Mourinho: Mindannyian láttuk, hogy büntető volt!

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 08:48
null
Benzema nem ünnepelt (Fotó: Action Images)
Címkék
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a játékvezetőt kritizálta a Lyon ellen 1–1-es döntetlennel zárult Bajnokok Ligája-mérkőzés után. A portugál szakember szerint büntetőt kellett volna ítélni a javukra Yoann Gourcuff kezezésénél. Claude Puel, a Lyon vezetőedzője azt sajnálja, hogy csapata nem úszta meg kapott gól nélkül a mérkőzést. Ezt a bizonyos találatot a lyoniak volt játékosa, Karim Benzema szerezte, aki nem ünnepelt...

 

 

TEKINTSE    MEG BL-ADATBANKUNKAT!
TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!

„A játékvezetőknek vannak nehezebben megítélhető döntéseik, de vannak teljesen egyértelműen meghozható ítéleteik is, amelyek kapcsán senki sem kételkedik. Gourcuff kezezése öt méterre történt a bírótól és segítőjétől. Négy szem képtelen volt meglátni, amit mindannyian észrevettünk. Ugyanez történt velünk az Almería ellen, amikor a játékvezető nem látott meg egy hasonló esetet, de neki nem volt segítője. Mindannyian láttuk, hogy büntető volt. Azzal kettő nullára is vezethettünk volna. Nagyon bosszús vagyok. Vannak esetek, amelyeket észre kell vennie egy bírónak" – mondta dühösen José Mourinho a lyoni döntetlent követően.

„Egy lépést tettünk előre. A Real Madrid háromszor veszített itt, és sohasem talált be. Ez az első alkalom, hogy ikszeltünk és betaláltunk. A visszavágón előnyben leszünk. Még minden kérdés nyitva van, de bízom benne, hogy a Bernabéu segít nekünk, és egy mágikus európai este vár ránk. Most már a Lyonnak vannak problémái. Bár az egy egy nem döntött el semmit, nekik kell idegenben játszaniuk" – tette hozzá a portugál szakember, aki Benzema beállításáról is beszélt.

„Úgy döntöttem, hogy Adebayorral kezdek, mivel kemény meccsre számítottam, sok hosszú labdával, ütközésekkel. Amikor a játékosok fáradtsága miatt kissé kinyílt az ellenfél, beküldtem Karimot. Szép, hogy hazatért, és ilyen fontos gólt szerzett" – jelentette ki Mourinho.

BENZEMA NEM ÜNNEPELT

Karim Benzema szerezte a Real Madrid gólját Lyonban, korábbi csapata ellen, és a csatár elmondta, bár nagyon örült a találatnak, nem ünnepelhetett.

„Nagyon fontos gól volt a csapat számára, elégedett vagyok. Nagyon örültem a találatnak, de nem ünnepelhettem. Minden társam gratulált nekem, mivel előnybe kerültünk a párharcban. Keményen dolgozom, hogy több lehetőséget kapjak a Realban. Az edző huszonhét percet adott nekem, és én a pályán válaszoltam neki" – mondta Benzema.

Mint ismert, a francia támadó a pályára lépését követő 43. másodpercben bevette volt csapatának kapuját.

Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója azonnal gyorsértékelést adott a BL-mérkőzés után. A vezető örül, hogy végre betaláltak a francia együttes otthonában.

„Fontos eredményt értünk el, és végre sikerült gólt szereznünk ebben a stadionban. Kiválóan helytállt a csapat, végig keményen küzdött. Talán a második félidőben több gólt is szerezhettünk volna. A Bernabéuban magabiztosabban játszhatunk. Tiszteljük az ellenfelet, de nagyon bízunk a továbbjutásban" – mondta Valdano.

Claude Puel, a Lyon vezetőedzője sajnálja, hogy a Real Madrid gólt szerzett csapata ellen, de úgy véli, az 1–1-es eredmény bizakodásra ad okot.

„Majd a visszavágó után meglátjuk, hogy ez jó eredmény volt-e. Jobb lett volna, ha nem kapunk gólt hazai pályán. Kár, hogy így alakult. Nagyszerű első félidőt játszottunk. Láttam érdekes dolgokat a csapattól, és olyanokat is, amelyek nem tetszettek annyira, mint a második félidő eleje. Benzema betalált, mi pedig keményen játszottunk a hajrában. Ez az eredmény bizakodásra ad okot" – mondta Puel.

EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
OLYMPIQUE LYON (francia)–REAL MADRID (spanyol) 1–1 (0–0)
Gólszerző: Gomis (83.), ill. Benzema (65.)
A visszavágót március 16-án rendezik Madridban, a Bernabéu Stadionban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik