Két meccs után is hibátlan a Szpartak Moszkva

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 20:30
null
Az első gólnál már csak a gólvonalon túlról „tisztáztak" a sárga mezes vendégvédők (Fotó: Reuters)
Címkék
A Szpartak Moszkva hazai pályán 3–0-ra győzött a szlovák Zilina ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. Az F-csoport mérkőzésén Ari két gólja után Ibson hajrában szerzett találatával alakult ki a végeredményt. Győzelmével az orosz csapat két mérkőzés után hat ponttal áll.

 

Tíz éve nem nyert hazai pályán a Bajnokok Ligájában a Szpartak Moszkva. 2000-ben az angol Arsenalt győzte le 4–1-re az orosz csapat. Egy évtizednyi kihagyás után pedig ezúttal a Zilina kapitulált az orosz fővárosban.

Az első mérkőzésen a Marseille otthonában 1–0-ra nyerő Szpartak Ari két és a csereként beálló Ibson egy góljának köszönhetően húzta be a „kötelezőt", s két forduló elteltével már hat pontnál jár, azaz nagy esélye van a továbbjutásra.

Már a mérkőzés elején valamelyest kezdeményezőbben lépett föl a Szpartak. Szergej Parsivljuk az első percben lövéssel próbálkozott, de a labda elkerülte a vendégek kapuját, majd tíz perccel később ugyanő lőtt, akkor már Martin Dúbravka védésére is szükség volt, hogy ne legyen gól. A szlovák kapus egy perccel később csak nézte, ahogy Alex emelésszerű lövése a kapufáról az alapvonalon túlra csúszik.

A szakadó esőben rendezett összecsapáson folyamatosan került egyre nagyobb fölénybe az orosz csapat. A Zilina az első félidő végén már saját térfeléről is alig tudott kijönni.

A 30. percben Alex kissé kisodródva, balról megcélozta a hosszú alsót, a szlovákok kapusa azonban a levegőben úszva hárított. Nem sokkal később viszont már nem tudta kisegíteni csapatát.

A 34. percben teljesen megérdemelten megszerezte ugyanis a vezetést a Szpartak: jobb oldali szögletet követően Ari fejelhetett üresen vagy 11 méterről, s az emelésszerű bólintás Dúbravka fölött a gólvonal mögé hullott.

A második félidő elején bekezdett a Zilina, amely tíz perc alatt több helyzetet dolgozott ki, mint az egész első játékrészben. Előbb Sergio Vitto próbálkozását blokkolták a védők, majd egy remek kiugratás után Emil Rilke lábáról csúszott le (és kapu mellé) a labda.

Egy kontratámadás végén a Szpartak újabb gólt szerzett: Dmitrij Kombarov kihagyhatatlan helyzetbe hozta Arit, aki az ötösről az üres kapuba passzolt – a 61. percben történtek eldöntötték a három pont sorsát.

A folytatásban ismét magabiztossá vált az orosz csapat, Alex veszélyes lövését például Dúbravka  kapufára tolta a 75. percben. Úgy tűnt, már nem születik újabb találat, ám a rendes játékidő letelte előtt a csereként beálló Ibson megadta a kegyelemdöfést a Zilinának.


 A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

 1–0, Ari

 

 

 

 

2–0, Ari

 

 

 

 

3–0, Ibson

 

 

 

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Szpartak Moszkva (orosz)–Zilina (szlovák) 3–0
G: Ari (34., 61.), Ibson (89.)
AZ ÁLLÁS
1. Szpartak Moszkva 2 2 0 0 4–0 +4  6
2. Chelsea 1 1 0 0 4–1 +3  3
3. Marseille 1 0 0 1 0–1 –1  0
4. Zilina 2 0 0 2 1–7 –6  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik