Marko Nikolics: Egész Magyarországot képviseljük

PIETSCH TIBOR (Malmö)PIETSCH TIBOR (Malmö)
Vágólapra másolva!
2018.08.07. 08:50
null
Marko Nikolics a Malmö elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón optimistán várta a párharcot (Fotó:<a href="https://molvidi.hu/"> molvidi.hu</a>)
A Mol Vidi FC kedden 19.15 órától lép pályára a svéd Malmö vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első felvonásán, a meccs előtt a fehérváriak vezetőedzője, Marko Nikolics a Nemzeti Sport kérdéseire is válaszolt.

 

– A Malmö vezetőedzője, Uwe Rösler nem tagadta, honfitársától, Thomas Dolltól kapott segítséget a felkészülés során. Mit gondol, a ferencvárosi szakember szolgálhatott olyan információkkal, amelyekkel megkönnyítette a Malmö dolgát?
– Nem is tudom, mit válaszoljak erre – mondta Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője. – Maradjunk annyiban, a huszonegyedik században már minden feltétel megvan ahhoz, hogy valaki feltérképezze a vetélytársát, nem hiszem, hogy nagy titkok lennének. Meggyőződésem, a Vidinek, akárcsak a Malmőnek, kiváló a megfigyelőhálózata, szerintem ellenfelünk magától is alaposan kielemzett minket.

MÓDOSULHAT A VIDI–DVSC MECCS IDŐPONTJA

Módosulhat a Mol Vidi FC–DVSC bajnoki mérkőzés időpontja. Eredetileg augusztus 11-én, szombaton rendezték volna a meccset, ám a jövő keddi BL-visszavágóra való tekintettel a fehérváriak azzal a kéréssel fordultak a Lokihoz, hogy ha lehet, szeretnének 24 órával korábban játszani. A DVSC részéről ennek nincs akadálya, s ha az MLSZ is áldását adja a változtatásra, a két csapat bajnoki találkozója pénteken 20 órakor kezdődik Felcsúton.

– Ha nem az „előkészületek” döntenek, akkor min múlhat a siker?
– Apróságokon. Büszkék vagyunk rá, hogy nem csupán a klubunkat, hanem egész Magyarországot képviseljük, ennek következtében nem egy városért, hanem egy országért küzdünk. Előzetesen inkább a Malmö felé billen a mérleg nyelve, ám azt senki sem tilthatja meg nekünk, hogy álmodozzunk. Jó stadionban, jó ellenféllel és jó atmoszférában játszunk, hiszem, hogy ezúttal sem okozunk csalódást. Minden tiszteletem a Malmö csapatáé, de maximálisan bízom az enyémben – minden elkövetünk az újabb bravúrért! Tudjuk, ha maradandót akarunk alkotni, ahhoz megint nagyot kell lépnünk.

– Edzőként milyen emléke van a svéd gárdáról?
– Viszonylag kellemes. Még a Partizant irányítottam, amikor négy éve egy fel- készülési meccsen három hármas döntetlent játszottunk a Malmővel. Mindkét gárda a Bajnokok Ligájára készült, s mondhatom, a mérkőzés elérte a célját, mert utána a svédek is jól szerepeltek a nemzetközi porondon, és mi is.

– Előzetesen aláírná, ha a mostani mérkőzés is három háromra végződne?
– Nem! A játékosok felé milyen üzenete lenne annak, ha az edzőjük a kezdés előtt kijelentené, beéri a döntetlennel is?! A mérkőzés alakulhat úgy, hogy a végén örülök a három háromnak vagy éppen az egy egynek, de előtte semmi másban nem gondolkodom, csak a sikerben.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

BAJNOKI ÁG
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Augusztus 7., kedd:
19.15, Malmö: Malmö FF (svéd)–Mol Vidi FC
VISSZAVÁGÓ
Augusztus 14., kedd:

20.00, Felcsút: Mol Vidi FC–Malmö FF (svéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik