MU: C. Ronaldo a legnagyobbak közé tartozik - Ferguson

Vágólapra másolva!
2012.12.22. 08:10
null
Sir Alex Ferguson szerint Cristiano Ronaldo a közeljövőben nem tér vissza az Old Traffordra (Fotó: Action Images, archív)
Hiába a portugál csatár hízelgő nyilatkozata, Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere nem hisz benne, hogy Cristiano Ronaldót belátható időn belül vissza lehetne csábítani az Old Traffordra. A skót szerint a 2009-ben a Real Madridhoz szerződő támadó a legjobbak közé tartozik, de azt nem mondta ki, hogy ő a legjobb.

 

„Paul Scholes és Ryan Giggs. Nagyon szerencsés vagyok, hogy az edzőjük lehettem, együtt dolgozhattam velük, fantasztikus játékosok, akárcsak Eric Cantona. Ronaldo is az ő szintjükön van, ez nem kérdés – mondta Ferguson pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen elsősorban a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő volt a téma. – Megvan benne az, ami a nagy játékosokban. Mindegy, mi történik, neki kell a labda, képes megjátszani azt, akkor is elvállalja az akciót, ha kőkeményen támadják, ha felreped a homlokuk, ha kőfalon kell áttörniük. Ez az elszántság mindig is megvolt benne, és ez csak a legnagyobb csatárokra jellemző, mint Pelé, Eusebio, Johan Cruyff, Denis Law vagy George Best."

Ferguson nem hiszi, hogy a portugál rövid időn belül visszatér a klubhoz.

„Nagyon örülnék neki, de nem látok rá esélyt. Egyrészt nagyon sokba kerülne, másfelől a Realnak esze ágában sincs elengedni. Talán ha lejár a szerződése, és váltani akar, minket választ, de azt sem tudom, ez mikor következik be.Még biztosan nagyon soká lesz" – folytatta Ferguson.

Amikor magáról a nyolcaddöntőről kérdezték, Ferguson viccelődni kezdett.

„A szerződésében van egy pont, amely szerint ellenünk nem játszhat, felháborító lenne, ha ezt figyelmen kívül hagynák. Ez lenne az igazi hűtlenség tőle – kezdte, majd kissé komolyabbra fordította a szót. – Biztosan nagy ovációt kap, amikor először a pályára lép, de aztán ne lepődjön meg, ha a meccs közben már fütyülni fogják."

Természetesen José Mourinhóról is kérdezték, s bár a klub honlapjának adott első nyilatkozatában még csak a borozásról beszélt, már máshonnan fogta meg a kérdést.

„Joséval mindig meggyűlt a bajom, nagyon rossz a mérlegem ellene, ezen változtatnom kell. Régóta nem volt jó meccsünk a Bajnokok Ligájában, tavaly a csoportkörben búcsúztunk, ez remek alkalom arra, hogy visszatérjünk a kontinens elitjébe" – mondta Ferguson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik