Leonardo: Három góllal is vezethettünk volna

Vágólapra másolva!
2010.02.17. 10:23
null
Rooney két góljával a győzelem mellett Ferguson elismerését is kivívta (Fotó: Reuters)
Címkék
Nagyon csalódott volt Leonardo, az AC Milan vezetőedzője a Manchester United ellen 3–2-re elveszített hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés után. Az olasz csapat trénere szerint akár három góllal is vezethettek volna az első félidőben. Sir Alex Ferguson, az MU menedzsere egyetértett kollégájával: úgy véli, nagyon rosszul kezdett csapata, de Wayne Rooneyt nem tudták tartani a Milan védői.

Leonardo, az AC Milan vezetőedzője a Manchester United ellen elveszített BL-meccs után elmondta, az első félidőben akár 3–0-ra is vezethetett volna csapata.

„Még nincs vége a párharcnak. Ma este megmutattuk, hogy ha a saját játékunkat játsszuk, akkor zavarba hozhatjuk a Manchester Unitedet. Volt egy része a meccsnek, amikor nem ment a játék, és akkor kaptunk két gólt. Az első félidőben akár három nullra is vezethettünk volna" – mondta Leonardo a meccs után.

ROONEY: MEGÉRDEMELTÜK

„Csalódást okozott számunkra a mérkőzés eleje, ezután viszont egyre jobbak lettünk. Olyannyira, hogy a 2. félidőben fölénybe kerültünk, s teljesen megérdemelt győzelmet arattunk" – mondta a meccs után Wayne Rooney.

„Az utolsó gól visszahozta a Milan továbbjutási esélyeit, ám 3–2-es győzelmünk a San Siróban remek eredmény" – tette hozzá.

„A találkozó nagy részében fölényben játszottunk, de amikor hagytuk, hogy levegőhöz jusson a Manchester United, akkor az angolok kegyetlenül kihasználták a lehetőséget. Ők értékesítették a helyzeteiket, mi pedig a számos lehetőségünkből csupán kétszer találtunk be" – tette hozzá a szakember, aki szerint csapatának van esélye 2–0-ra nyerni Manchesterben.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a két gólt szerző Wayne Rooney játékát emelte ki: a skót szakember szerint támadója a világ egyik legjobbjává nőtte ki magát.

„Letaglózó formában van, a Milan védői képtelenek voltak tartani őt a második félidőben. Fantasztikusan játszott. Korábban azt mondtuk, hogy több gólt kellene szereznie, és ő találatokkal válaszolt" – fogalmazott Ferguson, akit arról is megkérdeztek az újságírók, hogy olyan jónak tartja-e Rooney-t, mint például Lionel Messit vagy Cristiano Ronaldót.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki tudja harcolni a Milan a továbbjutást az MU ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az alapvető képességei olyan jók, mint az említett két játékosé. A legjobbak között kell számolni vele. Akár harminc gólig is eljuthat a szezonban. Az elmúlt két hónapban nagyon sokat fejlődött" – jelentette ki a skót, aki egyetértett Leonardóval abban, hogy akár két-három gólt is kaphattak volna a találkozó elején.

„Az első húsz percben nagyon gyengén játszottunk, nem voltunk nyugodtak. Aztán helyrerázódtunk, és már jól ment. Két-három góllal is vezethetett volna a Milan, de szerencsére kitartottunk, és felvettük a ritmust" – mondta Ferguson.

AC MILAN-MANCHESTER UNITED 2-3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik