Rossz helyzetkihasználása miatt bukott a Milan

Vágólapra másolva!
2010.02.16. 20:43
null
Nincs mit tenni... (Fotó: Reuters)
Címkék
A Manchester United 3–2-es győzelmet aratott Milánóban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Milan az első félidőben több góllal is vezethetett volna, Paul Scholes egyetlen, szerencsés kapura lövése azonban egalizálta Ronaldinho korai találatát. Wayne Rooney a második félidőben két fejes gólt szerzett, és úgy tűnt, ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése, Clarence Seedorf azonban visszahozta az olaszok (nagyon halvány) reményeit.

A kezdőcsapatok kijelölése előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy pályára lép-e egykori csapata ellen David Beckham. A Milan mostani, az MU korábbi játékosa végül ott volt a startnál, és fontos szerepet vállalt az első találatban.

Beckham szabadrúgása után Patrice Evra épp Ronaldinho elé ollózta a labdát a 3. percben, a brazil klasszis pedig kapásból kapura lőtt. A rövidbe tartó labdára mozdult Van der Sar, de a Carricken megpattanó labda a kapu közepébe vágódott. 1–0

Az első percekben egyértelműen a hazai csapat volt fölényben. Ronaldinho nem sokkal később a második gólját is megszerezhette volna, középre tartó lövését azonban ezúttal védte a holland kapus.

 SEEDORF NYERNI AKAR AZ OLD TRAFFORDON

„Mindannyian láthattuk, hogy mire képes a Milan kilencven percen át. Manchesterben is dominálnunk kell, ugyanannyi helyzetet kell kialakítanunk, mint most, s remélhetőleg a kapu előtt sokkal pontosabbak leszünk majd" – mondta Seedorf, aki parádés góljával visszaadta a reményt a Milannak a továbbjutásra.

A veterán holland szerint csupán a jó helyzetkihasználás hiányzott a csapat játékából.

„Hatalmas nyomást helyeztünk az MU-ra, s látszott, hogy amikor nem irányítják a meccset, hatalmas problémáik lehetnek. Úgyhogy nem látom az okát annak, miért ne nyerhetnénk az Old Traffordon."

Félelmetesen kezdett az olasz csapat: a 11. percben akár három góllal is vezethettek volna Beckhamék. Thiago Silva passza és saját csele után Antonini fordult kapura, ám kevéssel a jobb alsó sarok mellé lőtt. Van der Sar már elmozdult a hosszúra…

Egyoldalú mérkőzés volt, amit alátámaszt, hogy a 19. percig kellett várni az első veszélyes MU-lehetőségre: Wayne Rooney 18 méterről, élesen lőtt a bal kapufa mellé. Később már pontosabb volt a Manchester United ékköve.

A kiváló iramú mérkőzésen a Milan teljesen megérdemelten vezetett, ekkor semmi jel sem utalta arra, hogy vendégsiker lesz a vége.

Scholes azonban még az első játékrészben egyenlített – hihetetlen mázlival. Darren Fletcher beadása után a veterán középpályás jobbal elrúgott a labda fölött (óriási luft volt) – a labda azonban Nesta lábai között áthaladva a jobb oldali kapufáról a Milan kapujába vágódott. 1–1.

A gól előtt nem sokkal a változatosság kedvéért a Milan növelhette volna előnyét. Ambrosini indította nagyszerűen Huntelaart, aki estében 16 méterről kapura lőtt, kevéssel a jobb alsó sarok mellé. A kihagyott helyzetért pedig nagy árat fizetett a Milan…

A mérkőzés képe alapján több góllal is vezethetett volna a szünetben a Milan, de a Manchester United egyetlen kapura lövésének köszönhetően döntetlenre állt a mérkőzés. Az eredmény egyértelműen Sir Alex Ferguson együttesére nézve volt hízelgő.

A második játékrészt megint egy Milan-helyzet vezette föl: az 52. percben Pirlo ágyúzott 30 méterről szabadrúgásból a jobb felső sarok felé, ám Van der Sar nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát.

És aztán ismét beigazolódott a futball örök törvénye, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat…

No comment... (Fotó: Reuters)
No comment... (Fotó: Reuters)
ROONEY: MEGÉRDEMELTÜK

„Csalódást okozott számunkra a mérkőzés eleje, ezután viszont egyre jobbak lettünk. Olyannyira, hogy a 2. félidőben fölénybe kerültünk, s teljesen megérdemelt győzelmet arattunk" – mondta  a meccs után Wayne Rooney.

„Az utolsó gól visszahozta a Milan továbbjutási esélyeit, ám 3–2-es győzelmünk a San Siróban remek eredmény" – tette hozzá.

A csereként beálló Valencia első érdemleges megmozdulásával egyből gólpasszt adott: a jobb oldalról ívelt a hosszú felé, az ott helyezkedő Wayne Rooney pedig a 66. percben a hosszú felső sarokba fejelt. 1–2

Aztán Rooney újból betalált. Ismét egy fejes, csak ezúttal Fletcher nyeste Rooney fejére a labdát. Az egész Milan-védelem és Dida kapus is földbe gyökerezett lábbal figyelte az újabb manchesteri gólt. 1–3

Halovány továbbjutási reményeit azonban visszahozta a Milan. A mérkőzésen remek formában futballozó Ronaldinho cselei és beadása után Clarence Seedorf parádés megoldással vette be Van der Sar kapuját. 2–3

Az MU remek eredményt ért el, elsősorban kiváló helyzetkihasználásának köszönhetően. Sir Alex Ferguson együttese így már egyértelmű esélyese a továbbjutásnak.

 AC MILAN–MANCHESTER UNITED 2–3
 

  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik