PIETSCH TIBOR (Malmö) 2018.08.06 20:02 Frissítve: 2018.08.07 03:32

BL: Thomas Doll mindent elmondott a Vidiről a Malmö edzőjének

A Mol Vidi FC elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón a Malmö német vezetőedzője, Uwe Rösler nem titkolta, honfitársától kapott segítséget a felkészülés során...

Uwe Rösler Thomas Dolltól kért információkat a Vidiről (Fotó: AFP)

 

„Nagyon jó barátom, Thomas Doll mindent elmondott nekem a Vidiről… A csapat alig változott az előző szezon óta, a nemzetközi porondon is rutinosnak számít – így Uwe Rösler.A Ludogorec elleni sikerrel a magyar bajnok bizonyította, hogy helye van ebben a mezőnyben. Nem a kötelező udvariasság beszél belőlem, amikor azt állítom, ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Egyfelől jó, hogy hazai környezetben játszunk, másfelől fel kell készülnünk arra, hogy a szervezettségre építő riválisunk a védekezésre fókuszál. Jól jött nekünk, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzésünket korábban lejátszottunk, a futballisták kaptak némi pihenőt, frissen is tértek vissza. Megvan a tervünk a meccsre, természetesen nyerni akarunk. Habár az eddigi tapasztalatok azt mondatják velem, ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret, több helyzetet ki kell alakítanunk – bizony, a helyzetkihasználással hadilábon állunk. Nem vagyunk abban a szituációban, hogy bárkit is lebecsüljünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne várnánk bizakodva a meccset. Jó formában vagyunk, és a CFR kiejtésével azt is bizonyítottuk, hogy a nemzetközi porondon is megálljuk a helyünket.”

A fehérvári csapat kedden 19.15-től játszik a Malmö vendégeként, majd a visszavágón egy héttel később (augusztus 14-én) 20 órától fogadja riválisát a felcsúti Pancho Arénában. Amennyiben a Vidinek sikerül továbbjutnia, a sorsolás alapján a skót Celtic és a görög AEK Athén párharc továbbjutója jön szembe. Itt a tét már a Bajnokok Ligája csoportköre lenne, de vereség esetén is legalább az Európa-liga főtáblájára kerülne a magyar bajnok.

Ha nem sikerül kiejteni a svéd ellenfelet, akkor a Vidinek az El-playoffban kell egy párharcot vívnia a csoportkörért, a walesi TNS-szel vagy a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató dán Midtjyllanddal.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

BAJNOKI ÁG
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Augusztus 7., kedd:
19.15, Malmö: Malmö FF (svéd)–Mol Vidi FC
VISSZAVÁGÓ
Augusztus 14., kedd:

20.00, Felcsút: Mol Vidi FC–Malmö FF (svéd)

2019.07.19 23:17:31

Bajnokok Ligája SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Ki hiszi el, hogy ezek a csapatok is fontosak az UEFA-nak?

2019.07.18 15:56:37

Bajnokok Ligája P. K.

Szerhij Rebrovval ellentétben Sztojcso Sztoev nem készítette fel jól csapatát – ez vezetett a Ludogorec bukásához.

2019.07.17 23:42:59

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bolgárul a ludo (cirill betűvel лудо) jelentése őrült…

2019.07.17 23:35:13

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2019.07.17 19:10:32

Bajnokok Ligája Bacskai János (percről percre), Borbola Bence (összefoglaló)

A Fradi nagyon érdekes mérkőzésen idegenben is megverte a Ludogorecet, elméletileg könnyebb ellenfél jön.