Mourinho: A Barcának kötelessége döntőbe jutni

Vágólapra másolva!
2010.04.28. 09:50
null
Mourinho már megkezdte a lélektani hadviselést (Fotó: Action Images)
Címkék
José Mourinho, az Inter vezetőedzője már megkezdte a Barcelona elleni harcot, igaz, ő a katalánok által emlegetett „háború" szóról hallani sem akart, csupán futballmeccsre készül. Azonban megpróbált nyomást gyakorolni a riválisra, mondván, Josep Guardiola csapatának kötelező a döntőbe jutnia, mivel a finálét a Santiago Bernabéu Stadionban rendezik.

Döntőnek is beillő mérkőzést rendeznek ma a Camp Nouban a Bajnokok Ligájában, igaz, a házigazda Barcelona hendikepről, kétgólos hátrányból indul az Inter ellen. José Mourinho, az olasz együttes vezetőedzője mindenesetre nem háborúra, csak egy meccsre készül.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat jut tovább a BL-elődöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem tudom, mi a Barcelona problémája, miért mondják a katalánok, hogy háborúra készülnek. Miért kellene a világ legjobb csapatának aggódnia a kétgólos hátrány miatt? Emlékezzünk, hogy ez nem háború, hanem futballmeccs" – mondta Mourinho.

A portugál szakember – hűen önmagához – azért megkezdte a lélektani hadviselést a katalánok ellen. Legalábbis megpróbált terhet helyezni a Barca futballistáira.

„A BL-siker egy álom az Internek, a szurkolóinknak és nekem is, és remélem, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy olyan csapat nyerjen, amely még nem emelhette magasba a Bajnokok Ligája-trófeát. Hosszú, nehéz utat tettünk meg idáig, de elmondtam a játékosaimnak, hogy az álmukat kövessék, ne egy kényszerképzetet" – mondta Mourinho.

„A Barcelona számára azonban megszállottság a döntőbe jutás. A katalánok számára álom volt, hogy bejutottak a párizsi és a római fináléba, de most a Real Madrid otthonában, a Bernabéu Stadionban lesz a döntő, így a Barcának kötelező bejutnia. Számunka is az lenne, ha Torinóban rendeznék a finálét" – jelentette ki a portugál szakember, aki hozzátette, most sem emberfogást alkalmaznak Lionel Messi ellen.

Mourinho a hétvégén megsérült Wesley Sneijderrel kapcsolatban elmondta, a holland futballista már jól van, és biztos, hogy pályára lép ma este.

„Sneijder jól van, és játszani fog. Azt még nem tudjuk, hogy kilencven percet lesz-e a pályán, de szerepet kap. Szeretne játszani, annak ellenére, hogy még sok fontos meccsünk van a kupában és a bajnokságban, de kockáztatnunk kell" – mondta Mourinho.

A portugál edzőt arról is megkérdezték az újságírók, miért vitte el Barcelonába az első meccsen botrányosan viselkedő Mario Balotellit.

„Ez Dejan Sztankovics hibája. Eltiltották, és amikor mondtam neki, hogy nem jöhet, elkezdett sírni. Így ha Sztankovicsot elhoztam, akkor mindenki mást is el kellett. A kezdőcsapatból hét-nyolc nevet megadhatok, de nem nehéz kitalálni, hogy ki kik azok, mivel ritkán változtatok. Júlio César, Maicon, Lúcio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Thiago Motta, Eto'o, Milito. Még egyet? Na, azért nem mondhatom el az egész csapatot" – mondta mosolyogva Mourinho.

Kérdés persze, hogy Mourinho nem húz-e egy merészet, és a hiányzó név a csapatban nem Mario Balotellié-e?...  

A 20.45 órakor kezdődő találkozóról élő, szöveges tudósítással jelentkezünk.

MOTTA SZERINT A BARCA-JÁTÉKOSOK SZÍNÉSZKEDNEK

Thiago Motta, az Inter középpályása – aki korábban játszott az FC Barcelonában – úgy nyilatkozott a ma esti BL-elődöntő visszavágója előtt, hogy a katalán együttes játékosai színészkednek.

 

„Nyugodtak vagyunk, jó meccsre készülünk. Természetes, hogy a San Siróban elszenvedett vereség után a katalánok mindent megtesznek a győzelemért, bár úgy gondolom, hogy jobb békés nyilatkozatokat tenni. De nem hagyjuk befolyásolni magunkat. Mindent megteszünk, hogy segítsük a játékvezető munkáját. Ha tisztán játszunk, könnyebb lesz a bírónak" – mondta Motta.

 

„Szoktam nézni a Barcelona meccseit a tévében, és gyakran látom, hogy a játékosok színészkednek. Számunkra az a fontos, hogy nyugodtak tudjunk maradni, és segítsük a játékvezetőt. Mindenesetre tisztelem a katalánokat, és nem szeretnék vitát generálni. Más meccs lesz, mint az első volt" – tette hozzá a brazil játékos.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
FC BARCELONA (spanyol)–INTERNAZIONALE (olasz)
Helyszín: Camp Nou, Barcelona, Időpont: 20.45 (Tv: Digi Sport). Vezeti: De Bleeckere (belga)
BARCELONA: Víctor Valdés – Daniel Alves, Piqué, G. Milito, Abidal – Xavi, Busquets, Seydou Keita – Messi, Ibrahimovic, Pedro
INTER: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, J. Zanetti – Cambiasso, Sneijder, Thiago Motta – Eto’o, D. Milito, Pandev (Balotelli)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik