A Real Madrid kiállítás után fordított, kiejtette az MU-t

Vágólapra másolva!
2013.03.05. 20:38
null
Ronaldo, ha kell, szerel is (Fotók: Reuters)
A Real Madrid az Old Traffordon 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel továbbjutott. A vezetést a hazaiak szerezték meg Sergio Ramos öngóljával, de miután egy kérdéses ítélettel Nanit kiállította a játékvezető, fordított a spanyol csapat. A csereként beálló Luka Modric bombagóllal egyenlített, majd érkezett – ki más? – Cristiano Ronaldo...

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

Az MU kezdőcsapata
Az MU kezdőcsapata

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

„Tudjuk, hogy a Real Madrid Európa egyik legjobban kontrázó csapata, ezt a Barcelona ellen is bizonyította. Meg kell találnunk az ellenszert, de ne feledjük, mi is veszélyesek vagyunk támadásban – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere még a találkozó előtt. – Úgy vélem, mindkét csapat jó formában van. A Real két fantasztikus meccset produkált a Barca ellen, kedden a helyszínen láthattam, hogyan futballozik a csapat.”

„A világ megáll majd, hogy megnézze ezt a párharcot. Kétlem, hogy bármilyen meccs előtt lehetne nagyobb a várakozás ennél. Senki nem tudja, hogy mi várható, mert minkét csapat jó formában van” – érzékeltette José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője, hogy igazi csúcsmeccs vár a résztvevőkre. Ebben igaza is volt a portugál szakembernek.

A hazaiaknál a sérült középső védő, Phil Jones helyett Nemanja Vidics játszik Rio Ferdinand mellett, itt kell áttörnie a madridi tervek szerint Cristiano Ronaldónak és Gonzalo Higuaínnak. A legnagyobb meglepetés mégis az, hogy Wayne Rooney nincs ott a hazaiak kezdőjében, csak a kispadon foglal helyet. Helyettese Ryan Giggs, akinek ez az 1000. tétmérkőzése a klub színeiben!

Ő MELLESLEG AZ MU-NAK SZURKOL
Azt nem tudjuk, hogy ki kinek szurkol. Sportszelep-rovatunk azonban azt „kiderítette”, hogy a nem akármilyen idomokkal megáldott színésznő az MU sikeréért szorít – képek!

A két együttes egyébként a legrangosabb európai kupasorozat kieséses szakaszában eddig négyszer találkozott, és érdekesség, hogy az első három alkalommal a továbbjutó meg is nyerte a döntőt! Bacskai János szakértő kommentálásából, online közvetítéséből azt is megtudhatja, hogy milyen eredménnyel/továbbjutással zárultak ezek az összecsapások.

Alex Ferguson Manchester Unitedja eddig 15 (most már 16...) tétmérkőzést játszott olyan csapat ellen, amelynek kispadján José Mourinho ült. A skót mester mindössze kétszer ünnepelhetett győzelmet, hétszer döntetlenre végeztek a felek.

Cristiano Ronaldo először játszott ellenfélként az Old Traffordon. CR7 egyébként 17 meccsen nyert a BL-ben az Old Traffordon. Természetesen mindegyiket manchesteri játékosként.

A MÉRKŐZÉS!

A Manchester United a megszokott piros felsőben, míg a Real Madrid nem a fehér, hanem a sötét szerelésében lépett pályára. Cristiano Ronaldo egyből szép mozdulattal tartotta bent a labdát – némi füttyszó kíséretében.

Az első pár perc alapján leszűrhető volt, hogy a Real Madrid megpróbál kezdeményezően fellépni. Nem csoda, hiszen a spanyoloknak mindenképpen gólt kellett szerezniük a továbbjutás érdekében.

Ennek megfelelően az első helyzet is a Real Madrid előtt adódott. A 12. percben Gonzalo Higuaín addig botladozott 15 méteren, míg tiszta lövőhelyzetbe került. A lövés azonban elég sutára sikeredett.

Az egy dolog, hogy a Szovjetunió még létezett, Michael Jordan pedig még nem volt NBA-bajnok, amikor Giggs először pályára lépett, de még Justin Bieber sem élt akkor (nem beszélve Radics Gigiről)...

Csodálkoztunk volna, ha a Manchester United hagyta volna, hogy ebben a mederben folydogáljon a mérkőzés: Sir Alex Ferguson együttese a Real-helyzet után átvette a kezdeményezést, s jóval veszélyesebben futballozott, mint spanyol riválisa. Egy-két Nani meglódulás után a 21. percben Nemanja Vidics öt méterről a bal kapufára fejelte a labdát, a kipattanót pedig Danny Welbeck négyről nem tudta a kapuba pofozni. Ha sikerül, akkor is les lett volna.

Lüktető, jó iram. Remek technikai megoldások, csodás szerelések – ezek jellemezték a találkozót az első félidőben. Már ekkor sajnáltuk, hogy az egyik csapat kiesik, és nem lesz ott a negyeddöntőben.

A 32. percben a Real Madrid, egészen pontosan Higuaín a kapuba pöckölt, csakhogy egy másodperccel korábban Sergio Ramos lekönyökölte Robin van Persie-t, így maradt a gól nélküli döntetlen. Az őszülő holland gólvágó bepipulhatott, mert a másik oldalon kiizmozott egy lövőhelyzetet, bár az igazi lehetőség a Diego Lópezről kipattanó labdában volt. Erre ismét Welbeck érkezett, kicsit eltörte, de tulajdonképpen López ismét nagyot védett.

Ramos öngólja nem lett végzetes
Ramos öngólja nem lett végzetes

Ronaldo közben eltűnt a pályáról, alig lehetett volna észrevenni a portugált, ha minden második vágóképen nem ő lett volna a tévében. Ángel Di María meg tényleg láthatatlanná változott, megsérült ugyanis, és a 45. percben Kaká érkezett a helyére.

A SZÜNET UTÁN

Egyből hatalmas helyzetek adódtak a madridi kapu előtt. Robin van Persie lövésébe még beleléptek a védők, de a labda maradt a hazaiaknál. A középre adásba Welbeck ért bele egy picit, ez pedig úgy megzavarta Sergio Ramost, hogy a Real Madrid védője a saját kapujába továbbította a labdát. 1–0

Ferguson nem értett egyet a kiállítással
Ferguson nem értett egyet a kiállítással

Apró adalék még Ryan Giggs életkorához, hogy Raphaël Varane már éppen kéthetes volt, amikor Giggs 1993-ban felemelte a Premier League-serleget.

Nanit kiállították! Nani „dejongolta” le Arbeloát az 55. percben. Apró különbség a vb-döntős eseményhez képest, hogy úgy tűnt, a portugál a labdára ment, a Real Madrid játékosát nem láthatta. Mindenesetre erről az eseményről és a piros lapról még sokat vitatkoznak majd.

Mourinho egyből változtatott is: Luka Modric érkezett Arbeloa helyére. A Real Madrid el is kezdett komolyan rohamozni. A 61. percben például Rafaelnek kellett hatalmasat mentenie Higuaín közeli fejesénél.

A horvát középpályás becserélése nagy húzásnak bizonyult. Modric a 66. percben a tizenhatos előterében megtolta a labdát, majd kapufás gólt ragasztott a hazai kapuba. A labda a bal kapufáról vágódott a gólvonalon túlra. 1–1

Három perccel később pedig Cristiano Ronaldo is betalált. Az első félidőben Higuaín keresztlabdájáról még egy lépéssel lemaradt a portugál klasszis a hosszú kapufánál, ezúttal azonban nem. Ronaldónak két méterről kellett az üres kapuba belsőznie. Sikerült... 1–2

Ronaldo győztes gólt szerzett egykori csapata ellen
Ronaldo győztes gólt szerzett egykori csapata ellen

Aztán kiderült, kb. ezt az öt percet pörgette csak meg a Real Madrid a mérkőzésen. A két spanyol gól után ugyanis emberhátrányban is nyomott a Manchester United, Van Persie ziccerbe került, majd az idő közben beállt Wayne Rooney is a kapu fölé bombázott.

Ön szerint jogos volt Nani kiállítása? Nézze meg a videót, és szavazzon!

A végén még újabb helyzetek borzolták a kedélyeket. Az egyik oldalon Ronaldo hibázott ziccert, míg a másikon Vidics fejese után védett hatalmasat López. És az ötperces hosszabbítást sem tudta már kihasználni a Manchester United.

A Real Madrid 2–1-re győzött az Old Traffordon, és 3–2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.

VÉGE!

A manchesteri játékosok nem értettek egyet a kiállítással
A manchesteri játékosok nem értettek egyet a kiállítással

Cüneyt Cakir játékvezető hatalmas tapsot kapott a manchesteri játékosoktól...

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–REAL MADRID (spanyol) 1–2
Manchester, Old Trafford, 74 959 néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Manchester United: De Gea – Rafael (Valencia, 87.), Vidics, R. Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley (Rooney, 73.) – Nani, Welbeck (A. Young, 81.), Giggs – Van Persie. Menedzser: Sir Alex Ferguson
Real Madrid: D. López – Arbeloa (Modric, 59.), S. Ramos, Varane, F. Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di María (Kaká, 45.), Özil (Pepe, 71.), C. Ronaldo – Higuaín. Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző:
Ramos (48. – öngól), ill. Modric (66.), C. Ronaldo (69.)
Kiállítva:
Nani (56.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik