Mire lesz képes a megsebzett, de feltüzelt Barca Madridban?

Vágólapra másolva!
2011.04.27. 12:22
null
Guardiola (jobbra) ezúttal nem tűrte szótlanul Mourinho beszólását (Fotó: Action Images)
Madridban folytatódik az el clásicók sorozata, talán a legizgalmasabb csata következik a Real Madrid és a Barcelona között a Bajnokok Ligájában a bajnoki döntetlen és a blancók által megnyert kupadöntő után. Ezúttal nem a kasztíliai és a katalán sajtó csapott össze a meccs előtt, hanem a két vezetőedző. Josep Guardiola a tőle ritkán hallott keménységgel válaszolt José Mourinho beszólására. A sérülésektől sújtott gránátvörös-kékek büszkén fogadták mesterüket, aki kiosztotta a portugál szakembert.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője rendhagyó sajtótájékoztatót tartott, legalábbis a katalán csapat trénere – tőle ritkán hallott módon – nagyon keményen válaszolt José Mourinhónak, aki tegnap őt kritizálta.

AZ UEFA NEM ENGEDTE A KATALÁN NYELVET MADRIDBAN
A Barcelona azt kérvényezte az UEFA-nál, hogy a Bernabéu-stadionban az írásos anyagokat és a hangosbemondó szövegeit katalánul is jelentessék meg, illetve mondják be a ma esti meccsen. Az európai szövetség azonban nem engedélyezte ezt, így csak a kasztíliai nyelvjárást használják a mai meccsen Madridban. A Barcelona hazai, illetve a külföldi BL-meccsein egyébként az UEFA a katalán nyelvet használja.

„Mourinho, bocsánat, José, ha már ő is letegezett engem, akkor én is tegezni fogom őt. José, melyik a te kamerád? Gondolom mindegyik. Ő itt a ki....ott főnök, a ki....ott nagyúr a Bernabéu sajtótermében. Általában mindig nyer itt, nekem nincsenek bíróim, akik jelentést csinálnak nekem, sem pedig titkáraim, és nem keresem a sértő szavakat. Nincs mit mondanom. Négy évig dolgoztam vele. Ha őt jobban foglalkoztatja, hogy mit mondanak Florentino barátai, mint az, hogy mit mondok én, akit ismer, akkor legyen így. Nem fogok versenyezni vele, ehhez más edzőt kell találnia a Barcelonának. Tovább követheti a barátai és Florentino barátainak szavait. Én csak gratulálok a Real Madridnak, de ő csak arra gondol, hogy mit mondanak Florentino barátai. Nem tudok harcolni vele egy sajtóteremben, mivel jobb nálam. Csak azt tudom mondani, hogy majd a meccsen találkozunk" – mondta Guardiola.

„Azért fordulhat elő, hogy nem értenek engem, mert rosszul közlik a szavaimat. A kupadöntő utáni szavaim nem így szóltak, ahogy a Real Madrid edzője ezt a csodálatos kommentárt fűzte hozzá. A bíró gondosan végezte a munkáját. Mourinho úr hihet nekem vagy annak, amit olvas. De ő inkább azt hiszi el, amit olvas. Nem változott a hangnemem, mindig így beszélek. A vádak, amelyeket itt kapok ezzel a munkával járnak. Nem jelent semmit, ha azt mondják, hogy panaszkodunk a játékvezetőre. Ez a harmadik idényem a Barca élén, és azt mondják, hogy amikor veszítek, panaszkodom. Hát legyen. Nagyszerű csapatunk van. Tizenkét fiatallal és sok sérülttel harcolunk. Ez az ötödik elődöntőnk hat év alatt, ami nagyon jó. Azért jöttünk, hogy a lehető legjobban játsszunk. A játékon van a hangsúly, és nem a véleménynyilvánításon. De ő ezt sokkal jobban tudja. Jól uralkodik a pályán és azon kívül is. Én olyan intézményt képviselek, amely nem így csinálja a dolgait. Ha megver bennünket a Real Madrid, az azért lesz, mert jobbak nálunk. Bosszant és rosszul esik, hogy José inkább hisz az újságoknak, mint a kollégájának, de tudjuk, hogyan működik errefelé az információáramlás" – jelentette ki a katalán szakember.

Guardiola csípősen megjegyezte, elképzelhető, hogy a Real Madrid tíz emberrel zárja a találkozót (Mourinho korábban amiatt panaszkodott, hogy a Barca elleni meccsein mindig kiállítják egy játékosát), de a gránátvörös-kékekkel is előfordul, hogy piros lapot kap valamelyik játékosa.

„Azt hiszik, hogy a játékosaim többet futnak majd azért, mert én beszéltem Joséval a kamerákon keresztül? A BL elődöntőjében vagyunk. Számunkra nagy siker, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen küzdhetünk. A kupadöntőben és a bajnokságban is az volt. Számunkra ez a párharc ajándék. A játékosok tudják, mit gondolok a játékról" – mondta Guardiola, aki elárulta, miért válaszolt ilyen keményen Mourinhónak.

„Ez az első alkalom, hogy ő Pepnek szólít engem. Ezért válaszolnom kellett. Általában általánosságban beszél. Egy kérdésre válaszoltam, miután ő mondott egy dolgot. Nekünk kedveztek a Chelsea ellen, de nem emlékeztünk Benquerencára. Most már emlékszünk. Előfordul, hogy előnyben vagyunk, ahogy a Stamford Bridge-en történt, de soha nem reklamáltam az Alves ellen meg nem adott büntető miatt, vagy Milito lesgólja miatt. Ha ő továbbra is emlegeti a nevem, akkor én is fogom az övét" – jelentette ki a tréner.

Bár a Barcelonánál számos játékos sérült: az első csapat keretéből Maxwell, Abidal, Gabriel Milito, Bojan Krkic és Adriano is hiányzik, ráadásul tegnap eldőlt, hogy Andrés Iniesta sem léphet pályára, de a futballisták rendkívül motiváltak, és talán még nagyobb lelkesedéssel játszanak majd Mourinho nyilatkozata után. A gránátvörös-kékek játékosai hatalmas ovációval fogadták a „csatamezőről" (sajtótájékoztatóról) a szállodába visszatérő Guardiolát. Biztosak lehetünk benne, még a kupadöntőn látottaknál is keményebb, tüzesebb összecsapás várható ma este.

kerdes=Melyik csapat jut tovább a párharcból?|opcio1=Real Madrid|opcio2=Barcelona|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd
BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–BARCELONA (spanyol)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 20.45 (Tv: Digi Sport). V: Stark (német)
A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Marcelo – Xabi Alonso, Pepe, L. Diarra – Özil – Di María, C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho
A kispad: Adán, Kaká, Benzema, Granero, Garay, Higuaín, Adebayor
BARCELONA: Víctor Valdés – D. Alves, Piqué, Busquets, Puyol – Xavi, Mascherano, S. Keita – Pedro, Messi, Villa. Vezetőedző: Pep Guardiola
A kispad: José Pinto, Jeffrén, G. Milito, Afellay, Fontás, Sergi Roberto, Thiago Alcántara

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik