MTI 2020.08.15 08:47 Frissítve: 2020.08.15 11:12

Koronavírus: új szabályozás a nemzetközi kupameccsekre

A 2020–2021-es nemzetközi labdarúgó-kupaidény jövő heti kezdetével új protokoll lép életbe a koronavírus-járvány miatt a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a Magyarországra látogató külföldi csapatok számára a külgazdasági és külügyminiszter szombati bejelentése szerint.

A Ferencváros szerdán fogadja svéd ellenfelét (Fotó: Török Attila)


Szijjártó Péter a Facebook közösségi portálon azt írta, a zöld besorolású országok esetében „nincsen kérdés”.

Ha viszont egy magyar csapat sárga vagy piros besorolású országból tér haza, akkor a hazaérkezés után a játékosoknak, az edzőnek és a stábtagoknak két koronavírusteszten kell átesniük 24 óra különbséggel, az eredmények megérkezéséig pedig csak az otthonuk és az edzéshelyszínek között közlekedhetnek.

Csütörtöki idegenbeli találkozó után pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan, és addig edzést sem kell kihagyni – fejtette ki.

Ha sárga vagy piros besorolású országból érkezik csapat Magyarországra, akkor azt írják elő, hogy minden játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, öt napnál nem régebbi negatív teszttel, amelyek között legalább 48 órának kell eltelnie – közölte.

„Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani” – írta Szijjártó Péter.

BAJNOKOK LIGÁJA, 1. SELEJTEZŐKÖR
Augusztus 19. (szerda)
20.00:
FERENCVÁROS–Djurgarden (svéd)

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
A MAGYAR VONATKOZÁSÚ CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI
Augusztus 27., csütörtök

18.30: MOL FEHÉRVÁR FC–Bohemian FC Dublin (ír)
19.00: Hammarby IF (svéd)–PUSKÁS AKADÉMIA
19.15: FH Hafnarfjardar (izlandi)–DAC (szlovákiai)
20.00: Petrocub Hincesti (moldovai)–TOPOLYAI SC (szerbiai)
21.00: BUDAPEST HONVÉD–FC Inter Turku (finn)

2020.09.22 18:27:15

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Gólt lőtt a magyar középpályás a BL-selejtezőn a koronavírus által megtépázott Maccabi Tel-Aviv ellen.

2020.09.21 21:42:39

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem a világ legjobb csapata vár a Fradira, de kemény, sok párharccal, ütközéssel tarkított meccs előtt áll a magyar bajnok.