő 4. helytől a Premier League-ben. Az FA-kupából már kiesett, a Bajnokok Ligájában pedig szintén rezeg a léc, hogy finoman szóljunk: Görögországban 2–0-s vereséget szenvedtek a „vörös ördögök”.

„Hatalmas csalódás úgy kikapni az egyik legfőbb riválisodtól, ahogy mi a Liverpooltól vereséget szenvedtünk vasárnap. Amint vége lett a bajnokinak, máris a szerdai mérkőzésre összpontosítottunk, azt mondtam a játékosoknak az öltözőben, hogy kizárólag a szerdai találkozónk számít – mondta Moyes, aki szerint annak ellenére sem forog veszélyben az állása, hogy egyre inkább úgy tűnik, jövőre ebből nem lesz nemzetközi kupaszereplés. – Ami a jövőmet illeti, semmi sem változott. Nagyszerű munkám van, tudom, merre tartunk, mit akarok elérni a csapattal. Nehéz helyzetben vagyunk, de hiszünk a továbbjutásban. A legfőbb biztosíték számomra, hogy hagynak dolgozni, még szóba sem került a jövőm. Hatéves szerződésem van, ez a klub nem rövid távban gondolkodik.”

Moyes úgy érzi, továbbra is élvezheti a klub támogatását.

„Szenzációs a támogatás, amit az Old Traffordon kapunk, és mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy ezt vissza kell fizetnünk. Keményen dolgozunk, hogy emlékezetes este legyen a szerdai, mindent beleadunk – folytatta Moyes. – Megnéztem a statisztikákat, a Manchester United eddig csak kétszer állt fel kétgólos hátrányból, legutóbb 1984-ben történt ilyen. Nagyon ritkán fordul elő, de hinnünk kell benne, hogy most jön el az alkalom. Minden nap látom, milyen kiváló játékosok alkotják a keretet, és mindannyian tudjuk, hogy jobb játékra vagyunk képesek. Ezt senki sem kérdőjelezheti meg, feltétlenül hiszünk egymásban.”

Sajtótájékoztatója végén azt is elmondta, hisz benne, hogy a United hamarosan ismét a világ legjobbjai közé emelkedik, mert csak átmeneti állapot a visszaesés.

„Hiányoznak az eredmények, de ennek nem az az oka, hogy feladtuk volna. Mindig megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki azokat, és ez a legfőbb eltérés a korábbi évekhez képest – mondta Moyes. – A szurkolók váratlan vereségeket éltek át, de kitartanak a csapat mellett. Nagy sikerekhez szoktak, és a jövőben is átélhetnek még nagy sikereket. Ez a világ legnagyobb klubja, és ismét fel fog emelkedni.”

Szót kapott még Patrice Evra, az MU balhátvédje is, aki biztosította a sajtót arról, hogy a csapat küzdeni fog a továbbjutásért.

„Együtt nyerünk, együtt veszítünk. Nagyon nehéz számunkra ez az idény, hiszen nem szoktunk hozzá a kudarcokhoz – mondta Evra. – Tudjuk, hogy rosszul játszottunk az első meccsen, ez még egy hároméves Manchester United-szurkolónak is fájt, de azért vannak a második esélyek, hogy éljünk velük. Harcolunk, hogy büszkék legyenek ránk a szurkolóink.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik