BL: Thomas Doll mindent elmondott a Vidiről a Malmö edzőjének

PIETSCH TIBOR (Malmö)PIETSCH TIBOR (Malmö)
Vágólapra másolva!
2018.08.06. 20:02
null
Uwe Rösler Thomas Dolltól kért információkat a Vidiről (Fotó: AFP)
A Mol Vidi FC elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón a Malmö német vezetőedzője, Uwe Rösler nem titkolta, honfitársától kapott segítséget a felkészülés során...

 

„Nagyon jó barátom, Thomas Doll mindent elmondott nekem a Vidiről… A csapat alig változott az előző szezon óta, a nemzetközi porondon is rutinosnak számít – így Uwe Rösler.A Ludogorec elleni sikerrel a magyar bajnok bizonyította, hogy helye van ebben a mezőnyben. Nem a kötelező udvariasság beszél belőlem, amikor azt állítom, ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Egyfelől jó, hogy hazai környezetben játszunk, másfelől fel kell készülnünk arra, hogy a szervezettségre építő riválisunk a védekezésre fókuszál. Jól jött nekünk, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzésünket korábban lejátszottunk, a futballisták kaptak némi pihenőt, frissen is tértek vissza. Megvan a tervünk a meccsre, természetesen nyerni akarunk. Habár az eddigi tapasztalatok azt mondatják velem, ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret, több helyzetet ki kell alakítanunk – bizony, a helyzetkihasználással hadilábon állunk. Nem vagyunk abban a szituációban, hogy bárkit is lebecsüljünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne várnánk bizakodva a meccset. Jó formában vagyunk, és a CFR kiejtésével azt is bizonyítottuk, hogy a nemzetközi porondon is megálljuk a helyünket.”

A fehérvári csapat kedden 19.15-től játszik a Malmö vendégeként, majd a visszavágón egy héttel később (augusztus 14-én) 20 órától fogadja riválisát a felcsúti Pancho Arénában. Amennyiben a Vidinek sikerül továbbjutnia, a sorsolás alapján a skót Celtic és a görög AEK Athén párharc továbbjutója jön szembe. Itt a tét már a Bajnokok Ligája csoportköre lenne, de vereség esetén is legalább az Európa-liga főtáblájára kerülne a magyar bajnok.

Ha nem sikerül kiejteni a svéd ellenfelet, akkor a Vidinek az El-playoffban kell egy párharcot vívnia a csoportkörért, a walesi TNS-szel vagy a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató dán Midtjyllanddal.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

BAJNOKI ÁG
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Augusztus 7., kedd:
19.15, Malmö: Malmö FF (svéd)–Mol Vidi FC
VISSZAVÁGÓ
Augusztus 14., kedd:

20.00, Felcsút: Mol Vidi FC–Malmö FF (svéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik