Kabát Péter: Csak a Loki juthat tovább!

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 08:41
null
Kabát Péter a továbbjutásra koncentrál (Fotó: Czagány Balázs - archív)
Szerdán 20 órakor a DVSC-TEVA hazai pályán fogadja az észt Levadia Tallinnt Bajnokok Ligája-selejtezőn. A Loki tizenhatszoros válogatott támadója, Kabát Péter azt mondja, az idegenbeli 1–1 után egyértelműen a magyar bajnok a továbbjutás esélyese, és bár véletlenül sem becsüli le az ellenfelet, a párharcból csak egyetlen csapat juthat tovább. A DVSC-TEVA...

– Járt már Bázelben?
– Nem volt még szerencsém a svájci városhoz – felelte Kabát Péter.

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a szerdai DVSC–Levadia mérkőzés végeredménye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– De, gondolom, nem lenne ellenére egy augusztusi kiutazás.
– Persze, hogy nem! A célunk az, hogy a Bajnokok Ligája következő körében megmérkőzzünk a svájci bajnokkal. Ezért edzünk, erre készülünk. Szerdán minden körülmények között ki kell harcolni a továbbjutást, azonban senki sem hiheti, hogy a tallinni döntetlen után már a következő körben érezhetjük magunkat. Észtország bajnokcsapata érkezik hozzánk, márpedig azt a klubot, amelyik aranyérmet tud szerezni egy hosszú távú versenyben, nem lehet kézlegyintéssel elintézni.

– Mit érzett, amikor az első mérkőzésen nulla egy volt az állás, a Debrecennek gólt kellett lőnie az egyenlítés érdekében, Herczeg András klubmenedzser mégis éppen önt hozta le a pályáról?

– Most mondjam azt, hogy engem Újpesten csak akkor cseréltek le, ha sérült voltam? Nem örültem, hogy el kell hagynom a játékteret, szerettem volna tovább küzdeni a csapatért. Ugyanakkor a döntés joga a vezetőedzőé, ráadásul éppen Rezes László pályára küldése kellett az egyenlítéshez. Remélem, nem feltételezi, hogy megsértődtem, amikor Herczeg András lecserélt, viszont a szakember elhatározása tudatosította velem: ennél többet, jobbat kell mutatnom.

– El tudja képzelni, hogy a Tallinn Debrecenben vívja ki a továbbjutást?

– Még véletlenül sincs ilyen gondolatom. A DVSC-t jobb képességű futballisták alkotják, mint a Levadiát, csapatként is jobbak vagyunk, mint az észt bajnok. Persze ezt a pályán érvényre kell juttatnunk, mert addig az egész csak üres duma...

A KABÁT PÉTERREL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik