S. T. J. 2020.08.13 23:26 Frissítve: 2020.08.14 01:06

Lőw: Három perc mindent megváltoztatott; Örökrangadó az NB I-es rajton

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Pénteken az MTK–Fradi örökrangadóval elkezdődik az OTP Bank Liga 2020–2021-es idénye. Az élvonalba most feljutó kék-fehérek vezetőedzője, a német Michael Boris három nappal a bajnoki rajt előtt hosszabbított szerződést a klubbal. A 45 éves tréner tavaly nyáron egyéves megállapodást kötött, és a klub most érvényesítette opcióját, aminek az élvonalba jutás volt az egyik feltétele. Lapunknak elmondta: legfontosabb feladata, amellett, hogy eredményes csapatot építsen, hogy segítse a fiatalok fejlődését. Michael Boris azt is elárulta, kinek ajánlja az idénynyitó mérkőzést.

A PSG az Atalanta elleni BL-negyeddöntő napján ünnepelte alapítása ötvenedik évfordulóját, s méltóan köszöntötte a jeles évfordulót: huszonöt év elteltével jutott be ismét az első számú európai kupasorozat elődöntőjébe. Lőw Zsolt, a párizsiak másodedzője a drámai hajráról azt mondta a Nemzeti Sportnak, az elmúlt évek megtanították őket arra, hogy a futballban bármi megtörténhet, sohasem szabad feladni! Ezzel együtt lábon kihordott egy, de az is lehet, hogy két infarktust. A tréner beszélt a szerinte sorsdöntőnek bizonyuló fordulatról is.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége Klujber Katrin, az FTC női kézilabdacsapatának válogatott játékosa. Interjúnkból kiderül, hogy édesapja németes nevezetékneve mellé az édesanyja választotta a Katrint, és annyiban jól döntött, hogy az egyedi hangzás miatt nem keverik össze senkivel. Más kérdés, hogy megszámolni sem tudja, hányszor kellett lebetűznie és hányszor írták el a nevét. Hogy mi a második keresztneve, azt mikor használja, illetve a családból ki és mikor szólítja így, éppúgy kiderül a cikkből, mint az, ki nevezte el Klujbert a kézilabda gengszterének.

2020.09.17 15:24:37

Bajnokok Ligája PÓR KÁROLY

Az InStat-mutatókon keresztül jól látszik, miben fejlődött a Fradi játéka, mik voltak Rebrov nyerő húzásai.

2020.09.17 00:09:32

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem szerencsével, hanem szervezett, tudatos játékkal ment tovább.

2020.09.16 18:20:50

Bajnokok Ligája BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Történelmi siker: sorozatban harmadszor lesz magyar csapat európai kupa csoportkörében. A BL-főtábláért a Molde lesz az ellenfél.