nemzetisport.hu 2019.05.31 23:01 Frissítve: 2019.05.31 23:01

Minden a foci BL-döntőről és a kézi final fourról

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

A Tottenham és a Liverpool vívja szombat este a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét Madridban. A mérkőzést felvezető összeállításunkból kiderül az is, miért fontos, hogy két korábban sérüléssel bajlódó futballista, a liverpooli Roberto Firmino és a londoni Harry Kane is ott lehet a Wanda Metropolitano Stadionban. Bemutatjuk az óriási érdeklődéssel várt meccs játékvezetőjét, a szlovén Damir Skominát, aki tizenöt évesen kezdett bíráskodni, s most ért karrierje csúcsára. Infografikánkban számos érdekességet találhatnak a két együttes idei meneteléséről és korábbi összecsapásairól.

Szombat délután csap össze a férfi kézilabda final four első elődöntőjében a Veszprém és a lengyel Kielce. Ahogy az a kölni sajtótájékoztatón is kiderült, a legtöbben a magyar bajnokot és a másik ágról a Barcelonát várják a vasárnapi döntőbe, de a veszprémieknek már van egy nagyon kellemetlen tapasztalatuk a lengyelekkel, hiszen három éve épp a Kielcétől kaptak ki – hetesekkel – a döntőben. Hogy miként vélekedik a mostani esélyekről a két szakvezető, megtudják beszámolónkból, infografikánkon pedig bemutatjuk a főszereplőket.

Sokan örültek annak, hogy brutális balesete és súlyos kézsérülése után Robert Kubica visszatérhetett a Formula–1-be. Ebben persze óriási szerepe volt a PKN Orlen lengyel olajvállalatnak is, amely sok millió euróval támogatja a lengyel pilóta versenyzését. Csakhogy a Williams kiábrándítóan gyengén teljesít, ráadásul Kubica is rendre elveszíti a háziversenyt csapattársával, az újonc George Russell-lel szemben. Cikkünkben arra keresünk választ, vajon meddig tarthat a PKN Orlen türelme.

Hosszabbítás című mellékletünkben sok más érdekesség mellett interjút olvashatnak a Vasas legendás kapusával, Tamás Gyulával. A 77 esztendős futballista pályafutása Diósgyőrből indult, a vár alatti utcában született, s gyerekkori vágya teljesült, amikor beállhatott a DVTK kapujába. Hogy miként került Angyalföldre, s véleménye szerint ki minden idők legkiválóbb magyar futballkapusa, az is kiderül a beszélgetésből.

2019.12.12 22:33:51

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz beszél, a futballista csak rúg és fejel.

2019.12.11 17:15:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Lewandowski nélkül is uralta a rangadót a bajor csapat, és 24 szerzett góllal zárta a csoportkört.

2019.12.11 18:31:16

Bajnokok Ligája B. J., H. Á.

Az Atlético Madrid hozta a kötelezőt, megnyerte a Kassai vezette mérkőzést a Lokomotiv ellen.