Jovetics volt a Liverpool veszte Firenzében

Vágólapra másolva!
2009.09.29. 23:00
Címkék
A Debrecennel egy csoportban lévő két együttes csatáját a Fiorentina nyerte meg, miután 2–0-ra legyőzte a Liverpoolt, elsősorban az első félidőben nyújtott kiváló játékának köszönhetően. A montenegrói Sztevan Jovetics két remekbe szabott góljával elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata sikerében.

Jovetic (jobbra) két találata a Liverpool vereségét jelentette (fotó: Reuters)
Jovetic (jobbra) két találata a Liverpool vereségét jelentette (fotó: Reuters)
Jovetics (jobbra) két találata a Liverpool vereségét jelentette (fotó: Reuters)
Jovetic (jobbra) két találata a Liverpool vereségét jelentette (fotó: Reuters)
Jovetic (jobbra) két találata a Liverpool vereségét jelentette (fotó: Reuters)

A Bajnokok Ligája E-csoportjában a legutóbb a Lyon otthonában 1–0-s vereséget szenvedő Fiorentina a Debrecent ugyanilyen különbséggel legyőző Liverpoolt fogadta. A hazaiaknál nem léphetett pályára az eltiltását töltő Alberto Gilardino, míg a vendégek legnagyobb hiányzója Javier Mascherano volt.

Az első félidőben meg is látszott a látogatók teljesítményén az argentin középpályás távolléte, ugyanis a Liverpool csak elvétve tudott átjutni a firenzeiek térfelére. Eleinte tapogatózó játék folyt, majd az idő múlásával egyre veszélyesebben futballoztak a lilák. A 28. percben Cristiano Zanetti gyönyörűen ugratta ki a rosszul kilépő védők között induló Sztevan Joveticset, aki higgadtan gurított a kapuba Reina mellett.

A gól után még jobban rákapcsolt a Fiorentina, a 37. percben Juan Manuel Vargas tüzelt kapura éles szögből, mintegy 20 méterre Pepe Reina kapujától, és az ötösnél érkező Jovetics beletette a lábát a labdába, amely a rövid sarokban kötött ki. A szünetben tehát teljesen megérdemelt 2–0-s hazai vezetésnél vonulhattak pihenőre az együttesek.

A második félidőre felpörgött a Liverpool, sokkal veszélyesebben játszottak Gerrardék. A Fiorentina – abszolút érthetően – nem forszírozta a támadásokat, a Pool pedig nem igazán tudott mit kezdeni a jól védekező olaszokkal, Mutuék tehát biztosan őrizték az előnyüket.

Az eredmény a hátralevő időben már nem változott, a hazaiak az első félidei remek játékuknak köszönhetően megérdemelten győzték le az előzetesen esélyesebbnek gondolt Liverpoolt. A firenzeiek közül elsősorban Jovetics, Zanetti és Vargas játszott átlagon felül.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
CSOPORTKÖR, E-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Fiorentina–Liverpool 2–0 (Jovetics 28., 37.)
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Lyon22005-056
2. Fiorentina21012-113
3. Liverpool21011-2-13
4. Debrecen20020-5-50

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik