Jutalomutazás – Sinkovics Gábor jegyzete

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 23:49

Rőzse, Pisti, Kisjani, Máriusz, Pippo, Pinokkió és a többiek talán még ma is azt gondolják, álmodták az egészet. Mindig is büszkék voltak arra, hogy Honvéd-szurkolók, elviselték a fricskákat, a gúnyolódásokat. Harcoltak a csapatért a lelátón, s ha kellett, az utcán is. Rajongásig szerették a klubot, amely többet jelentett nekik mindennél, de az elmúlt évtizedekben már nem kergették az álmaikat. Leszámoltak az illúziókkal, hogy valaha még egyszer nagycsapat, aranyérmes együttes lehet a Honvéd. Ott voltak annak idején az aranyvonaton, amely Diósgyőrbe vitt nagyjából háromezer boldog, mámoros kispestit. S ott voltak akkor is, amikor a zalai dombok között dühödten, világvége-hangulatban várták a kedvenc csapatukat szállító autóbuszt, hogy számon kérjék a játékosokon a kiesést, amely mindennél fájdalmasabb volt számukra.

Most nézik a különböző lapokban megjelenő fotókat, olvassák a híreket, s azt látják, a Honvéd elindult Izraelbe, imádott csapatuk Bajnokok Ligája-selejtezőt játszik ott. Nem vártak már ilyen nagy ajándékot az élettől, s talán még akkor sem hittek benne, amikor a záró fordulóban kikocogott a kezdéshez a Honvéd és a Videoton a telt házas Bozsik József Stadionban. Sohasem felejthető, szédítő, földöntúli pillanatok voltak azok, mintha a régi szép idők tértek volna vissza egy délutánra, mintha újra Puskás Ferenc, Tichy Lajos, Kocsis Lajos, Kozma Mihály és Détári Lajos szerepelt volna a csapatban. Amikor Eppel Márton a fehérváriak kapujába talált, eldöntve ezzel az aranycsatát, megállt az idő.

Rőzse, Pisti, Kisjani, Máriusz, Pippo, Pinokkió és a többiek arra gondoltak, nekik ennyi is elég, köszönik szépen a sorsnak, ők most csordultig vannak élménnyel, ennél boldogabbak aligha lehetnek. Aztán visszatértek a hétköznapok, a Honvéd újra edzésbe állt, és huszonnégy év után készült a Bajnokok Ligája-selejtezőre. A félelem, hogy majd szétesik, szétszéled a bajnokcsapat, szerencsére felesleges volt. Zsótér Donát és Hidi Patrik ugyan távozott a jobbak közül, de jött Pölöskei Zsolt s a brazil Danilo, maradt Davide Lanzafame, Eppel Márton, Djordje Kamber, így nem gyengült a Honvéd.

A kispesti fiúk pedig Izrael felé vették az irányt. S bármi is történjék ott szerda este, a jóval esélyesebb Hapoel Beer-Seva ellen, ez jutalomút a javából. Rőzsének, Pistinek, Kisjaninak, Máriusznak, Pippónak, Pinokkiónak és a többieknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik