Kötelesékkel nem bírt a Valencia

Vágólapra másolva!
2011.09.13. 22:51
null
Köteles László és Roberto Soldado csapata nem bírt egymással (Fotó: Reuters)
Címkék
A Genk labdarúgócsapata  0–0-s döntetlent játszott hazai pályán a Valenciával a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A belga csapatban Köteles László és Tőzsér Dániel is végig a pályán volt. Az E-csoport másik mérkőzésén a Chelsea 2–0-ra megverte a Leverkusent.

GENK–VALENCIA

A belga Genk azzal a reménnyel kezdte idei első csoportmérkőzését a Bajnokok Ligájában, hogy meglepi a spanyol bajnokságban eddigi mindkét bajnokiját megnyerő Valenciát. Nehezítette a dolgát, hogy a Valencia eddig még sohasem veszítette el első csoportmeccsét.

A Tőzsérrel és Kötelessel felálló Genk nekiugrott a Valenciának, de hamar kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat. A pálya szinte felborult, egymás után vezették támadásaikat a spanyolok, elsősorban Soldado veszélyeztetett. Gyakran a saját tizenhatosuk környékéről is alig tudtak kijönni a belgák.

Hiába volt azonban a nagy Valencia-fölény, a vendégek hatékonysága elég gyenge volt, hiszen a kaput szinte el sem találták, ha pedig mégis, ott állt Köteles László. Ennek ellenére benne volt a levegőben, hogy a Genk esetleg nem bírja ki kapott gól nélkül. Elsősorban Feghoulinak hálálkodhatnak, mert támadásban a francia játékos az első félidőben csapata kerékkötőjének bizonyult.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Nyomott a Valencia, de helyzetbe alig-alig került, a két együttes játékosai a nehezen megszerzett labdát igen gyorsan eladták. A 72. percben végre futballra emlékeztető jelenetet láttunk, Rami találta telibe a genki kapufát. Az utolsó negyedórában mindkét edző azzal a szándékkal cserélt, hogy megnyerje a mérkőzést, és bár a Valencia előtt több lehetőség adódott, a 84. percben Diego Alves hihetetlen bravúrral védte a meccs legnagyobb helyzetét, a mindvégig aktív Simaeys közeli lövését.

Az utolsó tíz percre a Genk elhitte, hogy nyerhet, a Valencia pedig nem tett semmit, hogy ettől az elképzeléstől eltántorítsa a belgákat. Még így is megnyerhették volna a spanyolok a meccset, de Köteles minden kísérletüknek útját állta. Az elképzelést nélkülöző valenciai támadójáték eredménye az lett, hogy a csapat gól nélkül maradt.

A mérkőzés képe alapján inkább a Valencia állt közelebb a győzelemhez, de a legnagyobb helyzetük mégis a belgáknak volt. Maradt a 0–0, a hazai közönség lelkesen éltette kedvenceit, mindenki más abban reménykedhetett, hogy ennél csak jobb jöhet az E-csoportban.

GENK–VALENCIA 0–0


CHELSEA–LEVERKUSEN

A Chelsea a két legnagyobb BL-tapasztalatú játékosa (John Terry és Frank Lampard) nélkül, ám Fernando Torresszel a kezdőjében futott ki a gyepre, míg a vendégeknél pályára lépett Michael Ballack, aki 2006 és 2010 között a londoniakat erősítette.

Még öt perc sem telt el, amikor már két lesgólt láthatott a Stamford Bridge közönsége: előbb Simon Rolfes, majd Raul Meireles talált a kapuba, hiába.

Az első félidőben ezután már csak a Chelsea-nek volt kaput eltaláló lövése, de a vendégek 19 éves kapusuknak, a több nagy bravúrt bemutató Bernd Lenónak köszönhetően kihúzták a szünetig 0–0-val.

Fordulás után, az 56. percben Torres fejesét védte Leno, a másik oldalon pedig a következő minutumban Michael Ballack került szembe egy az egyben Petr Cechvel, de ziccerben a kapusba lőtt. Nem sokkal később André Schürrle tesztelte a cseh játékost, a Leverkusen tehát jelezte, hogy nem feltétlenül érné be egy ponttal.

David Luiz gólöröme (Fotó: Reuters)
David Luiz gólöröme (Fotó: Reuters)

A 67. percben azonban utolérte a Bayert a végzete, ezt megelőző 12, angol csapat ellen játszott BL-meccsén ugyanis egyszer sem úszta meg kapott gól nélkül. Most sem. Szép támadás végén Torres készítette le lövésre a labdát David Luiznak, aki a tizenhatos vonaláról mesterien tekert laposan a bal alsó sarokba. 1–0

Nicolas Anelka a 81. percben biztosíthatta volna a „kékek” győzelmét, ám találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Így a 93. percig reménykedhettek a németek, ám ekkor egy kontratámadás végén Juan Mata közelről a kapuba talált, beállítva a 2–0-s végeredményt.

CHELSEA–BAYER LEVERKUSEN 2–0

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Chelsea (angol)–Bayer Leverkusen (német) 2–0
London, Stamford Bridge. V: Lannoy (francia)
G: David Luiz (67.), Mata (93.)
Genk (belga)–Valencia (spanyol) 0–0
Genk, Cristal Arena. V: Einwaller (osztrák)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik